Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

GabEsz
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44937Hozzászólás GabEsz
2016.10.18. 13:47

Bubamara írta:
GabEsz írta:.... azaz a zenész helyett inkább Dj-t fognak majd hívni esküvőre, céges bulira, bálra....
A DJ tevékenység már nagyon régóta vizsgához kötött. Nyilván vannak ott is akik kisebb rendezvényeken elbohóckodnak, de az egy szakma.

http://www.djszovetseg.hu/dj-tudasbazis ... zabalyozas

Na pontosítanék, mert én is rosszul tudtam ezek szerint:
"A DJ-k működésére Magyarországon jelenleg a szerzői jogi törvény, valamint a munkajogi előírások vonatkoznak, a szakvizsga egyelőre nem kötelező.
A képzett DJ-k (különösen az OKJ-s végzettségűek) azonban garantáltan felkészült, profi művelői a szakmának, akik nem csak a formális, hivatalos előírásokkal vannak maradéktalanul tisztában, de egy rendezvény sikeres lebonyolítására, a közönség megfelelő szórakoztatására vonatkozóan is alapos ismeretekkel, magas szintű tudással rendelkeznek, így különösen érdemes lehet őket alkalmazni."
(legalisdj.hu)

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44938Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 13:59

Tomi kérdésemre nem kaptam még választ. "...ne legyél már strucc... " Ez mosz a te esetre inkább vonatkozik, mert nem válaszolsz, inkább a homokba vagy most inkább a hóba dugod a fejed.

Nem kell válaszolni, az igy egy fejta válasz.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44943Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 14:30

Mitől félek Tomi?
Semmitől. Sem attól, hogy van e papírom vagy sem, attól sem hogy az APEH megtalál vagy sem. Nálam minden rendben van elhiheted. A szakmaiságom nem "A" hanem mondjuk "C" fölé, de az erősen.

Szerintem ez a projekt - amivel egyébként egyet értek - csak neked vagy nekünk fontos. Persze egyet értek, csak arra szerettem volna kitérni, hogy miért akarunk egy olyan dolgot kialakítani, amit a világon sehol sem fontos? Miért pazaroljuk az energiát erre? Tomi erre szerettem volna kijukadni. Nem arra, hogy kell e vagy sem, természetesen kell és kötelező. De sajnálatos módon vannak olyanok akik más egyéb okok miatt maguk festik a lakásukat, maguk szereilik az autójukat, és maguk sütnek kenyeret. Ezek az emberek egytől egyik a te érték rendedben itélőképesség problémában szenvednek. Folyamatosan ítélkezel. Nem kellene. Én meg azt mondanám bármennyire szarkazmus töltetű lesz akinek nincs gyerek szar ember. Na ezt nem így gondolom, csak Tomisan ítélkeztem, mert nem értek azzal egyet, hogyha valakinek nincs gyereke, de még sincs jogom ilyet mondani, viszont a szólás szabadság ezt megengedi.

http://www.epalya.hu/media/mappa/szorak ... zenesz.pdf

Tomi csak idéznék mert azt javasoltad nézzek utána.

Jelenleg semmiféle vizsga nincs a Zenei Központban – tudtuk meg Gáti
Erikától, aki a vizsgáztatások ügyintézője –, „azonban százhetven fő máris
jelezte, hogy amennyiben visszaállítják a vizsgát, ők megmérettetnék magukat”.
Az OSZK szerint ez azt jelzi, hogy a zenészek fontosnak tartják ezt a
megmérettetést, Szirmai szerint pedig „csak annak nem kell a vizsga, aki nem tud
kottát olvasni”.

http://www.hetek.hu/hatter/200803/ki_a_zenesz

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44944Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 15:30

Szeretném kiegészíteni az előbbi hozzászólásomat.

http://szakkepesites.hu/okj/tanfolyamok ... evezesevel

http://szakkepesites.hu/szakmak/szorako ... esz_i.html

http://eletpalya.munka.hu/szakkepesites ... ipus=OKJ15

http://szakkepesites.hu/szakmak/szorako ... esz_i.html

"SZÓRAKOZTATÓ ZENÉSZ I. - OKJ TANFOLYAM, KÉPZÉS

Figyelem!

Ez a képzés 2013 szeptember 1-től már nem indítható!"

