|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Üdv!
Az sd7-sd 40 stílusai "kst" kiterjesztésűek bármelyik stílus kiterjesztését átírod ".mid" abban a pillanatban midi lesz belőle, innentől bármilyen midi szerkesztőbe behívod pl: Cakewalk szeresztheted hangszerelheted, átírhatod a szólamokat ha úgy tetszik "finomíthatod" az az midi alapúak a stílusai... ha végeztél a finomítással mentés majd a kiterjesztés ".mid" ből "KST" ez egy nagy előny a ketron részéről...
Ugyan ilyen alapúak a yamaha stílusai is... "sty" kiterjesztést átnevezed ".mid" re egyből midifile -od lesz, szerkeszthető hangszerelhető...
üdv:
Isti
Az sd7-sd 40 stílusai "kst" kiterjesztésűek bármelyik stílus kiterjesztését átírod ".mid" abban a pillanatban midi lesz belőle, innentől bármilyen midi szerkesztőbe behívod pl: Cakewalk szeresztheted hangszerelheted, átírhatod a szólamokat ha úgy tetszik "finomíthatod" az az midi alapúak a stílusai... ha végeztél a finomítással mentés majd a kiterjesztés ".mid" ből "KST" ez egy nagy előny a ketron részéről...
Ugyan ilyen alapúak a yamaha stílusai is... "sty" kiterjesztést átnevezed ".mid" re egyből midifile -od lesz, szerkeszthető hangszerelhető...
üdv:
Isti
Üdv: Isti .
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ha kiválasztod a stílust, tudod effektezni, hanszíneket váltani, masterelni...---Qgli--- írta:De ha nincs benne szerkesztő, akkor hogy finomítja???
Már a behívogatáshoz is lennie kell valamiféle szerkesztőnek!
A korgban ugyanúgy tudom szerkeszteni a stílusokat, mint a midifile-okat.
De nem tudsz direktben feljátszani stílust, mondjuk sávonként... mint mondjuk a Yamaháknál...
De javítsatok ki, ha nem így van...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
HunHyper
- VIP
Ez így van, de ha behívsz egy Yamaha stílust, mondjuk egy Tyros2-böl, elindítod, egy nagy zagyvaság az egész...Isti79 írta:Ugyan ilyen alapúak a yamaha stílusai is... "sty" kiterjesztést átnevezed ".mid" re egyből midifile -od lesz, szerkeszthető hangszerelhető...
Ugyanis...
- 9-16 csatorna a stílus alapja... Ezt a Yamaha mindig Cmaj7-ben játsza fel... Ha kitörlöd/kikapcsolod az 1-8 csatornát, akkor hallod, hogy milyen a stílus...
- Az 1-8 csatornákra, ugyanabban a szekvenciában feljátsza a stílus Cmaj és Cmin változatát is... Ezt a CASM bejegyzésben rögzíti... Ha egy bizonyos akkordot lefogsz, akkor
belépnek az 1-8 csatornán tárolt adatok...
Ezért, ha behivod egy progiban, akkor elég nagy a katyvasz...
Ezzel szemben a Ketron 8 csatornát használ... A Ketronnál is megvan az a lehetöség, hogy mondjuk egy Cmaj7 harmónia esetén mást játszik, mint egy Cmaj vagy C min esetén...
Csak a Ketron egymás után pakolja fel az adatokat a 8 csatornára, nem pedig egymással párhuzamosan a 16 csatornára...
Ezért van a Ketron stílusokban 55 marker, a Yamaha stílusokban pedig CASM+17 marker...
Szóljatok, ha hülyeséget írtam...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2016.11.23. 15:12-kor.
-
Isti79
- Kiemelt tag
Az imént írtam a lehetőséget: abban a módban átírhatod, testre szabhatod a stílusod a ketronba is!
A yamahába úgy szintén!
HunHyper! ha van tyros stílusod mondjuk camaros nevezd csak át a kiterjesztését ".mid" be aztán nézd meg hogy majdnem a 16 sávra van szerkesztve, akár egy variáció, vagy egy intro...
gyakorlatilag így van elkészítve 16 sávra a stílus...
A yamahába úgy szintén!
HunHyper! ha van tyros stílusod mondjuk camaros nevezd csak át a kiterjesztését ".mid" be aztán nézd meg hogy majdnem a 16 sávra van szerkesztve, akár egy variáció, vagy egy intro...
gyakorlatilag így van elkészítve 16 sávra a stílus...
-
HunHyper
- VIP
Megnéztem... Camaro és gyári Yamaha stílusokat nézegetek gyakorlatilag 2 hete...Isti79 írta:...ha van tyros stílusod mondjuk camaros nevezd csak át a kiterjesztését ".mid" be aztán nézd meg...
Eddig nem sikerült teljesen rájönnöm, hogy mi a logika s tílosok felépítésében....
A 9-16 csatorna adatai tiszták... De azon kívül eléggé homályos...
-
Isti79
- Kiemelt tag
Bizonyára így van!
Nagy katyvasz hallasz!
Ennyire nem bonyolódtam bele...
Ha szólamot kellett átírni azt mindig a hangszerbe játszottam fel...
A ketron lehetőségeivel most ismerkedem!
Nagy katyvasz hallasz!
Ennyire nem bonyolódtam bele...
Ha szólamot kellett átírni azt mindig a hangszerbe játszottam fel...
A ketron lehetőségeivel most ismerkedem!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 74
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Akkor ezért szólt össze-vissza az s670 stílusa...értem most már.Ketronban tudtam,hogy 8 sáv van,de a yami 16 sávját nem tudtam mire vélni...
- Karesz
- VIP
Ez mi lenne szerintetek?Állítólag nem lehet bele hangszínt tölteni...
http://www.carillonstudios.com/index.ph ... uct_id=175
http://www.carillonstudios.com/index.ph ... uct_id=175
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Hangszín könyvtár, melyet letölthetsz, vagy floppyn elküldenek a címedre megvásárlás után.
Buba
- Karesz
- VIP
És ezt érdemes megvenni xd9-hez?Vannak itt patternek is,elég jól szólnak...