Pl. Egy gombnyomásra előhívható vele egy beállított szaxofon - pozan - trombita fúvós szekció beállított hangerő és panoráma arányokkal, effektekkel...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Stílusjáték során minden stílushoz rendelhető általában 4 beállítás, ami a valós idejű partokra (Right 1-2-3, Left) vonatkozik. Az adott hangszer adta lehetőségekhez mérten editálva, effektezve ezek a hangszínbeállítások elmenthetők, majd egy gombnyomásra, vagy automatikusan valamelyik stílusvariáció (A-B-C-D) kiválasztása esetén aktiválhatók.
Pl. Egy gombnyomásra előhívható vele egy beállított szaxofon - pozan - trombita fúvós szekció beállított hangerő és panoráma arányokkal, effektekkel...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nem kell automatikusan bejönnie. A Korgnál van rá lehetőség, hogy automatizáljuk. A Yamahánál nem emlékszem erre. De minden hangszer esetében 4 címzett gomb áll a rendelkezésre ezen, úgymond hangszínek kiválasztására.
Közben ez a beállítás megjegyezheti a vokál beállításait és esetenként azt is vezérelheti...
Közben ez a beállítás megjegyezheti a vokál beállításait és esetenként azt is vezérelheti...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Korg-nál STS - single touch settings
Yamaha OTS - one touch setting
- és igen, a Yaminál is állítható, hogy tetszés szerint váltsd vagy variáció függő legyen
Yamaha OTS - one touch setting
- és igen, a Yaminál is állítható, hogy tetszés szerint váltsd vagy variáció függő legyen
Atti
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Kedves Api, Tomi, Asterix, és Többiek akik mélyebbre merültek a hangszer konfigurálásban! A Korg Pa és Ketron sd hangszerek midi outja címezhető e úgy external irányba, hogy a belső hangszínek ne szólaljanak meg? Tomi! Te pl. így irányítod a dobmodul felé a midi tracket, vagy leveszed a Ketron aktuális midi csatornáján a hangerőt? ????
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Nagyon köszönöm! Ez számomra fontos infó! Lehet hogy jövőre én is meglepem magam egy Sd7 hangszerrel, ha már ennyire jó! 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
OTS, STS....
Az SD7 esetében ezt a funkciót a főképernyő Voice & Vari fül alatt találjuk. a felső sorban lévő gombok felelnek meg a korg, yamaha sts hangoknak, melyeket szabadon cserélhetünk, beállíthatunk, a VOICE to ABCD gomb megynomásával pedig elérhetjük, hogy a 4 hangszín a 4 variációhoz legyen rendelve. (Ha akarjuk)
Itt a link mókuskáim:
http://www.ketron.it/images/ketron/Manu ... tting.html
Az SD7 esetében ezt a funkciót a főképernyő Voice & Vari fül alatt találjuk. a felső sorban lévő gombok felelnek meg a korg, yamaha sts hangoknak, melyeket szabadon cserélhetünk, beállíthatunk, a VOICE to ABCD gomb megynomásával pedig elérhetjük, hogy a 4 hangszín a 4 variációhoz legyen rendelve. (Ha akarjuk)
Itt a link mókuskáim:
http://www.ketron.it/images/ketron/Manu ... tting.html
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Kipróbáltam a polifon-monofon lehetőséget, de sajnos ez nem használható egyáltalán. Én ezt előszeretettel használtam, mert egy saxi szólónál egész jó eredményt tud hozni. Érdemes kipróbálni.
Az "OTS" megoldva, én voltam a vakegér. Bocs ...
Az "OTS" megoldva, én voltam a vakegér. Bocs ...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
A MODELING funkcióról egy pár szót.
Hasznos funkciónak tűnik. Az A-B-C-D Arrange variációkhoz külön-külön lehet hozzá rendelni. Például, kiválasztok egy bossa stílust az A-B variáció marad Bossa a C-D variáció pedig Swing. A stílus részeket - dob, basszus, egyéb - a C-D variációnál át kell állítani a Swing választékból amelyikre tetszik. Nagyon jó. Ezt sikerült is eszközölnöm.
DE!!! A dobot miért nem tartja meg abban a stílusban amiben kiválasztom? Csak a dobot. Amikor a Swing dob részt kiválasztottam írja, hogy Swing, de mikor lepörgetek az A-B bossa verzióra, ott azt írja a dob, hogy Bossa, de a Swing maradt ott. Viszont a Bassus az írás helyesen Swing-nél Swing, Bossa-nál Bossa. De dob nem. És csak a dob.
Ez mitől lehet?
Tök jó lenne ez a funkció a stílus gyártásra, de ebben a mostani formában nem igazán használható.
Hasznos funkciónak tűnik. Az A-B-C-D Arrange variációkhoz külön-külön lehet hozzá rendelni. Például, kiválasztok egy bossa stílust az A-B variáció marad Bossa a C-D variáció pedig Swing. A stílus részeket - dob, basszus, egyéb - a C-D variációnál át kell állítani a Swing választékból amelyikre tetszik. Nagyon jó. Ezt sikerült is eszközölnöm.
DE!!! A dobot miért nem tartja meg abban a stílusban amiben kiválasztom? Csak a dobot. Amikor a Swing dob részt kiválasztottam írja, hogy Swing, de mikor lepörgetek az A-B bossa verzióra, ott azt írja a dob, hogy Bossa, de a Swing maradt ott. Viszont a Bassus az írás helyesen Swing-nél Swing, Bossa-nál Bossa. De dob nem. És csak a dob.
Ez mitől lehet?
Tök jó lenne ez a funkció a stílus gyártásra, de ebben a mostani formában nem igazán használható.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nem azért variálok, mert sokszor alkalmazná, a basszust néha átcserélem, de az jól müxik egyébként.
Csak faramuci helyzet, mert értem,hogy az Audaya, de ha ez a funkció csak az Audaya lehetősége, akkor ide kár volt ilyen "félig" sikerülten alkalmazni. Mert tény, hogy van, de nincs.
Mindegy csak mint tapasztalat. Semmi más. És ismét sőt még jobban, semmit nem von le a végeredményből.
Stílusokkal is gyorsan lehet dolgozni, készítettem hangszínt is,kettő-hármat, és azt kell mondjam, hogy remek eredmények születtek.
A polifon, és monofon lehetőség sincs még rendben, ami nem lenne rossz elfogadható stílusjátéknál. Tom, ha erre is rátudnál mutatni, hátha sikerül egy 1.1.3 frissítéssel orvosolni akár mind két "hibát".
Az SD7 meggyőző ...
Csak faramuci helyzet, mert értem,hogy az Audaya, de ha ez a funkció csak az Audaya lehetősége, akkor ide kár volt ilyen "félig" sikerülten alkalmazni. Mert tény, hogy van, de nincs.
Mindegy csak mint tapasztalat. Semmi más. És ismét sőt még jobban, semmit nem von le a végeredményből.
Stílusokkal is gyorsan lehet dolgozni, készítettem hangszínt is,kettő-hármat, és azt kell mondjam, hogy remek eredmények születtek.
A polifon, és monofon lehetőség sincs még rendben, ami nem lenne rossz elfogadható stílusjátéknál. Tom, ha erre is rátudnál mutatni, hátha sikerül egy 1.1.3 frissítéssel orvosolni akár mind két "hibát".
Az SD7 meggyőző ...
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
És a dobgép sorsa hogy alakul Tomi? Amúgy kitartó jó munkát!