Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Vintage sarok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Vintage sarok

Hozzászólás: # 44722Hozzászólás Bubamara
2016.10.11. 17:16

Biztosan jó. De nem is vintage, nem is vas, így ez számomra az Androméda ködből jött. :)
Sajnos legkevésbé sem vagyok jártas a szoftver hangszerekben.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44723Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.11. 17:24

Ez nem Kontakt hanem Mainstage a Logic-nak a szoftvere.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 44724Hozzászólás Asterix
2016.10.11. 17:33

Tudom. Nálam a winen egy hasonló szoft a Kontakt, bár messze nem olyan jó, mint a tiétek, de ezzel kell beérni. Hasonló célt szolgál.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 44729Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.11. 18:36

forissandor írta: Viszont nekem is van egy vesszőparipám ami már nem számít liliomtiprásnak, az a Roland VA-76. Bitang jó billentés, jó hangszínek, jó stylek, realtime tudsz stílust szerkeszteni (hiába csak két variáció van) és nem feltétlen a nyírségi mulatós-zenét kell vele képviselni. Nekem volt, imádtam és 150 alatt azt is lehet venni.
Sanyi, hallod... Mikor megjelent a VA76, felmentem Pestre a BNV-re, nem csak ezért, hanem úgy általánosságban, bár a hangszerkiállítók standjai prioritást éveztek. Ki volt állítva a Yaminál a psr 2000, a Rolinál meg a VA76. Odamentem a va76-hoz, felvettem a fülhallgatót, aztán...majdnem bepipiltem... :lol: Édesanyám, azon a fülesen úgy szólt az a hangszer gyári beállításokkal, hogy az szívfájdalom volt, komolyan. Mikor már restelltem hogy mióta vagyok a gép előtt, átmentem a psr2000-hez, de hiába nyomkodtam, hiába próbálgattam, hiába hallgattam, rövid idő múlva sovány vadmalac vágtában tértem vissza élvezkedni a va76-hoz. Komolyan mondom, azóta se tett rám olyan hatást arranger, mint az a gép. Majd'megszakadt érte a szívem... :lol:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 44733Hozzászólás Bubamara
2016.10.11. 20:31

powersparc írta: Én ilyen téren még egy XS Racktől és egy TR76-tól sem riadnék vissza, sőt! A többi már felesleges. Pl. Triton Extreme nekem már nem kéne (nem a hangja miatt!), meg klasszik Trtitonok, Studiok sem. A TR hozza a kategória legjobb hangszíneit, melyet az Extreme is tartalmaz amúgy alaphangon.
Itt egy pillanatra álljunk meg.
Nagyon jó a TR61/76 a maga 64MB mintájával és 3 banknyi válogatott kombijával, DE.
Az Extreme egy más világ vér profizmus touchview, DX7 yamaha billentyűzet az utolsó KORG ws, amelyben még megtalálható.
Ja és a teljes Triton paletta 160MB hangminta, az összes EXB-PCM bővítőkártya integrálva a hangszerben és mindnek külön bankja van program és kombi módban egyaránt (Concert Grand, csak néhány hangszínben van jelen) 3 aljzat samle RAM 96MB tárhellyel, előfokcső a melegebb ep, organ és a zúzósabb gitár hangokért. ABCD-E-F-G-HIJKLMN bankok, na az beszabehu. Nincs helyhiány, nincsenek hiányzó hangok. :)
Ez maga a Triton hangzás.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... xtreme.jpg

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 44734Hozzászólás Bubamara
2016.10.11. 20:43

B.Bazsi írta: Mikor megjelent a VA76, felmentem Pestre a BNV-re, ........ Odamentem a va76-hoz, felvettem a fülhallgatót, aztán...majdnem bepipiltem... .....ép. Majd'megszakadt érte a szívem... :lol:
Amikor megjelent országos turnéja is volt. Miskolcon a Vasaban láttam és hallottam. Mit mondjak, elég nagy hatást gyakorolt rám a jószág. Gondolhatod, ha 14 év távlatából emlékszem a bemutatóra. Csak nem hagytam magam befolyásolni, :) mert abban az időben volt meg az első i30-am, ami hangzásban szintén elég sokat nyújtott.

Buba

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 44754Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.12. 08:44

powersparc írta: Bazsi! Azért a VA76 meg a G70 közt van akkora különbség pozitíve utóbbira, mint a VA meg a PSR2000 közt szerintem. :D Nem?
Ilyen formán meg már a G70 is 10 éves vasként vintage klubbos lassan. :D
Számomra nincs akkora különbség, mondom-számomra. Abban egyetértek hogy lassan vintageklub-tag lehet a g70, ha a minőségére gondolok mind hangzásban mind hardveresen. Azért nincs akkora különbség nekem a két gép között, mert a g70-ből sok minden visszaköszön a va76 "v" hangszíneiből. Olyannyira természetesnek hatottak anno ezek a hangszínek, annyira újak és forradalmiak voltak a psr2000 hangszíneihez képest hogy ég és föld volt a különbség. És ezekkel a hangszínekkel voltak ugyebár a stílusok megszerkesztve, szóval tényleg besz@rás volt a va76 hangja. Alig tudtam ott hagyni a gépet. A G70-ben sok minden megvan a va76-ból és nem csak hangszínekben, hanem stílusok között is elég sok visszaköszön, némelyik minimális módosítással ugyan, de nagyban emlékeztet a va76-ra.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 44766Hozzászólás Apelláta
2016.10.12. 11:41

Érdekes, hogy mikor a Pa80-amat vettem anno, akkor a VA7 is számításba jött. Még a Westendben lévő Eldorádó hangszerboltban próbáltam ki, de nekem a hangja akkor csalódás volt. Olyan tompa és „kásás”. Meg az a sok subidubizás sem fogott meg. Ráadásul a kevés panelgomb és az egyszerű műveletek is aloldalakra eldugva sem volt szimpatikus. Persze az is lehet, hogy a kihangosítása volt szar, mert elég félvállról vettek ott. A G70 viszont már teljesen más benyomással volt rám, de az akkor még ugye nem létezett.

Üdv.: Apelláta

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44777Hozzászólás tacso
2016.10.13. 07:36

Üdv Srácok! Korg M50 hangszer volt e valakinek a keze alatt? Vélemény? Illetve van e eladó rock vas valakinél? Buba! Mi van a szekrényben?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Piercarlo
Kiemelt tag
Hangszer: Yamaha PSR-SX700
Adott köszönetek: : 145 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 44778Hozzászólás Piercarlo
2016.10.13. 09:14

powersparc írta:Komám amúgy én azt mondom neked, alternatívaként, hogy hívd meg Bubát egy sörre és kérj tőle egy i30-as Korgot vagy hallgasd meg nála!!! Egy best vintage hero arranger a korábbi 01/W, X3 és Trinity Korg mérföldkövek hangjaival, nagyon jó stílusokkal, hatalmas touch display-el, agyonverhetetlen klaviatúrával, HDD-vel, kareokee és jukebox player funkciókkal! Beton masszív vas! Kérdezd csak Bubát! :lol:
Megnéztem pár videót a Youtube-on a Korg i30-asról és nagyon tetszik a hangja! Ebből a modellből ugye nem létezik beépített hangszórós változat?
Olvastam a Wikipédián, hogy a kísérőautomatikás Korg hangszerek nevében az "s" betű utal arra, hogy van benne hangfal (speaker), pl. i4S vagy iS40 . Sajnos sem i30S-t sem iS30-at nem találtam a választékban :(

Új hozzászólás