Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

carlo33
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha psr S950
Adott köszönetek: : 106 alkalommal
Kapott köszönetek: : 132 alkalommal

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 42722Hozzászólás carlo33
2016.06.23. 16:07

---Qgli--- írta:
almatom írta:Ha a sávok mindegyike fel van húzva a maximum hangerôre, akkor az már régen nem jó!
Kell lennie egy arranger/jobbkéz arányállítási lehetôségnek. Itt kell feljebb hozni a kíséret hangerejét.
Szerintem Ő arra gondol, hogy egyik stílus a másikhoz képest halkabb, de ez sajnos így van a korgnál. Ezt én is utálom.
Igen, vannak full halk stilusok, gondolom nem erre készültek vagy nem tudom....

carlo33
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 42723Hozzászólás carlo33
2016.06.23. 16:14

galambjozsef írta:
Apelláta írta:
galambjozsef írta:Leginkább arra van szüksége ennek az értéknek, ha egy adott style-n belül egy adott csatornán nem mindig ugyanaz a hangszín szól, és nem mindig kell ugyanaz a hangerő.
Ezt értem, de erre van a csatornánkénti és variácionkénti volume. Minek még expressiont is belekeverni ebbe? :unknown:
Értem én a stílusszerkesztőben a hatását, csak a logikáját nem, hogy miért kell újabb fogalommal bonyolítani.
Nem minden esetben.
Példaként:
Mondjuk VAR1-nél az ACC1 csatornán a VOLUME 95, felette az EXPESSION 120
Ha a VOLUME értéket állítod át más értékre, az nem csak a VAR1-nél fog változni, hanem az összes többi elementnél is.
Ha az EXPRESSION értéket változtatod más értékre, az csak azon az elementen lesz más hangerőn, a többin ugyanaz marad (szóval minden elementnél más-más hangerő értéket tudsz beállítani)
Hogy miért lett EXPRESSION a neve, a fene tudja :D

Köszi, na most értettem meg igazán a különbséget, ez nagyon jól meg lett fogalmazva...köszi

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 42743Hozzászólás jacksony95
2016.06.24. 09:48

Sziasztok srácok ! Pa 600 -ra meg volt nekem a pa 900 operaénekes nénije hangszínben.

Esetleg valakinek nem lenne meg KMP formátumban hálás lennék érte :)

A zene szabaddá tesz....

carlo33
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 42944Hozzászólás carlo33
2016.07.07. 17:34

Sziasztok!
Következő a probléma, ha egy kiválasztott stilusba egy másik stilus dob sávját átmásolom, ez igy nem egy bonyolult dolog, de........ebben az esetben a variation4- be másolt uj dobsáv csak a dur akkordok lefogásakor szól, mol, és hetesnél elhallgat, keresgéltem ehhez a beállítást, de amit találtam a felvétel szekcióban csak a szolo sávoknak állítható csak hogy minor, major, a dobsávnál nem él a lehetőség....ezt esetleg hol tudom állitani hogy minden lefogott akkornál szóljon az átmásolt dobsáv?

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42952Hozzászólás galambjozsef
2016.07.07. 22:18

carlo33 írta:Sziasztok!
Következő a probléma, ha egy kiválasztott stilusba egy másik stilus dob sávját átmásolom, ez igy nem egy bonyolult dolog, de........ebben az esetben a variation4- be másolt uj dobsáv csak a dur akkordok lefogásakor szól, mol, és hetesnél elhallgat, keresgéltem ehhez a beállítást, de amit találtam a felvétel szekcióban csak a szolo sávoknak állítható csak hogy minor, major, a dobsávnál nem él a lehetőség....ezt esetleg hol tudom állitani hogy minden lefogott akkornál szóljon az átmásolt dobsáv?
Szia.
Style szerkestés környezetben nézd át a Chord Table-t részt --- MENU > Element Chord Table
Fent említett stylus esetében a VAR 4 gombnál, hogy milyen CV-k vannak.
Minden harmónia tipust külön be tudsz állítani, és meg is tudod hallgatni, hol mi szól. ...vagy épp nem szól :D

