Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 43865Hozzászólás Bubamara
2016.09.06. 14:50

Asterix írta:Csak gyárilag jó stílusok csak a Ketronban és a Korg Muzikantokban vannak. Tapasztalataim szerint. A többibe bizony csinálni kell...
Ezzel tökéletesen egyetértek.

Az SD, ha semmit nem állítanék át rajta is nagyon jól szólna.
Sokkal értékesebb az időm annál, mint sem arra pazaroljam, hogy a gyártó helyett, akitől nem kis pénzért hangszert veszek, átvállaljam a stílusírást és hangszínkészítést.
Egyáltalán nem mindegy, mennyi energiát kell betenni az egyik oldalon és milyen eredmény jön ki a másik oldalon.
Ezzel körbe is ért a téma és talán érthetővé vált amit az elmúlt 1-2 napban írtam, hogy miért nem tudok és akarok én már más hangszert használni arrangeres melóra csak Ketront.

Lehet fikázni, lehet róla rémregényeket írni, de meg kell tanulni a használatát és nem elvárni tőle, hogy Yamahaként viselkedjen és annyi örömet és szabadságot ad, mint még semmi más. Természetesen számomra
Nyilván, aki szeret a gyártó helyett dolgozni és még örömét is leli benne, hogy ő csinál hangszert a buta vasból, vagy éppen tejeszacskóból, hát tegye, hiszen mindenkinek más ad örömöt és más a célja a hangszerekkel.

Buba

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 43868Hozzászólás B.Bazsi
2016.09.06. 15:27

A Ketron SD4 modult mire jó használni? Hogy tunnám én aztat használni a G70-el és mire? Stílusok Ketronosítására, midikre stb....? Miben tud többet mint egy sd2 vagy sd1000? Egyre többet agyalok rajta hogy Valamilyen Ketron cuccot be kéne szerezni, csak azt nem tudom milyet, és hogy konkrétan hogy tudnám azt használni a G70-el? Ha valakinek van -biztos van- mondandója felém ez irányban, azt kérem tegye meg felém... 8-) Nekem elsősorban arra kellene hogy a stílusokat-midiket ketronosítsam, legalábbis kipróbáljam milyen is az ilyen.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43869Hozzászólás tacso
2016.09.06. 15:51

Szia Bazsi! Nekem volt Sd4 hangmodulom, az eddigi legjobban megszólaló hangszerem volt! Ha nem modern zenéről beszélünk, azt is megkockáztatom, hogy a megszólalása partiban volt a Cubasen készített alapokkal! A mostani Roland E-A 7 meg sem közelíti. A többi Ketron hangmodultól abban különbözik, hogy a frontpanel gombjaival is elérhetsz hangszíneket, 2 midi bemenet van rajta, és külön hangerőzheted ezeket! Az SD 1000 több hangyzínt tartalmaz. Hogy G70 hangszerrel hogy lehet összefésülni, azt sajnos nem tudom... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 43871Hozzászólás Asterix
2016.09.06. 15:59

Midifájloknál nagyon könnyen. Én SD-1-et vezéreltem a Korg Pa2x-ről. Gond nélkül minden dalt játszott. A midi kimeneteknél meg kell szűrni, hogy a megfelelő CC utasításokat és PC utasításokat küldje csak a hangszer a Ketron felé és szerintem az rögtön fog menni.
A stílusoknál nem sikerült jobb eredményt elérnem, mint a gyári Korg beállítások. De lehet, hogy a Rolandnál az sem lesz gond, mivel korban sokkal közelebb áll a két hangszer... :777

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 43905Hozzászólás jacksony95
2016.09.07. 16:49