Ez milyen hozzáállás a magasabb szervektől? A PAPÍR KÖTELEZŐ!!! :hit2: De hol és hogyan? :unknown:

Remélem sokat segítettem a megosztásaimmal. :777

Én regisztráltam OKJ oldalra, ahol tájékoztatnak, ha indul ilyen tanfolyam. Kíváncsi leszek mikor és hol!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 44945Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.18. 15:47

powersparc írta:Nekem van egy zenész ezermester ismerősöm
Ez jó! Én is megcsinálok itthon mindent. Sőt, amióta a mesterek úgy épitették fel a garázsomat, hogy abban nem volt köszönet, azóta nekem csak a saját magam által elkészitett dolgok jók! UGYANIS!!!! A mesterek nem úgycsinálják a munkájukat, hogy az jó, tartós legyen, hanem úgy, ahogy nekik egyszerűbb megoldani! Az nem baj nekik, hogyha az elkészült munka szar! A pénzt igy is úgy is megkapják érte!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44946Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 16:37

Na meg is jött a válasz a képzésről ezt a emailt kaptam:

"Kedves Zoltán!

Iskolánkban jazz OKJ képzés folyik államilag engedélyezett keretszámok alapján.
Amennyiben jövő szeptembertől érdekli, a féléves térítési díj 180 000 Ft + 20 000 Ft kotta- eszközhasználati díj.

A honlap legelső megnyiló oldalán illetve az infok-között is megtalálhatóak áraink.

Üdvözlettel:

Vass Ágnes"

Tomi ezért nehézkes semmi másért. Szerinted ezt az összeget a madarak fogják összehordani? Ja és az idő ... Gondolkozzunk mielőtt cselekszünk ...
Ez mit jelent, hogy " államilag engedélyezett keretszámok alapján" ? Fentről megmondják mennyi jazz zenészre van szükség? :lol:

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44947Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.18. 16:43

almatom írta:
Sztifler0301 írta:A "one man banddel" sem lenne probléma, csak ne midi és mp3 legyen a műsor, hanem legalább 50%+1 szám élő zene.
Üdv, Sztifler!
Kíváncsi volnék rá hogy Te ezt hová sorolod az "élô-nem élő" vonalon:

Mert nálam ez úgy néz ki, hogy full élő perfomansz, viszont full nem élő zene.
Ez élő előadás, mivel valós időben játszunk a saját hangszereinken de nem élő zene, mert vannak olyan hangszerek, amik előre megírt szekvenciában szólnak, (mint pl. a bassz-gitár).
Tom, ez már nekem bőven az élőzene-kategoria! Mert élőben játszol, zongorázol!

Az MP3-al és a MIDI-vel legfőbbképpen az a bajom - és remélem, hogy RolandBK5 is egyet ért ezzel - hogy eme formátumok megjelenése óta gyakorlatilag bárki be tud állni egy billentyű mögé, és szórakoztathatja a népet NULLA zenei tudással!!! És ezzel meg az a gond, hogy a piac rettenetesen felhígult és rossz irányba ment. Követelményekkel, vizsgákkal gyakorlatilag rendet lehetne rakni végérvényesen. Jaaa, hogy valaki meg MP3-ra énekel? Akkor az nem zenész... Előadóművész? Talán! Boldog-boldogtalan a szunkáráoké oldalról összevásárolhatja az alapokat, amihez végképp semmi köze sincsen, és vesz magának egy ominózus Prelude-t vagy GW8-at, és már el is vitte az elől a bulit, pedig csak a play gombot ismeri a hangszeren. Bezzeg aki meg tényleg befektetett, tanult, gyakorolt, és ne adj isten még tehetsége is van hozzá, marad munka nélkül. Hány olyan esetről tudtok, hogy Jaaa bocsi, a buli elmarad, nem kell jönnöd zenélni. Aztán érdekes a buli mégsem marad el, és valaki más "zenél", és viszi el a bulit sokkal kevesebb lovéért, te pedig maradsz a kiadásokkal és a bosszankodással. Sajnos ma már egyre több a napszemüveges, csíkos-inges bűnöző, akik egyre inkább Kis Grofót tólják :( És ami még rosszabb, hogy a Muzsika és a Nóta TV-be is ezek kerülnek be, mert te ZENÉSZ VAGY és van önkritikád meg jóérzésed, és még véletlenül sem állsz színpadra kamerák elé együtt ilyen alakokkal.

