|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Pumika
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Hali, Tapolcán van SD7:649.000, illetve aMakón a Marci: 600.000 a jófogáson. Pumi.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Akkor énhozzám jönnek a drágábbak. Az olcsóbb is 675-re taksálja a gépét, amikor fele annyi garancia sincs rajta, mint az én Korgomon...

- Asterix
- Globális Moderátor
Ha most sikerül olyan stádiumba eljutnom, hogy esélye lesz a megegyezésnek, akkor mindenképpen egyeztetek Bubával... 
- Asterix
- Globális Moderátor
Ez nem nagy Wasistdas. A midiből én is lazán csinálok stílust. A számítógép legalább olyan jól megcsinálja, mint az SD-7. (Ez Korg esetében sajnos nem működik.) A lényeg nem itt van, hanem a midi jó megírásán. És ez az, amitől nagy Tomi...powersparc írta:Alma Tomi azt írta tán tegnap, hogy egy midiből lazán csinál az SD7-el stílust.Bubamara írta:Az SD7 nem tud stílusokat írni, nincs benne sequencer.![]()
![]()
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 70
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
És ez az egésznek a lényege! Jó midiből jó stílus lesz, de a közkézen forgó midik szinte mind sz...r! A rossz midiből jó stílus sose lesz. Ha meg már megírja valaki jól a midi file-t, akkor már minek a stílus?Asterix írta:A lényeg nem itt van, hanem a midi jó megírásán.
- Asterix
- Globális Moderátor
Itt most nem a teljesen szám specifikus stílusokról beszéltünk, hanem azokról, amikkel egy komplett mixet is előadhatsz. Pl. A Szerelemvonat stílusával még sosem játszottam mixet, de a Camaro One Way Ticket stílusával nagyon szeretek...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A tököm se írna meg egy stílust is midiből. Ott van midifájlban és letolom, ha a dal jellege olyan, bemarkerezem akár versszakonként és oda rakom a dalt ahová akarom menet közben.
Mi a gránátnak kellene egy petróleum lámpa pics@ a zenét megcsinálni stílusnak. Természetesen aki szeret szívni a felesleges melóval az tegye.
Az, hogy a faszi elmászik a nótától, teljesen értelmezhetetlen, akkor magnónak használja a hangszerét, vagy nem tanulta meg a nótát.
ez esetben stílussal össze vissza fogja játszani, köze nem lesz az eredeti dalhoz. Na ezt hívom én megerőszakolásnak. Ráfogjuk, hogy azért toljuk stílussal, mert az "élő"
de nem tudunk egy dalt elénekelni az eredeti szerkezet szerint. 
Attól tartok ezzel már picit elkalandoztam a témától.
Mi a gránátnak kellene egy petróleum lámpa pics@ a zenét megcsinálni stílusnak. Természetesen aki szeret szívni a felesleges melóval az tegye.
Az, hogy a faszi elmászik a nótától, teljesen értelmezhetetlen, akkor magnónak használja a hangszerét, vagy nem tanulta meg a nótát.
ez esetben stílussal össze vissza fogja játszani, köze nem lesz az eredeti dalhoz. Na ezt hívom én megerőszakolásnak. Ráfogjuk, hogy azért toljuk stílussal, mert az "élő"
Attól tartok ezzel már picit elkalandoztam a témától.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Buba!
Olyan dalt hoztál pédának, ami esetében természetes, hogy más dalt arra a stílusra nehéz lenne játszani. De. pl egy kommersz A rózsák könnyesek című dalból készített stílusra Baranya megyében egy fél éjszakát el lehet muzsikálni a legkülönbözőbb dalokat...
Olyan dalt hoztál pédának, ami esetében természetes, hogy más dalt arra a stílusra nehéz lenne játszani. De. pl egy kommersz A rózsák könnyesek című dalból készített stílusra Baranya megyében egy fél éjszakát el lehet muzsikálni a legkülönbözőbb dalokat...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nekem számtalan zenész hozta eddig példának a különböző beszélgetések alkalmával ezt a nótát, azért írtam ide. Viszont nem tudom elképzelni, hogy a gyári jobbnál jobb stílusok között nem találnék egy fél éjszakás mixhez alkalmas stílust.
Szóval én biztosan nem vacakolnék és rabolnám az időmet ilyen stílus kókányolással. Azért veszek arranger hangszert, hogy legyenek benne jó stílusok és jól szóljon.
Szóval én biztosan nem vacakolnék és rabolnám az időmet ilyen stílus kókányolással. Azért veszek arranger hangszert, hogy legyenek benne jó stílusok és jól szóljon.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Csak gyárilag jó stílusok csak a Ketronban és a Korg Muzikantokban vannak. Tapasztalataim szerint. A többibe bizony csinálni kell...