A ketron egy baromi jó hangszer realisztikus hangzással. Sok véleményt elolvastam mindenki a túlbonyolított használatot rója fel a hangszereknek. Igen meg kell tanulni kezelni de idő hiányában itt már el is vérzik a mellette szóló voks...Mert még akkor hol van a szerkesztés......
Az ,hogy nem tudott kellően elterjedni ez a márka annak ellenére,hogy hangzásban nincs párja egyfajta mutató is kell,hogy legyen....
Magyarországon a mulatós megy meg a lakodalmas ehhez TÚL JÓ -TÚL PROFI a ketron ...Nem tudom mennyire érthető hová szeretnék kilyukadni PL: Eric Claptont-vagy Michael Boltont ne erőltessük már Bulibárót nyomni...Az a hangszer nagyon komoly világszínvonalú dalokhoz lett készítve...mint egy tehetséges soul énekes akinek bunyós pityut kell énekelni egy buliban.
Ketront a profiknak tervezték( Ez pedig nem a mulatós zenei műfaj ) szerintem mind hangzásban mind tudásban és egyáltalán nem mulatós meg ilyen pattogós szarságokhoz...( bár ott is megállja a heylyét ) Itt vérzik el a ketron de ez egyáltalán nem a hangszer hibája....De itthon Csak egy szűk réteg értékeli és veszi mivel bármikor lehet vele hozni az élő és IGÉNYES zene varázsát.

Ennek ellenére

Én rengeteget szerkesztek mostmár yamahán azt kell mondjam a nulláról tanultam meg de mivel példátlanul felhasználóbarát a yami kezelése ezért csak úgy váltanék ha minimum 2-3 hetet használhatnám mivel 1-2 óra alatt nem jönnek át azok a dolgok amikre esetleg nem számítok később pedig arra jutok,hogy de a yamiban ez milyen egyszerűen megoldották..De sajna erre nincs lehetőség pedig egy esetleges SD7 NEM ÁLL TŐLEM TÁVOL. De.........
Mivel a Yamaha minden zenei irányban tud hozni egy nagyon elfogadható szintet szerintem ezért is olyan univerzális hangszer...
De ez az én álláspontom mivel nekem fontos,hogy könnyedén hozzá tudjak nyúlni egy stílushoz és bármit meg szeretnék változtatni az pikk pakk menjen...És eddig mindent meg tudtam oldani a yamahával ...
Eddig azt tapasztaltam aki ketronos volt az is marad ( vagy nem ) - yamaháról aki tett kitérőt a ketron felé akit eddig hallottam mind visszatért a yamahához -vagy Korg-hoz ( fejvesztve ) Nem azért mert rossz, nagyon is jó hangszer de nem tudtak vagy nem akartak megbarátkozni a ketron adta lehetőségekkel amit túl bonyolultnak találtak.

Tehát a felhasználhatósági tapasztalatok alapján és akikről én hallottam olyanokat hallottam,hogy "Baromi jó hangszer de nem nekem való,,
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jacksony95 2016.09.07. 17:18-kor.

A zene szabaddá tesz....

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43909Hozzászólás Asterix
2016.09.07. 18:02

Még két Ketronos kérdés: (menet közben befigyelt egy Audya 4 lehetőség is).
1. Az Audyába a vinyó helyére betehető-e SSD, és ha igen, akkor mekkora és kell-e hozzá valamilyen adapter?
2. Mentést hogy lehet csinálni a vinyóról, hogy tartalékot képezzen az ember magának? Rejtett partíciók tartalmazzák az adatokat, vagy csak simán vannak rajta?

Köszi

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 43912Hozzászólás forissandor
2016.09.07. 19:34

