Nekem is van egy ilyen kollégám, akit elküldtek annak idején, mert nem volt meg a megfelelő végzettsége és azóta magánban tanít gitárt és rengeteg növendéke van. Az más kérdés, hogy tényleg egy jó gitárosról van szó, aki nagyon jól is tanít, csak hát a zeneiskola az mégis előnyösebb a gyerekek számára, mert jóval olcsóbb, elméleti órákat is ad, meg bizonyítványt is.Apelláta írta:És senkit nem érdekel, hogy van e papírod róla, csak az, hogy jó hírben állsz -e, sokan megvannak -e elégedve veled, és az árad is elfogadható számomra.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Gumiszoba
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Kesergésből nem lesz hiány, az szinte borítékolható!
Ha itt, ami egy vezető szakmai fórum nem tud egyetértés kialakulni egy ilyen fajsújos kérdésben az bizonyítja: itt vagyunk MAGYARORSZÁGON!
Szerintem nem ez a legszomorúbb, hanem helyenként a stílus! A vélemény és értékrend -ami kell hogy legyen- megnyilvánulása nem tudja mellőzni az indulatot!
Ha egy kicsit megpróbáljuk messzebbről szemlélni a kérdést, az mindig közelebb hozza a valóságot!
Vonatkoztassunk el, (ha nem is túl egyszerű) de nagyon! (Mindenki ürítse ki a gondolatait!
)
Csodavilág-Magyarország... Minden praktizáló zenész vizsgával rendelkezik, szigorúan az igényes pop, jazz, latin, rock, autentikus és etnikus zenék krémjét játssza olyan színvonalon, hogy egy középerős (nagyon tág fogalom) szakmai zsűri előtt bármikor megfelelne.
Hosszú távú hatásában óhatatlanul megjelenne a mindenkori publikum zenei aklimitálása, az ellenpólus hiányában! (Hogy ennek mi lenne az ára és mennyi ideig tartana, azt most nem taglalnám...
)
A magam részéről ez az egyetlen de nagyon jelentős érv, amiért aláírnám a petíciót!
Valljuk be, a nyereség óriási lenne!!!!
A zene mint fogalom, a koncert is mint fogalom, visszakerülhetne régi fényébe, előtérbe helyezve a kutúrális fejlődés, az értékes kikapcsolódás, a zene és a tánc elfeledett szoros kapcsolatát!
Mindig nagyot dobban a szívem, ha pl. eljátszunk egy átritmizált feldolgozást ( Every Breath You Take - Police) cha cha verzióban (vagy mást), és valakik a közönségből ezt észrevéve táncolnak rá, mert tudják hogyan kell...
Dobban a szívem és örülök hogy megérte a befektettet munka, aztán összeszorul, hogy vajon hány hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy ugyanez a momentum megismétlődjön!
10 éve még előfordult hogy egy jobban sikerült szólót állva megtapsolt a (jobb) publikum, nektek most mi a tapasztalat ezügyben?
Nem akarok a múlt illúziójában élni, nem is javaslom senkinek!
Új idők járnak és új, nem annyira vendéglátós műfajnak kompatibilis trendek aratnak.
Akik szeretnék megreformálni a jelenlegi hakni műfajt, fel kötni a gatyát rendesen!! Iszonyatos a katyvasz!
-Papír nélküli zseni, aki úgy játszik mint egy isten és esetleg nem kíván megfelelni dogmáknak...
-A kategóriás alkoholista, aki zaciba adta a hangszert, de még (lélekben) visszatérne...
-Nyugatot megjárt, de életképtelen sokaság a 70-80 as évekből ugyanazzal a műsorral...
-Olyan piaci elvárások, amit a zenészvizsga nem tud biztosítani...
-Zseniális idősebb roma művészek érdeklődés hiányában...
-A katasztrófális igazság, miszerint a színvonal nem feltétlen záloga a sikernek...
Legyen erő és ember aki ezt megérti, megítéli és helyre teszi!!! Legyen!!
Ha itt, ami egy vezető szakmai fórum nem tud egyetértés kialakulni egy ilyen fajsújos kérdésben az bizonyítja: itt vagyunk MAGYARORSZÁGON!
Szerintem nem ez a legszomorúbb, hanem helyenként a stílus! A vélemény és értékrend -ami kell hogy legyen- megnyilvánulása nem tudja mellőzni az indulatot!
Ha egy kicsit megpróbáljuk messzebbről szemlélni a kérdést, az mindig közelebb hozza a valóságot!
Vonatkoztassunk el, (ha nem is túl egyszerű) de nagyon! (Mindenki ürítse ki a gondolatait!
