Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 46821Hozzászólás HunHyper
2016.12.14. 07:45

Ha azt vesszük, én is egy falusi paraszt családból származom, Szabolcsból...
Most mégis a szakmámban elismernek és kértek, hogy jöjjek ide Ausztriába,
a cégünk központjába felhökarcolókat tervezni... Hogy miért ajánlották fel
nekem ezt a lehetöséget? Azért mert a nagy budapesti egyetemeket végzett
kollégák tudása meg sem közelítette az enyémet... Pedig csak egy falusi
paraszt vagyok, aki paraszti ésszel többre vitte, mint a pestiek...
:lol:
Ezt példaként hoztam fel, nem nagyképüsködésböl...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 46822Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.14. 08:01

HunHyper írta:Kérdezzük már meg a Gabi által nagyra tartott zenészeket, hogy honnan is indultak?
Szerintem meglepödnénk a válaszokon... Nem hinném, hogy csak budapesti születésüek vannak közöttük..
Ezt mondom!!! Erre célzok!!! Nem budapesti születésűek, de felmentek Pestre és ezért lettek jó zenészek! Belátták, hogy csak pesten lehet valakiből jó zenész és a fejlődés szempontjából Pesten kell élnie! Ha vidéken él lemarad a tudása!
Visszatérve az eredeti kijelentésemhez: Ezért vannak Pesten a legjobb zenészek!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 46823Hozzászólás B.Bazsi
2016.12.14. 08:02

Valahogy szinte szóról szóra ugyanezeket akartam írni Hun. Ki tud vidéki zenészként labdába rúgni Pesten?? Hát, én mondjuk innen a fórumról pl. Ricsikét (Ózd) szívesen összeereszteném 1-2 magát a neten hírdető pesti zenésszel akit hallottam már a neten... :lol: :lol: Tévedésbe ne essünk, Almatomi vagy Zongorista Józsika egyértelműen nagyon magas szinten űzik a műfajt, nem rájuk és a hozzájuk hasonló tudásúakra gondolok az "1-2" pesti zenésszel. Gabi, miben járnak előttünk 10-15 évet? Hangtechnikában ugyanazt megveheted egy vidéki hangszerboltból amit Pesten is. Játéktechnikában? Ricsike... Biztos vagyok benne hogy ha valaki akarja és ideje van rá és tehetsége van hozzá, ugyanazt a szintet el tudja érni mint Pesten. Műsorban? Dalokban? Az internet korában.....? Ugye nem? Akkor miben? Abban hogy 2 000 000 ember közül egy helyen jóval nagyobb az esély arra hogy nagyobb számban legyenek jó zenészek, mint vidéken szétszóródva, ha a piaci igényeket nézzük Pesten megint csak nagyobb az esély rá hogy nagyobb az igény egy jazz formációra mint vidéken. A nem pestiek semmivel sem alávalóbbak vagy értéktelenebbek mint a pestiek, csak azért mert vidékiek. És ezer százalék hogy Ricsikén kívül vannak még jópáran az országban akik simán megütnék a pesti mércét. A nyáron lenéztem Egerben az utcazenészek versenyére, hát, ezek a "kis nevesincs" zenekarok olyanokat játszottak hogy pislogtam mint hal a szatyorban. Pesti mérce...!!! De nekem Tacsóék videója is nagyon meggyőző, nem gondolom hogy ezzel a színvonallal elzavarnák őket bárhonnan... :dance: :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 46824Hozzászólás HunHyper
2016.12.14. 08:10

Na, akkor itt megegyezhetünk, az eszmecsere végére is értünk...
Inkább zenéljünk egyet, mint marjuk itt egymást... :D
Bár, ahogy elnézem, még a lenti bandába Sem férnék be, olyan jól nyomják... :lol:

:guitar2: :piano: :band: :tromb: :saxo: :harm:

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 46825Hozzászólás B.Bazsi
2016.12.14. 08:13

Nem marjuk mi egymást, történt egy kis nézetbeli eltérés amiről kifejtjük a véleményünket, aztán zenélünk tovább! :lol: :777 :dance:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 46826Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.14. 08:29

22 éve tanítok zeneiskolában. Megfordultam már egy jó pár hangszeres versenyen. Miért van az, hogy minden versenyen a korcsoportokbeli díjazottak 80 százaléka pesti, a maradék 20 százalék valamelyik másik nagyvárosbeli ( nem falusi, nagyvárosbeli )?
Ez alól a Keyboard pontosan kivétel, ugyanis Pesten nem oktatják a Keyboardot egy államilag finaszírozott zeneiskolában sem.
Pesten csak a klasszikus szintetizátort oktatja Kovács Attila a Rácz Aladár zeneiskolában, de a versenyeken a Kovács Attila növendékeknek ellenfele sem akad. Ez miért van?