Az Audyába minden további nélkül beépíthető SSD, de olyan SSD-t találni, aminek IDE csatlakozója van, az nem a legkönnyebb feladat, bár nem teljesen lehetetlen (rendelhetsz közel egy SD4 áráért S.Norbiéktól).Viszont az informatikus barátaim egyelőre még nem a legjárhatóbb útnak látják az SSD-t, papírforma szerint mivel nincs benne forgó alkatrész sokkal stabilabb és hosszabb élettartamú, a jelenlegi a tapasztalat egyelőre mást mutat. Ezt nem akarom vita tárgyává tenni, mert ugyan eredetileg én is informatikus lennék, de azóta feltalálták a kereket így nem értek hozzá.
Az Audya vinyójáról lehet teljes tükröt készíteni, TC-ben be kell állítani, hogy a rejtett fileokat is lássa és akkor tudod menteni a teljes vinyó tartalmát. Az Audya indító-system mappája tizensok GB, és sajna az Audya gyengeségei itt kezdődnek: egyrészt vinyóról indul a hangszer ellentétben bármely más gyártó bármely más hangszerével, másrészt mivel teljesen nyitott "operációs" rendszere van, ezért mindenbe bele lehet nyúlni, így a system mappába is, ami valljuk be nem túl szerencsés, hacsak nem a fejlesztő mérnök team tagjai nem vagyunk. Ha nagy a baj esetleg, nekem van a gépemen egy Audya tükör. Én beleugrottam egy Audya 4-be, ami be sem kapcsolt mikor elhoztam, és szoftosan volt elkúrva. Mire rájöttem mi a baj, párszor levet a víz, viszont én a 76-os után a modullal nagyon nem boldogultam a baromira instabil midi kapcsolatok miatt, bár Tomi erről többet tudna mondani, mert ős sokáig(1 évig?) használt Audya 4-et.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43913Hozzászólás Asterix
2016.09.07. 19:40

Hát akkor még megvárom Tomi hozzászólását is, de te már alaposan elvetted a kedvemet tőle... Mondjuk olyan túlzottan sok nem is volt... :D

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 43914Hozzászólás Apelláta
2016.09.07. 19:46

forissandor írta:Viszont az informatikus barátaim egyelőre még nem a legjárhatóbb útnak látják az SSD-t, papírforma szerint mivel nincs benne forgó alkatrész sokkal stabilabb és hosszabb élettartamú, a jelenlegi a tapasztalat egyelőre mást mutat.
Egy gyakorlott infó boltos ismerősömtől szintén ezt hallottam. Ráadásul ha egy SSD betojik, buktad a tartalmát. ...persze ma már biztonsági mentés nélkül élni felelőtlenség.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 43939Hozzászólás Bubamara
2016.09.08. 18:06

jacksony95 írta: Nem azért mert rossz, nagyon is jó hangszer de nem tudtak vagy nem akartak megbarátkozni a ketron adta lehetőségekkel amit túl bonyolultnak találtak.
Tehát a felhasználhatósági tapasztalatok alapján és akikről én hallottam olyanokat hallottam,hogy "Baromi jó hangszer de nem nekem való,,
Ez kizárólag hozzáállás kérdése. Ha valaki lusta, az ne vegyen másik hangsert, másik gyártó hangszerét meg pláne ne.
Semmivel sem komplikáltabb egy KORG hangszertől. Ha meg bírtam tanulni az i30, pa1xpro, kezelését egy elfogadható szintre (magyarán ha valaki felhívott hajnak kettőkor egy kínjával KORG ügyben, becsukott szemmel elmondtam neki a menüben hol a megoldás és a gépkönyvben hol találja meg részletesen) majd a tyrosok funkcióit, mivel 1-2 évig toltam Tyrossal, akkor nincs miről beszélni.
Túl jó hangszer, túl jó hangosítás, cájg pedig nincs, ilyen alapon a vendéglátós, vagy party zenész csak psr 1000 vagy bk3 hangszer használhatna. Mindenki igényszintje alapján vesz és vegyen hangszert.

A hazai visszafogott terjedés okaként én leginkább a forgalmazói hozzáállást látom. Nincsenek bemutatók. tolni kellene hozzáértő módon a népek arcába a ketron hangszereket, ahogyan tette ezt a Yamaha, KORG és Roland is, amíg szüksége volt rá. Nem is helyes --H O Z Z Á É R T Ő-- így talán. Zsigerből tudni kell válaszolni a felmerülő problémákra, segítségkérésekre és ha kell forródrótot kell fenntartani, mint anno a KORG tette. Magyarán nincs bevezetve a márka mind a mai napig a magyar piacra.

Buba

Új hozzászólás