Csodavilág-Magyarország... Minden praktizáló zenész vizsgával rendelkezik, szigorúan az igényes pop, jazz, latin, rock, autentikus és etnikus zenék krémjét játssza olyan színvonalon, hogy egy középerős (nagyon tág fogalom) szakmai zsűri előtt bármikor megfelelne.
Hosszú távú hatásában óhatatlanul megjelenne a mindenkori publikum zenei aklimitálása, az ellenpólus hiányában! (Hogy ennek mi lenne az ára és mennyi ideig tartana, azt most nem taglalnám...
A magam részéről ez az egyetlen de nagyon jelentős érv, amiért aláírnám a petíciót!
Valljuk be, a nyereség óriási lenne!!!!
A zene mint fogalom, a koncert is mint fogalom, visszakerülhetne régi fényébe, előtérbe helyezve a kutúrális fejlődés, az értékes kikapcsolódás, a zene és a tánc elfeledett szoros kapcsolatát!
Mindig nagyot dobban a szívem, ha pl. eljátszunk egy átritmizált feldolgozást ( Every Breath You Take - Police) cha cha verzióban (vagy mást), és valakik a közönségből ezt észrevéve táncolnak rá, mert tudják hogyan kell...
Dobban a szívem és örülök hogy megérte a befektettet munka, aztán összeszorul, hogy vajon hány hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy ugyanez a momentum megismétlődjön!
10 éve még előfordult hogy egy jobban sikerült szólót állva megtapsolt a (jobb) publikum, nektek most mi a tapasztalat ezügyben?
Nem akarok a múlt illúziójában élni, nem is javaslom senkinek!
Új idők járnak és új, nem annyira vendéglátós műfajnak kompatibilis trendek aratnak.
Akik szeretnék megreformálni a jelenlegi hakni műfajt, fel kötni a gatyát rendesen!! Iszonyatos a katyvasz!
-Papír nélküli zseni, aki úgy játszik mint egy isten és esetleg nem kíván megfelelni dogmáknak...
-A kategóriás alkoholista, aki zaciba adta a hangszert, de még (lélekben) visszatérne...
-Nyugatot megjárt, de életképtelen sokaság a 70-80 as évekből ugyanazzal a műsorral...
-Olyan piaci elvárások, amit a zenészvizsga nem tud biztosítani...
-Zseniális idősebb roma művészek érdeklődés hiányában...
-A katasztrófális igazság, miszerint a színvonal nem feltétlen záloga a sikernek...
Legyen erő és ember aki ezt megérti, megítéli és helyre teszi!!! Legyen!!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Sziasztok!
Segítséget,tippeket szeretnék kérni.13-án beneveztem egy esküvői kiállításra.Viszonylag kicsi a helyiség,amibe bezsúfolnak jó néhány szolgáltatót.Zenész rajtam kívül nem lesz,lesz még egy dj.Milyen reklám anyagot vigyek?Egyáltalán Ti hogy szoktátok az ilyet megoldani?Köszönöm a segítségetek előre is.
Cuccot,csak minimálisat viszek,a hely hiánya miatt.
Segítséget,tippeket szeretnék kérni.13-án beneveztem egy esküvői kiállításra.Viszonylag kicsi a helyiség,amibe bezsúfolnak jó néhány szolgáltatót.Zenész rajtam kívül nem lesz,lesz még egy dj.Milyen reklám anyagot vigyek?Egyáltalán Ti hogy szoktátok az ilyet megoldani?Köszönöm a segítségetek előre is.
Cuccot,csak minimálisat viszek,a hely hiánya miatt.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 50
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Karesz!
Én egyszer részt vettem egy kollégámmal-barátommal egy ilyen eseményen, Jamy is jól mondja: Szórólap névjegykártya mindenképp!
Annak idején én vittem egy laptopot fülessel és volt ott össze vágva 3-4 db 5 perces videó is, aki akart belenézett belehallgatott, én készültem cd-vel is amin 4-5 demo dal volt és aki komolyan érdeklődött annak adtam egyet belőle, mivel tényleg sok pár megfordul nyilván annyi cd-t nem érdemes és nem tudsz készíteni... A szórólap hasznos... Lehet ilyen marketing szöveget rádobni, hogy aki a szórólap alapján keresett akkor 10% kedvezmény, de nyilván akkor annyival többet mondtam árajánlatnak!
