Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 40374Hozzászólás Zongorista28
2016.02.22. 22:55

Ma egy nagyon jó barátomnál voltam akit nagyon szeretek, és alkalmam nyílt arra, hogy kipróbáljam, egy kicsit közelebbről megismerhessem az SD7-et.

Fantasztikus hangszer! Nagyon könnyű kezelni, minden annyira egyértelmű rajta! A hangszer külseje, tetszetős! A dobok, az automata kíséret kitűnő! A zongora hangszín felejtős, de a Fenderek nagyon jók! Okos, stabil hangszernek bizonyul, cseszegettem, nem fagyott le.

Összességében:

Ha nekem holnap este egy SD7-tel kellene mennem muzsikálni, hát nem ijednék meg... :yahoo:

... aztán a nagyon jó barátom, mutatott egy-két szoft hangot... nem kellett volna hallanom! Hát az a New York Zongora... áh... hagyjuk! :cry2: Kell nekem!!!

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 40382Hozzászólás Pumika
2016.02.23. 16:31

No akkor hogy lehet feltölteni SD7 wav-ot??????

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40385Hozzászólás tommid
2016.02.23. 21:33

Ketron MidjayPro Vokál midi fájlból vezérelve:

https://soundcloud.com/search?q=ketron% ... vok%C3%A1l

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40389Hozzászólás tommid
2016.02.24. 07:49

Egy húros, gumikalapácsos, akusztikus! hangszert sosem lehet jól, vagy megfelelően modellezni!
A Hohner D6 húrjainak pickup-os megszólalása főleg wah effekttel azért elég jól reprodukálható.
Többek közt azért is,mert nem túl széles a frekvencia sáv amin eredetileg is megszólal.
Ez csak egy magánvélemény. Sajnos nem vagyok sd7 tulaj.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 42460Hozzászólás Bubamara
2016.06.13. 11:17

SD7 tippek-trükkök.

Kezdeném talán a rendszer frissítéssel.
Ha a hangszereden pl 1.0 rendszer fut és szeretnéd a legutolsó 1.1.1 –et rátenni, tartsd szem előtt, hogy nem érdemes kihagyni lépcsőket.
Tehát előbb tedd fel az 1.1.0 szoftot, kapcsold ki majd, be a hangszert és csak azt követően tedd rá a soron következőt.
Ez tapasztalati tény. Kihagyhatod, de anomáliákat okozhat a működésben.

Műsor, dalok regisztrációk, stílusok, hangok felmásolása SSD-re.
- Legfontosabb, sysex tartalmú .mid szemetet ne rakj a hangszeredbe, előbb az idegen exclusive üzeneteket, bankokat töröld ki pl cakewalk, vagy más programmal!

- A hangszered a felmásolt állományokról regisztrációs adatbázist készít. Javaslom, ha nem szeretnél bele hibákat ne másolj fel egyszerre több kiterjesztést és nagy mennyiséget, hanem kisebb csomagokban tedd rá a háttértárolódra. Tedd ezt úgy, hogy felmásolsz 20-30-50 fájlt kikapcsolod a hangszert és bekapcsolás után az új fájlokat használod, majd ezt megismétled addig, amíg nem végzel a teljes mennyiséggel. Ha nagy mennyiségű és különböző kiterjesztésű adatot másolsz fel egyszerre és a regisztrációs adatbázisban hiba keletkezhet, mely anomáliákat okozhat a használat során.

Olyan gyors az usb kapcsolat a gép és a hangszer között, hogy igazán nem indokolt eltérned a leírtaktól, vagy ha már egyszerre nyakon öntötted a hangszert, inkább másold ki, töröld ki belőle a felrakott user tartalmakat és járj el a leírtak szerint lépésről lépésre felépítve egy atom stabil és jól működő hangszert és háttértárat.

Mielőtt az árgus szemekkel figyelő Ketront fikázók és a hangszer indokolatlan rossz hírét keltők szeme felcsillanna, hogy „na ugye, hogy nem stabil a hangszer,” elmondom, hogy egy teljesen stabilan és jól működő vas az SD7, ha nem lenne az, nem használnám, de érdemes odafigyelni a használatára, mint ahogyan minden egyéb hangszer esetében is igaz.
Valamint szeretném megemlíteni, hogy kb 10 perc alatt bármelyik stabilnak kikiáltott KORG, Roland, Yamaha cuccotokat jéggé fagyasztom, vagy akár a mainboard-ot leállítom, kiütöm belőle ideiglenesen, vagy véglegesen "megfelelő” tartalom rázúdításával.
Ezek cél számítógépek, ebből adódóan ahogyan a pc-t sem lehet telelapátolni idegen ismeretlen nagy mennyiségű adattal büntetlenül, úgy a minimum, hogy a hangszerünkre odafigyelünk ilyen tekintetben.

