Üdv Mindenkinek! Jelenlegi hangszerparkom eladása okából privátban néhányan megtiszteltek érdeklődésükkel a hogyan továbbról, így gondoltam kiposztolom...
Szenzációval nem szolgálhatok, egy Roland E-A7 tulajdonosa lettem, ami azért szorulhat némi magyarázatra, hiszen itt feljebb néhány poszttal (is) ezelőtt még csak rosszat kiáltottam rá!
Talán egy kicsit elhamarkodott felületes vélemény volt, tanulnom kell belőle, bár igazából a lényeg nem sokat változott de a hangszert komolyabb megismerés és immár 2 bevetés után az "erősen megosztó" kategóriába sorolom át. Ha nézitek a használt hangszeres oldalakat, (biztos) akkor láthatjátok hogy sokan szabadulnak ettől a hangszertől, ez bizony nem véletlen... Én is jó konstrukcióban jutottam hozzá...
Szóval mi is ez az E-a 7? Szerintem a Roland maga sem tudja, talán egy kísérlet?!
Arranger és midi lejátszó ami nem szól jól, sampler ami gyermeteg, seq nyima, jobb kézre egy multi effect, arrangerre 2, -ez kevés, mikrofon rész vicces, kinézetre fura. Nincs mit magyarázni, ha mellé teszünk egy Pa 600 at 100 ronggyal olcsóbban (mást is lehetne írni), a bukás elkerülhetetlen és szerintem most ez folyik éppen!
Akkor mér kell ez nekem ugye?
Én nem arrangernek és dal lejátszónak használom a hangszert, csak nagyon minimális % ban, miksi procit sem hangszertől várok el, így a gyenge részeket ki tudom kerülni. A hangszíneibe a kezelhetőségébe, és a játszhatóságába szerettem bele! A Mox 6 után maradt űr jónéhány hangszín tekintetében, ezt az EA simán visszapótolta. Az eq bitang, reverb-delay a számomra igen kellemes tartományban dolgozik, az egész single hangszín résznek van egy számomra gyönyörű fénye a magas tartományban ami megbabonázott! (Hol van ez az Fa szériából?) A hangszín tár hatalmas, azonnal megtaláltam ami kellett, a zongi nagyon jó, a Rhodest is ki lehetett tekerni, nagyon sok a folk és etnikus hangszín illetve szett, ami szerintem nagyon kell! Meglepő volt, de minden billentési dinamika ott van a helyén, a Piano jellegű soundoknál jól támogatják a kifejező játékot. Lead, és Hammond hangszíneknél a curve -ot Low rá állítottam, teljesen rendben! A sampler frázis szerkesztő része egyenlőre fekete leves. Szerettem volna egy csujogatós kontrát összepakolni (Nyakunkon a szezon) de nem jött össze! Hol a tempó szinkront dobja el, hol behúz olyan samplingot amit be sem tettem a szettbe, fogalmam sincs!! Ha újraindítom a hangszert (kb 10 másodperc csak!) akkor helyreáll, aztán megint kaki! Ja, és befér a dobozomba!!!

Hogy meddig lesz meg az talány...A szezonra biztos, de mivel jövőre visszaredukáljuk a lagzikat, új helyzet lesz! Várom az új Ketronokat, de ez már egy másik topik...

Császtok!