Van egy másik lehetőség is.
Alap szerkesztési nézetben, próbáld végig az összes CV-t (fent említett esetben VAR 4)
Ahol CV "nagy betűvel írt" ott vannak adatok bizonyos csatornákon, ahol cv "kis betűvel írt" ott egyáltanán nincs semmi, ezekkel nem is kell foglalkozni.
A nagy betűs CV-ket hallgasd végig, max 6 darab van, és amelyikből hiányzik a dob sávod, másold oda egy másikból.
MENU > STYLE EDIT > STYLE COPY
From Style: Current
From E/CV: itt kiválasztod azt a CV-t amin van dob (például: V4-CV1)
To E/CV: itt kiválasztod ahova akarod másolni (tehát ahol nem szól) (például: V4-CV2)
From és To Track-nél kiválasztod (jelen esetben: Drum)
Utána lepróbálod, és ha jó, akkor: WRITE STYLE

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

herflis
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
Adott köszönetek: : 55 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Hozzászólás: # 45865Hozzászólás herflis
2016.11.14. 19:57

Sziasztok !
PA600 vásárlás előtt állok, és lenne néhány kérdésem a hangszerrel kapcsolatban.
1. Megoldható-e valahogy, hogy a dalszövegeket külső kijelzőn is megjelenítsük?
2. Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket. Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
3. Mire való pontosan a hátsó (rejtett) Micro SD kártya foglalat? Ez csak a gyártó által kiadott SD kártyával használható?
4. Mennyire jellemző a hangszerre a fagyás?

Kérem, aki használ ilyen hangszert válaszoljon.
Köszönöm

Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 45869Hozzászólás ---Qgli---
2016.11.14. 21:05

herflis írta:Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket.
Persze, hogy megoldható! Csak ebben az esetben át kell állítani az akkordfelismerést a jobb kézre és ott kell fogni az akkordot!
herflis írta: Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
Ez szinte biztos, hogy nem állítható be.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45871Hozzászólás galambjozsef
2016.11.14. 21:51

herflis írta:Sziasztok !
PA600 vásárlás előtt állok, és lenne néhány kérdésem a hangszerrel kapcsolatban.
1. Megoldható-e valahogy, hogy a dalszövegeket külső kijelzőn is megjelenítsük?
2. Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket. Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
3. Mire való pontosan a hátsó (rejtett) Micro SD kártya foglalat? Ez csak a gyártó által kiadott SD kártyával használható?
4. Mennyire jellemző a hangszerre a fagyás?

Kérem, aki használ ilyen hangszert válaszoljon.
Köszönöm

1 - Külső nem oldható meg, nincs videó kimenet
2 - *** Qgli válaszolt már rá
3 - A hátsó MicroSD kártya egy Hardware kulcs, külön megvásárolható Musikant bővítőkhöz, adattárolásra nem használható
4 - Nem tudok fagyásról

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 45877Hozzászólás vili2105
2016.11.15. 08:16

3. az sd csak szervíz beavatkozásokhoz használható! Adattárolásra nem, arra az usb csatlakozó való!
4. Én cirka 4 éve hajtom, sokat megy, de eddig fagyásom nem volt. kétszer hülyítette meg a fatar billentyűm, de az nem 100-as sajnos. De egy shift+start rendbetette.
A pitch karom sajnos tönkrement, de azt szerintem a gyerekek rángatták szét :hit2: , még nem volt időm szétszedni sajnos hogy mi a hiba.
4 év használat után is azt mondanám, hogy ajánlott kategória ennyi pénzért.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

herflis
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
Adott köszönetek: : 55 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Hozzászólás: # 45886Hozzászólás herflis
2016.11.15. 13:13

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A video kimenetről tudtam, hogy nincs rajta, csak arra gondoltam hátha van valami megoldás, hogy usb-n keresztül pl. egy tablettel és valamilyen szofttal meg lehetne jeleníteni a display tartalmát.
3 fős felállásban zenélünk, és arra keresek megoldást, hogy az éppen játszott zenék szövegei egyszerre 3 megjelenítőn láthatók legyenek. Nem feltétlen karaoke jellegű megjelenítésre gondoltam (mivel sok számnál csak a dobot használjuk kíséretnek a többi élő), hanem pl. egy doc vagy pdf fájlban lévő szöveg megjeleníthető lenne. A papír-alapú technikát mellőzni szeretnénk és egy személy által irányíthatóvá tenni az egész műsort.

Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/

Új hozzászólás