|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 297
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Re: Gumiszoba
"Rolandbk5 írta:
A vizsgát egy zongora mellett végeztetném el és nem engedném, hogy holmi Tyrosokat hozzanak a vizsgázók...
Akkor is ha dobos vagy szaxis az illető?"
Igen,pontossan így!Ez így is volt akkoriban az OSZK-ban.Én gitárból vizsgáztam,és zongoristával.Haverom dobból,ő is zongoristával.És igen,volt zene elmélet,meg blattolás,sőt,még baleset védelem is.
A vizsgát egy zongora mellett végeztetném el és nem engedném, hogy holmi Tyrosokat hozzanak a vizsgázók...
Akkor is ha dobos vagy szaxis az illető?"
Igen,pontossan így!Ez így is volt akkoriban az OSZK-ban.Én gitárból vizsgáztam,és zongoristával.Haverom dobból,ő is zongoristával.És igen,volt zene elmélet,meg blattolás,sőt,még baleset védelem is.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Még egy gondolat.
Szerintem meg akinek itthon szerzett papírja lenne, az a külföldi bevételéből ugyanazokkal az adóalapokkal adózna. Mondjuk olyan 45%-t bedobná. Ja az úgy meg már nem érné meg.
Nem olyan jó ötlet ez szerintem.
Mit kapnék cserébe, hogy papírral rendelkezem? Hova menne ez a pénz? Kiknek a zsebére dolgoznánk?vili2105 írta:Jól lehúztak 15000FT-tal!
Szerintem meg akinek itthon szerzett papírja lenne, az a külföldi bevételéből ugyanazokkal az adóalapokkal adózna. Mondjuk olyan 45%-t bedobná. Ja az úgy meg már nem érné meg.
Nem olyan jó ötlet ez szerintem.
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Pénteken voltam egy kávéházban muzsikálni. 1 órás műsort kértek, kifejezetten a 60-as évek slágereiből. Olyan felüdülés volt, hogy nem akartam abbahagyni. Komolyan mondom, hogy álmaim netovábbja volt.tacso írta:elment egy nemzedék, aki a The Last Waltz, a New York New York, stb értője és táncosa volt! Velem együtt nyugodtan kihúzhatja mindenki a műsorból, mert már nem kell...
Kérték viszont az Autumn Leavest-t. Legnagyobb meglepetésemre, és örömömre.
Persze ebből nem lehet megélni, de feltölti az embert egy kicsit.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Élvezettel olvasom az írásokat.
Szerintem is közel sem rózsás a mai helyzet, és sok mindenben Tomi, Sztifler stb. maximalista ideálképét nagyon szépnek, jónak és hasznosnak tartom. És biztos, hogy a zenei kultúrán, színvonalon sokat lendítene. De ez csak egy fikció a szememben. Még annak ellenére is, ha erre kapásból rá lehet vágni, hogy akkor tegyünk érte. Őszintén bevallva nekem annyira ez nem lényeges, hogy átlag feletti energiát fektessek bele ezen rendszer kialakításába. Én a mai helyzetet is kitudom aknázni a szükségleteim szerint. Nem tudom, hogy ezért szégyenkeznem kellene -e? Ha őszinte vagyok magammal, akkor Qgli, Vili, Tacsó stb. szavaival tudok azonosulni legjobban.
Én tényleg szívesen olvasnék külföldet megjárt, illetve erdélyi, felvidéki stb. fórumtársaink tollából egy két hozzászólást, az ottani helyzetről ez ügyben. Például Tomi, Te hogy látod? A külföldi tapasztalataid alapján fogalmazol ilyen markánsan (ezt most nem negatív jelzőként írom)? Ez is csak a magyarokra jellemző állandó elégtelenség egy példája, vagy tényleg Európán belül máshol minden sokkal szabályozottabb, és csak nálunk ilyen kaotikus a helyzet? Tényleg írhatnátok erről többen is.
Szerintem is közel sem rózsás a mai helyzet, és sok mindenben Tomi, Sztifler stb. maximalista ideálképét nagyon szépnek, jónak és hasznosnak tartom. És biztos, hogy a zenei kultúrán, színvonalon sokat lendítene. De ez csak egy fikció a szememben. Még annak ellenére is, ha erre kapásból rá lehet vágni, hogy akkor tegyünk érte. Őszintén bevallva nekem annyira ez nem lényeges, hogy átlag feletti energiát fektessek bele ezen rendszer kialakításába. Én a mai helyzetet is kitudom aknázni a szükségleteim szerint. Nem tudom, hogy ezért szégyenkeznem kellene -e? Ha őszinte vagyok magammal, akkor Qgli, Vili, Tacsó stb. szavaival tudok azonosulni legjobban.