Amikor Debrecenből hangszeres versenyekre mentünk, mindig egyértelmű volt, hogy az első helyezettek pestiek lesznek! Talán a második, vagy harmadik helyre befért egy-két vidéki város tanulója.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 46827Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.14. 08:43

Itt Heves megyében nem tudnék mondani egy lagzis zenekart sem, akire azt lehet mondani, hogy egyénien nagyon jól zenélnek. Három évvel ezelőtt itt volt egy lagziban a Vegas Show Band. Azóta mindenki arról beszél, hogy ez milyen jó zenekar volt!!! Tavaly itt volt Kövesden egy buliban a Glamorous Company zenekar. Attól is leesett még az én állam is!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 46828Hozzászólás ---Qgli---
2016.12.14. 08:53

Tud valaki valami infót a Virtuális szemüvegekről?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46831Hozzászólás Asterix
2016.12.14. 11:48

Gabi!
Ne haragudj, de megint sarkosan fogalmazol és megint kicsit hülyeséget szerintem. Heves megyében laknak 300e-en a teljes megyében. Pesten 2 millióan. Egyértelmű, hogy a 2 millióból sokkal könnyebb tehetséges gyerekeket összeszedni. Sokkal hamarabb fognak ráakadni, mint a besenyőtelki általános iskolában.
Heves megyei zenekarokat hasonlítod a pestiekkel??? Abban igazad van, hogy nálunk egyetlen kiemelkedő minőségű zenekar sincs. Ezek a sztár zenekarok, akik itt vannak nálunk Baranya megyében csúnyán elvéreznének. És nem csak az Asterix Live Music zenekarral szemben, mert ott egy csomó zenekar van, aki ha nem is az Asterix szintjén, de a mi zenekaraink szintjét messze felülmúlva játszanak.
Említetted a pesti sztár zenekarokat. A feleségem pedig kamerázott már 2 lakodalomban is, ahol Pestről hozták a zenekart. Azok szinte a földre sem léptek volna a Flóra Hotelben, ha nem kellett volna. És este 10 órakor még senki sem táncolt. Majd szóltak, hogy kapcsolják le a világítást, mert ők nem tudnak világosban hangulatot teremteni.
Pesten van x sztár zenekar, akikkel szemben esélyed sincs. De van ezerszer annyi kutyaütő, senkiházi, akinél te is simán jobb vagy.
Az, hogy neked kisebbségi komplexusod van és félsz felvenni a kesztyűt, nem méreted meg magad, az csak annyit jelent, hogy te már leírtad magad...
Egerben van 2 hely, ahova élő zene kell Pesten van 2000. Természetes, hogy arányaiban nézve minden sokkal nagyobb.
Te elfogadtad azt, hogy a Pestiek gyakorlatilag egy falusi bunkónak tartanak mindenkit, aki vidéki. Rengeteg lakodalmat játszok pesti közönségnek, mert az egriek jó része Pesten dolgozik, és a barátok onnan jönnek a lakodalmakba Egerbe. Egy egri Kulacs csárdát is semmi leprahelynek neveznek a Pestiek. Lenézik a falusiakat, akik úgy lehet, hogy egy 150 négyzetméteres, gyönyörűen berendezett családi házban laknak akkora kerttel, hogy Pesten egy egész utcának összesen nincs annyi zöld területe. Míg a nagy pesti nyomorog 40 m2-en, de Ő A PESTI!!!!
Te ezt elfogadtad, ez a te dolgod. És, ha mindenki így áll hozzá, akkor ez így is lesz. Van Pesten 2 lakásunk, de én nem tudnék Pesten élni egy percet sem. Időnként fel kell mennem, de egy kínszenvedés, ami ott van minden nap az autó utakon. Fiam Pesten tanul a BME-n, de eszébe sem jutna felköltözni Pestre, pedig saját lakásban könnyen kezdhetné az életét, de nem kell neki. Szerinte, aki évek óta gyakorlatilag Budán él, egész PEst nem hasonlítható össze az egri Hajdú heggyel.

Inkább legyél te is büszke arra, hogy füzesabonyi vagy, Heves megyei, legyél büszke arra, amit itt el tudtál érni. És ne sóvárogj a pestiek után, főleg ne sztárold őket, mert azzal, hogy valaki pesti még semmivel sem nagyobb ember, mint az utolsó koldus, csak ő oda született... :777

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 46835Hozzászólás HunHyper
2016.12.14. 11:59

Pityu írta:...inkább zenéljünk, az talán jobban megy...
ezt én mondtam... :PPP

Új hozzászólás