Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 45314Hozzászólás forissandor
2016.11.02. 08:28

Hahó Hunhyper!

Mostanság nekem is megfordult pár hangszer a kezem alatt, a következő jótanácsokkal szolgálhatok.
Az elmúlt években kisebb-nagyobb megszakításokkal mindig volt Yamahám, nekem nagyon jó" műsorom " van rá, szerintem nagyjából ismerem a működésüket. Ma szerintem Yamahából a legjobb választás ár-érték arányban vagy az S770, vagy inkább egy Tyros 3. Nagyon jó támogatottság, elérhető millió style a neten, csak a megszólalásnál kell kompromisszumokat kötni.
A Ketron vonalon én is az SD1 plus mellé tenném le a voksom megszólalásban, volt Audyám is de abba szerintem jelenleg csak akkor szabad pénzt tenni ha sokáig akarod használni, mert pénzt kivenni belőle nem lehet, ha nem tetszik a hangja vagy a kezelése, eladni nem tudod. Most volt SD7-em két kemény napig, nagyon jó, sőt, a legjobb, de annyival nem jobb az SD1 plus-tól, mint amennyivel többért el tudtam adni. Ha hosszú távra tervezel, az egyik befutó, viszont ha arrangeres játékot akarsz vele űzni, akkor a styel szerkesztés nem Yamaha nehézségű szinteken mozog.
Ami nálam most az abszolút befutó, a Korg Pa 3 X le. Fasza billentő, jó hang, nagyon jó gyári stílusok, egyszerű szerkesztés akár style-ben, akár midiben, szép és átlátható kijelző ami ráadásul jó nagy is, van benne TC helicon és árban is megfelel.
Én ráugranék a Pa 3 X le és a Ketron SD1 plus vonalra, tapogatnám és döntenék.
A Rolandokat nem ismerem, de Bk9-et is utánad vágnak 300 ért.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 45316Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 09:19

forissandor írta:ha arrangeres játékot akarsz vele űzni, akkor a styel szerkesztés nem Yamaha nehézségű szinteken mozog.
Köszi a véleményed... Hogy érted a style szerkesztést? Mennyivel/mivel nehezebb? Jelenleg azt csinálom, hogy mondjuk egy midiböl PC-n kiszedem a megfelelö részeket, aztán Midi Optimizerrel beállítgatom a hangszíneket, ahogy nekem tetszik... Tudom, nem ez a legprofibb módja, de otthonra nekem megfelel... :D

Uí: Hosszú távra tervezek... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2016.11.02. 09:32-kor.

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45317Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 09:29

Rolandbk5 írta: ...Ketron SD7 szerintem a legjobb hangú hangszer. Viszont van saját tudata, ami annyit jelent, hogy azt csinál amit ő szeretne. Nehéz kiismerni, mindig van valami ami miatt megmagyarázhatatlan dolgokat csinál. A menüje a Yamahaához képest kesze-kusza...

...A 970 nem ér annyit mint a 770, a vokál része felesleges, használhatatlan...
Köszi a véleményedet... Igazából kipróbáltam az S770-et és az S970-et is... Teljesen egyetértek abban, hogy mindent egyböl meg tud találni az ember más Yamaha után... Vicces Volt, amikor én magyarátam az eladónak, hogy mit hol talál a menüben... :P
A Ketront nem Volt szerencsém próbálgatni, de a neten is olvastam, hogy az eredeti OP kissé problémás, de az Updatekkel már elég jónak mondható... Gondolom, attól hogy kesze kusza, megtanulható...

Na szóval... A hozzászólásokat összegezve egyelöre a következö felé hajlok... :)
Ha kevés pénz jön össze a cuccra, akkor S770, ha sok pénz, akkor SD7...

Egyelöre itt tartok... :D

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 45318Hozzászólás jacksony95
2016.11.02. 10:27

Sziasztok srácok !
egy pár gondolatot tapasztalatot én is megosztanék hátha segít valakinek aki hangszervásárlás előtt áll.