Én tényleg szívesen olvasnék külföldet megjárt, illetve erdélyi, felvidéki stb. fórumtársaink tollából egy két hozzászólást, az ottani helyzetről ez ügyben. Például Tomi, Te hogy látod? A külföldi tapasztalataid alapján fogalmazol ilyen markánsan (ezt most nem negatív jelzőként írom)? Ez is csak a magyarokra jellemző állandó elégtelenség egy példája, vagy tényleg Európán belül máshol minden sokkal szabályozottabb, és csak nálunk ilyen kaotikus a helyzet? Tényleg írhatnátok erről többen is.
Üdv.: Apelláta
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Nagy kedvenc. Ezt a dalt vendégvárásnál mindig eljátszom - egy picit magamnak is, legalább ilyenkor lehet -, illetve olyanokat, mintRegec írta:Kérték viszont az Autumn Leavest-t.
- Hamvadó cigarettavég
- Engem nem lehet elfelejteni
- Fekete hajú kis gimnazista
- Összecsendül két pohár
- Oda vagyok magáért
meg hasonló nóták. És tényleg felüdülés.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Mennyi olyan dolog van ebben az országban, amit rendbe lehetne tenni. Nagyon jól tudják a 'vezetőink" is, hogy mit kellene tenni, de nem tesznek semmit, vagy azért, mert lesz@rják, vagy azért, mert nem tehetnek...almatom írta: ez az egész létrehozható és tökéletesen fenntartható lenne!!!!!!!!!!!! De ez csak nagyon komoly szinten és állami támogatással, határozatokkal, új törvények létrehozásával menne! De ha ezek létre jönnének, akkor működne és mindenkinek jó lenne
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
A trafikok után jönnek majd a Nemzeti Zenekarok.

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Félek, hogy ezzel a szabályzással megcsappan majd a "zenészek" száma (ez még nem lenne baj), ami áremelést fog eredményezni a piacon megmaradt - papírral rendelkező - zenészeknél (ez se lenne önmagában gond), de ez együtt már a kereslet csökkenéséhez vezethet vagy inkább átalakuláshoz, azaz a zenész helyett inkább Dj-t fognak majd hívni esküvőre, céges bulira, bálra....
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Tomi,
Tőled ott ahol most zenélsz kéri valaki is a papírjaidat a zenei képzettségedről?
Ezekre a kérdésekre is válaszolj, ne csak amire jót tudsz írni. Érdekel, hogy külföldön hogyan működik.
És a pénzt ami a vizsgából befolyik kinek a zebébe folyna? Szerinted nem lenne olyan, hogy valakinek a valakijét kellene 5-re osztályozni? Ha ezt így gondolod ebben a korrupt Magyarországban, akkor tényleg valami Norvég mesében lehetsz, vagy sokat szívtál. Bocs Tomi nem tudok már mire gondolni. Semmi józan ítélőképesség nincs abban amikről beszélsz. Bár ez neked elnézhető, mert ritkán vagy itthon. Akkor meg miért akarod magad a kissebbség által agyon veretni? Nem jó neked a bőrődben, szeretnél kívűl lenne rajta? Tomi ez a Magyar valóság. Nem kívánnám senkinek, hogy ennek az agyament ötlennek a vezetője legyen. A barnák jobb belátásra bírnák egy pillanat alatt.
Tomi ezt gondold még át. Talán neked nem jó amiben vagy most?
Tőled ott ahol most zenélsz kéri valaki is a papírjaidat a zenei képzettségedről?
Ezekre a kérdésekre is válaszolj, ne csak amire jót tudsz írni. Érdekel, hogy külföldön hogyan működik.
És a pénzt ami a vizsgából befolyik kinek a zebébe folyna? Szerinted nem lenne olyan, hogy valakinek a valakijét kellene 5-re osztályozni? Ha ezt így gondolod ebben a korrupt Magyarországban, akkor tényleg valami Norvég mesében lehetsz, vagy sokat szívtál. Bocs Tomi nem tudok már mire gondolni. Semmi józan ítélőképesség nincs abban amikről beszélsz. Bár ez neked elnézhető, mert ritkán vagy itthon. Akkor meg miért akarod magad a kissebbség által agyon veretni? Nem jó neked a bőrődben, szeretnél kívűl lenne rajta? Tomi ez a Magyar valóság. Nem kívánnám senkinek, hogy ennek az agyament ötlennek a vezetője legyen. A barnák jobb belátásra bírnák egy pillanat alatt.
Tomi ezt gondold még át. Talán neked nem jó amiben vagy most?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A DJ tevékenység már nagyon régóta vizsgához kötött. Nyilván vannak ott is akik kisebb rendezvényeken elbohóckodnak, de az egy szakma.GabEsz írta:.... azaz a zenész helyett inkább Dj-t fognak majd hívni esküvőre, céges bulira, bálra....
http://www.djszovetseg.hu/dj-tudasbazis ... zabalyozas
Buba