Magam részéről én szívesen venném, ha lenne vizsga és követelmény, mert akkor tudom, hogy hova kell fejlődjek, és igen lehessen tanulni - tanítani azt is, hogy milyen egy jó előadó, mitől lesz jó egy buli. Szerintem vannak elemek, amiket bele lehetne venni, és tanítani. Egyáltalán csak én vagyok ilyen lökött, hogy a szakma presztízsét hajkurászom?

Egyébként meg az index azt írja, hogy elvetették a petíciót! :(

http://index.hu/kultur/pol/oszk060922/

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44948Hozzászólás tacso
2016.10.18. 16:51

Úgy látom ez 10 éve volt, most egy új idei petíció fut...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44950Hozzászólás Bubamara
2016.10.18. 17:01

---Qgli--- írta:[amióta a mesterek úgy épitették fel a garázsomat, hogy abban nem volt köszönet, azóta nekem csak a saját magam által elkészitett dolgok jók! UGYANIS!!!! A mesterek nem úgycsinálják a munkájukat, hogy az jó, tartós legyen, hanem úgy, ahogy nekik egyszerűbb megoldani! Az nem baj nekik, hogyha az elkészült munka szar! A pénzt igy is úgy is megkapják érte!
Nagyon helyesen írtad kisbetűvel a mestereket. Ezek pancser lehúzóemberek, ugyan azok, mint az mp3-ra tátikázó "zenész" semmi közük a mesterséghez.
Mester abból lesz, akinek célja van a munkájával, aki többet szeretne nyújtani, mint egy átlag és aki tovább szeretne vinni, és adni valamit, ami jó. Mindegy az élet mely területére kerül, a szintet soha nem fogja alább adni.

Én 24 éves korom óta Mester vagyok (5 év szakmai gyakorlati idő után lehetett mesterképzésre jelentkezni.) és soha nem adnék ki olyan munkát a kezemből, amellyel én magam valamiért nem vagyok elégedett.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44951Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.18. 17:10

Sztifler0301 írta:Magam részéről én szívesen venném, ha lenne vizsga és követelmény, mert akkor tudom, hogy hova kell fejlődjek, és igen lehessen tanulni - tanítani azt is, hogy milyen egy jó előadó, mitől lesz jó egy buli.
Budapestre jártam Balázs Jánoshoz az ifjúhoz tanulni, és ő azt mondta, hogy Magyarországon a tanítással van a legnagyobb probléma. Ugyanúgy mint a focinál, azok irányítják még mindg, akiknek mostani iPhone, iPad, MP3, és sorolhatnám a modern dolgokról fogalmuk sincs, és sajnálatos módon egyáltalán nem nyitottak az újra. Itt majd akkor lesz jó foci, ha nem még mindig a Puskás lesz a legnagyobb. A zenei oktatás a béka segge alatt van. Én sok magán órát vettem több magántanártól, de volt olyan aki csak a pénzért csinálta, és többet tanultam magamtól mint tőled, de sajnos nem volt más.
Általános iskolában kezdtem a zongora tanulmányaimat ha jól emlékszem második osztályban, de elötte egy évet hegedűn húztam le. Apáméknak volt egy zenekaruk és minden próbán ott voltan, imádtam és talán ott fertőződtem meg. Játszottam otthon magamnak azokat a nótákat amiket akkoriban a Sláger Múzeum kottás könyvekben meglehetett találni. És mellette ami kötelező volt a klasszikusok. Egyszer mikor Székely Pista bácsi a zongora tanárom kiment én nem a darabot játszottam, hanem az otthon tanultakból valamit. Átjött a hegedű tanárnő, és olyan egyest kaptam azért mert zenélni mertem, hogy csak na. Ezzel van baj még most is. Nem fociztam, nem baromkodtam, hanem zenéltem a zongorán. Aztán olyan hetedikes lehettem amikor eltanácsoltak, mert nem voltam osztályozható. Majd mikor ezek a tanárok kihalnak, és jönnek azok akik nyitottak asz újra, akkor változik majd a szemlélet.

Kérdezem, hogy itt Magyarországon aki elvégzi a konzit az mit tud kezdeni magával?
A fiam jelentkezett ide Székesfehérvárra a konziba fél évente 480.000 forint. Egyszerű a matek hogy mennyi lesz a vége. Miből? És mit kap cserébe? Mit biztosítanak mire elvégzi? Lesz munkája?
És még sem az lett, hanem elment szoftver fejlesztő programozónak.

Szerintem ...

Új hozzászólás