Sok sikert és jó hangokat!

Buba

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 42518Hozzászólás marton1974
2016.06.14. 19:36

Üdv.
Egy kérdésem lenne KETRON live dobokkal kapcsolatban.
Hogy lehet egy midi nóta valamelyik sávjára bepakolni pl.egy KETRON groove-t vagy live dobot? :777

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 42520Hozzászólás Bubamara
2016.06.14. 20:01

Restyling funkcióval Marci. Behívod a megfelelő stílust és végigkalapálja neked a nótát, ahol fill, vagy break kell belerakod, a végén, ha sikerült a műtét, elmented más néven.

Buba

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 42541Hozzászólás marton1974
2016.06.15. 08:06

Értem,köszi.
Máshogy nem is lehet?Gondolok itt egy daw szerkesztőre /cakewalk,logic.../ :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 42550Hozzászólás Apelláta
2016.06.15. 09:51

rodymusic írta: Ez nem csak a Ketronnál van így, hanem minden hangszernél, főleg azoknak szól akik hangszeren szerkesztik a midiket! Mert pl a korg olyan buta, hogy minden hangszeren történő mentésnél a duplájára hízik a bájtok mérete.
Én mindig a hangszerben szerkesztek, de ez a méretduplázás nekem még nem tűnt fel. Na majd kipróbálom.
Nem vitatom a sysex takarítás létjogosultságát sem, csak mint tényként írom, hogy nekem még a Korgjaim (iX300, Pa80, Pa3) ebből adódóan még sosem fagytak le. A Korg szerintem erre elég immunis. Szedet-vedett stílustól már igen.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 42553Hozzászólás Bubamara
2016.06.15. 10:16

rodymusic írta: Nem szeretném a tudásod kétségbe vonni ilyen téren, mert amit mondasz az biztosan úgy van. De én még olyan hangszert nem láttam, amely idegen SysEx-től bolondult volna meg. Pláne olyan kis méretben. Olyat már hallottam, hogy egy S900 megzavarodott 2000 bájtnyi SysExtől. Akkor is inkább újraindult, és ezt is inkább a legextrémebb esetként tartom számon, és azóta nem hallottam hasonló történetet, mint így a ketronnál, hogy az idegen SysExnek már a létezésétől is meg fagy. Az idegen SysEx-ekre a legtöbb hangszer úgy reagál, hogy nem vált be bizonyos hangszineket, de hogy pont a Ketron fagyjon meg ezektől? Oké, hogy tudatosságra akarja nevelni a felhasználóit a Ketron, de azért ez már túlzás. Nekem ezért is nem előnyös számomra a ketron, mert ha véletlen pont egy olyan tartalom kell, amit még nem gyurtam át ketronra akkor mi van? Pislogok, mint hal a szatyorban?
Látod megint fagyásokról beszélsz, holott a hozzászólásomban meg sem említek hasonlót, az, hogy idegen sysex létezésétől is lefagyna megint egy túlzó és ismeretlenül, tapasztalatok nélkül kijelentett mondat. Annyira érzékeny rá, mint a többi hangszer. Fölösleges yamahásként ijesztgetnetek egymást hülyeségekkel.
A másik dolog meg az, hogy kidolgozatlan dal mi a túrót keresne a műsoromban. Ha nincs kész, nem játszom, ez rém egyszerű, pláne nem pl korgra, yamahára beállítva csattogó, puffogó szétfosott hangokkal.
A teljes műsoromat bő 1 hét alatt állítottam be SD7-re az optimizerrel, akkor mit is keresne egy ismeretlen tartalmú sz@r a mappámban?

Biztosan tudod, hogy szervizelek.
Évente 3-4 KORG fordul meg nálam megnémulva. Melyeket a szakértő gazdájuk tudatlansága tesz tönkre. ráerőltetik a másik korg beállításait, akkor is ha közük nincs egymáshoz. Napokba telik, mire újra hangszert faragok belőlük.

Nincs mitől félteni az SSD-t egy átlag felhasználónak maximum 1000 dala van és nagyon sokat mondtam, tehát 20 másolással helyére kerül. Beb@szna ha ez a 20 művelet hazavágná a háttértárolót. Látod miket írsz?

Tisztellek, becsüllek, de jelenleg ismeretlen területen hajózol.

:777

Buba

Új hozzászólás