A kollégám csináltatott egy nagy molinót is ( A helynek megfelelően ) messziről ki lehetett szúrni és olvasni hogy ZENÉSZ
Még figyelem felkeltésnek látványnak, ha használsz valamilyen fényeffektet a zenélés során akkor egy kis effektet elvihetsz ilyen 6-7e ft os ledes akármit, de az tényleg figyelemfelkeltés... ja talán úgy emlékszem egy állványon a hangszerem is ki volt téve mutatóba hogy jól nézzen ki a stand
De őszintén megvallva, először és utoljára voltam ilyen rendezvényen, nekem egy lagzi jött belőle, a kollégámnak is talán egy.
Felesleges pénz kidobásnak tartom szerintem, aki szeretne az megtalál, a lagzik 80-90% úgy jön hogy hallottak valahol...
Ez az esküvői kiállításos dolog annyiban jó ha helyben van vagy a lakhelyedhez közel, hogy a köztudatba légy...
Én egyszer részt vettem egy kollégámmal-barátommal egy ilyen eseményen, Jamy is jól mondja: Szórólap névjegykártya mindenképp!
Annak idején én vittem egy laptopot fülessel és volt ott össze vágva 3-4 db 5 perces videó is, aki akart belenézett belehallgatott, én készültem cd-vel is amin 4-5 demo dal volt és aki komolyan érdeklődött annak adtam egyet belőle, mivel tényleg sok pár megfordul nyilván annyi cd-t nem érdemes és nem tudsz készíteni... A szórólap hasznos... Lehet ilyen marketing szöveget rádobni, hogy aki a szórólap alapján keresett akkor 10% kedvezmény, de nyilván akkor annyival többet mondtam árajánlatnak!
A kollégám csináltatott egy nagy molinót is ( A helynek megfelelően ) messziről ki lehetett szúrni és olvasni hogy ZENÉSZ
Még figyelem felkeltésnek látványnak, ha használsz valamilyen fényeffektet a zenélés során akkor egy kis effektet elvihetsz ilyen 6-7e ft os ledes akármit, de az tényleg figyelemfelkeltés... ja talán úgy emlékszem egy állványon a hangszerem is ki volt téve mutatóba hogy jól nézzen ki a stand
De őszintén megvallva, először és utoljára voltam ilyen rendezvényen, nekem egy lagzi jött belőle, a kollégámnak is talán egy.
Felesleges pénz kidobásnak tartom szerintem, aki szeretne az megtalál, a lagzik 80-90% úgy jön hogy hallottak valahol...
Ez az esküvői kiállításos dolog annyiban jó ha helyben van vagy a lakhelyedhez közel, hogy a köztudatba légy...
Üdv: Isti .
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi is egyszer voltunk és utoljára. Az árát netes hirdetésre költjük, ez tízszer többet ér...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
Itt lesz helyben,még utaznom sem kell,nagyon olcsó,5000ft helypénz van.Érdekes módon itt ahol lakom,nem ismernek szinte.Nagyon kevés bulim van itt helyben.Kint lesz a helyi TV ,sajtó,stb...ezért gondoltam a lehetőségre.Most elmegyek,aztán lehet többé soha.Köszönöm a segítségetek.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Vagy ismernek Karesz, csak -lehet durván hangzik- nem kellesz. 20 éve van nálunk jótékonysági bál, 16 éve zenélek, mindenki tudja hogy zenélek-a főszervező 3 hete abban a buliban járta ahol én húztam, hangoztatják hogy helyi emberekkel kell csinálni, helyieknek munkát adni, soha meg csak meg se kérdeztek hogy esetleg mennyiért mennék el. Felajánlottam hogy helybéli lévén elmegyek ingyen, jótékonykodva így, kellek szerinted? Ötször elhívnak 200 kilométerrel messzebbre míg egyszer a környékre...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Karesz
- VIP
Van benne valami,én is így vagyok.Nem értem egyébként én sem,mi ebben a biznisz valakiknek.B.Bazsi írta:Vagy ismernek Karesz, csak -lehet durván hangzik- nem kellesz. 20 éve van nálunk jótékonysági bál, 16 éve zenélek, mindenki tudja hogy zenélek-a főszervező 3 hete abban a buliban járta ahol én húztam, hangoztatják hogy helyi emberekkel kell csinálni, helyieknek munkát adni, soha meg csak meg se kérdeztek hogy esetleg mennyiért mennék el. Felajánlottam hogy helybéli lévén elmegyek ingyen, jótékonykodva így, kellek szerinted? Ötször elhívnak 200 kilométerrel messzebbre míg egyszer a környékre...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Karesz, az nem biznisz hogy helybéli vállalkozókkal megfőzessenek, de az biznisz hogy évek óta Egerből megrendeljék és kihozassák xy lányának ex-pasijával...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.