Kezdem azzal,hogy ma a belépő szinten a legjobb ár/érték arányú hangszer számomra egyértelműen az S770 !
Viszont zeneileg és szolgáltatásban többet is kapsz mint amennyit eddig megszokhattunk ennyi pénzért.

Én pa 600 ról váltottam amivel nem volt semmi bajom vele de 3 év használat után baromi unalmas lett az egész hangszer úgy ahogy van .Mondom ez úgy,hogy mai napig szeretem a hangját csak a dobok-stílusok........
Én hobbiból zenélek csak otthon tehát az én adottságaimnak megfelelően bőségesen elég ez a kategória nem is akartam drágább hangszert vásárolni főleg annak fényében ,hogy aki már próbálta az S770-T Csak áradozott róla.

Ezért vártam nagyon,hogy a kezeim közé kerüljön mert kíváncsi voltam,hogy a pa 600 után pl:Mennyivel jobb,vagy rosszabb egyáltalán milyen hatást fog kiváltani belőlem... ( Mivel elég kritikus alkat vagyok :)

Amikor kicsomagoltam magát a hangszert és körbejártam mint egy elejtett vadat :) Tetszett amit láttam megtapogatva megnyomkodva viszont már volt pár megmosolyogtató dolog de most nem ez a lényeg.....

Egyértelműen a rövidútú silány billentyűzet volt a legfájóbb nekem a pa 600-sem kiemelkedő de annak 1 fokkal jobb volt a billentyűzete.

Na de amikor bekapcsoltam és megláttam azt a gyönyörű kijelzőt és egyenként végiglapoztam a stílusokat,hangszíneket volt pár pont ahol azt mondtam " Hogy a k.....va anyádba szólsz te így ? ??? :) Főleg a szaxofon ahogy visít első lap utolsó Grow Sax azt hiszem...
Szóval a dobok ,a stílusok mindegyike álva hagyta nálam a Korg pa 600 at
A beépített Audio lejátszó - felvevő is + pont a Mic ajzat és gitár csatlakoztathatóság effektezhetőség is nagyon kellemes .Azt hiszem fél óra után már telefonáltam is Tajti Zolinak ,hogy marad a hangszer :)
És nem bántam meg azóta sem rendkívül rugalmas hangszer és szinte bármit meg lehet oldani rajta még az audio stílusokat is egyedül 160 mb vicc tárhely parancsol megáljt ennek a hangszernek..
Na most csatlakozom az előttem szólóhoz aki mindíg yamahás volt tehet egy kitérőt korg -ketron vagy bármi más de 80-90 % hogy keresni fogja a megszokott jól bevált kezelhetőséget - hangzást amihez eddig hozzászokott...
Ha pl: S770-Ről akarsz KORGRA VÁLTANI AKKOR MINIMUM EGY PA 3X -ig ugorj !!!! Akkor nem biztos ,hogy visszatérsz :) De hallottam erről is példát bármilyen hihetetlen...
-S970 lehet még jó választás annak aki új yamahát akar és nem szeretne millió közeli pénzeket kiadni és vakarózni,hogy a milliós T5 pl: nem fogja a földbe döngölni hangzásra az s970 hez képest....Egyedül az SART 2 hangszínek azok nekem borzasztóan tetszenek na ezt az S970 --NEM--Tudja mert kiherélték belőle pedig képes lenne rá de hát akkor tudjátok ....Ez üzlet............

-KETRON Tényleg a legjobb hangú aranger de hiába ha a zenészek többsége nem tud rajta eligazodni mert túl van bonyolítva ergo sosem fog tudni így igazán elterjedni akármilyen jó....
-T5 Milliós hangszer ezüstrefújt műanyag házban én ezzel nem tudok megbékélni akárki akármit mond ( A T4 et még mindíg jobb vételnek tartom. )...Ebből a szempontból a legfaszább legszebb hangszer nekem ami Ma a piacon van a korg Pa 4x !!!! Gyönyörű igényes jól átgondolt hangszer vagy az SD7-SD9 is idesorolhatnám nekem tetszenek azok is.
Hagyni kéne már ezt a 10 évvel ezelőtti megjelenést a yamahának megváltoztatták a gombok színeit na és ??? laposodjon -fémesedjen az a Tyros most már ha prémium árat kérnek érte és kapjon egy baromi nagy Érintő kijelzőt ! A tyros nevet is nyugdíjjazni kellene már ...

Szóval aki belépő yamahában akar tervezni nyugodtan tegyen egy próbát S770-S970-nem fogja megbánni.Viszont vásárlás előtt a billentyűt érdemes kipróbálni mert van aki nem tudja megszokni nekem nem volt vele gondom....

Ezt a dalt mindenszentekre 100 % ig S770 el készítettem így szól a vakarcs :)

A zene szabaddá tesz....

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45320Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 10:44

jacksony95 írta:...a belépő szinten a legjobb ár/érték arányú hangszer számomra egyértelműen az S770...
Köszi szépen... :D

Most beszéltem le egy tesztet Linzben...
Elérhetövé teszik nekem egyszerre az S770-et, az S970-et, az SD7-et és a Pa3X LE-t...

Uí: Szépen szól a "kis vakarcs"...

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 45321Hozzászólás jacksony95
2016.11.02. 10:48

Akkor várunk vissza egy részletes beszámolóra :) :777

A zene szabaddá tesz....

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45322Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 10:50

jacksony95 írta:Akkor várunk vissza egy részletes beszámolóra :) :777
Rendben... elvileg péntek délután vagy szombat reggel tudnak "fogadni"...
Még várok egy visszajelzést... :777

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45327Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 12:47

powersparc írta:Erre én is kíváncsi vagyok, főleg hogy hangszerrel jössz-e vissza! :D
A cél, hogy a döntés megszülessen... Hangszer csak akkor lesz, hogy ha az S770-re esik a választás...
(Ami elöre láthatólag kizárt...)
A többihez még várnom kell pár hetet... :777

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 45330Hozzászólás Trebor
2016.11.02. 13:18

HunHyper!

Az ok, hogy otthon használod, de tulajdonképpen mit szeretnél a hangszerrel kezdeni? Autómatika? Midi? Mp3? Milyen stílusú zenéket szeretnél játszani, játszatni? :?:
Azt gondolom, ha otthon a magad és a család igényes szórakoztatása a cél, akkor nem Jollyt és Grofót, hanem "amerikai" :lol: zenét szeretnél megszólaltatni.
Vagy szereted az osztrák és német tánc-pop-volksmusikot? Mert nem mindegy...
Szóval mi a cél?

Semelyik márkát nem fikázom le, csak a személyes tapasztalatom osztom meg veletek:
Amerikai zene: Sd7, Korg PA3x vagy4 nagyon kell őket gyúrni, de döbbenet a végeredmény.
Német, osztrák, volks Yamahák ezekben verhetetlenek.
Jolly és a hozzá hasonló cuccokhoz :dash2: vegyél egy "szoftverszintifelszerelést", aztán az mp3-ban zuhoghat mint az állat. :dance:

Itt szólnék jacksony95 kollégához is. Én 1 hónap alatt tekertem, csavartam, programoztam a Korg PA3x-et. Volt benne kb 170! órám, hogy megértsem a kicsikét és visszavittem a boltba...
Soha nem volt olyan, hogy a zenében bármit is feladtam volna... ezt visszavittem, azt hittem sírva fakadok! :cry2: :cry2: :dash2: :dash2:

Summa summárum: a Zenéhez! kell érteni, az hogy Te azt milyen eszközzel prezentálod a (nagy)érdeműnek, szerintem az már csak az Anyegin múlik.

Üdv :777
Peace!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45333Hozzászólás HunHyper
2016.11.02. 13:48

Szia Trebor...

Kérem, nem röhögni a válaszon.... :D
Gyakorlatilag, ami a Csalamádé 1-5 benne van, stílussal játszani...
Tömören így tudnám megfogalmazni...

Üdv: Roland

Új hozzászólás