Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Szép estét mindenkinek!
Új vagyok ezen a fórumon, és mielőtt marhaságokat kérdeznék, én kérem elovastam az összes Ketronos hozzászólást. Kb. 3 hét...
Jelenleg egy Tyros2-t koptatok immár 10 éve. 5 évet egyedül, illetve duóban, és már 5 éve zenekarban használm a T2-t. Úgy érzem hangzást kell váltanom, mert van egy jó pár ötletem amit szeretnék megvalósítani, de ahhoz kell egy jó kísérőautomatikás hangszer. Az Audyáról hallottam ezt-azt és nagyon tetszik. Egyébként egyedül csak autómatikával játszom, zenekarban pedig balkéz-basszer jobb-ami kell. Midit nem használok.
Ezek után volna pár kérdésem. Természetesen szeretném kipróbálni is az Audyát. (mert ugye a puding meg a próba...)
1. Ha jól olvastam 2 féle "regisztráció" lehetséges a hangszerben... Miért van kettő?
2. Amennyiben most veszek egy ketront azzal semilyen fissítgetéseket nem kell csinálni ugye?
3. A Ketronokhoz nélkülözhetetlen használni pc szoftvert? Pl.:Styl.szerkesztés...
4. Miért van szükség a szoftverfrissítésekre, hiszen megveszel egy hangszert, az működik és kész.
5. Yamaháról Ketronra... nagyon sok véleményt hallgatva, olvasva. Szerintem mindenki egyforma szisztéma szerint használja a yamahát csak én nem... Nekem az Audyáról nagyon hiányoznak a Yamahán lévő reg. memory gombok, illetve az OTS gombok. Egyedül is és zenekarban is nagyon sokat használom mindkettő lehetőséget. Az Audyán is vannak ilyesmi "kezelőszervek"?
6. Folyamatosan arról (is) szól ez a topic, hogy a legjobb kísérőautómatikás hangszer az Audya."Arrangerek etalonja..." Itt a legtöbb felhasználónak az a legnagyobb
problémája, hogy milyen sys üzenetek, meg nem tudom milyen paraméterek akasztják ki a gépet, illetve,hogy tudná az"arrangerek etalonját" ráhúzni a midikre, hogy a midizések etalonja legyen. Miért nem használtok szoftszintit?? Otthon megcsinálod, buliba viszel valamilyen tepsit meg egy (vagy kettő)mp3 lejátszót. Az nem fagy meg, és olyan minőségű zene szól róla, amit a ketron az életben nem fog elérni. Nem akad össze a sys a sexel, hosszú lecsengések közepette pucolja fényesre a söprű a kísérő,ill. beütőtányért, stb...
7. Almatom írta:"Az audió dobokat meg kb lesz@rom! Én akarok kiteljesedni a dobsávban is és nem akarom, hogy a stúdióban felvett profi dobos patternje szólaljon meg, hanem én akarom megírni a saját patterneimet a szuper dobhangokkal."
Miért, az audió dobhangokat nem lehet szerkeszteni?
8. 91-93-as oldalak hozzászólásainál kicsit elbizonytalanodtam...
Íme egy beszélgetés:
"Például mikor egy stilust használok, és utána egy midi dallal folytatnám a műsort, ott jönnek a problémák. Olyan szinten összekveredik a midi, hogy majdnem
használhatatlan. A basszus egy oktávval lejebb lesz, csak zongora szól majdnem minden hangszer helyett, nagyon gáz.
Ezt sajnos én is tapasztaltam. Azt hiszem rájöttem a hiba okára. A midjay-vel átszerkesztett midik mentéskor elmentik a midifile-t és az előtte használt
style, reg vagy akármilyen manuális beállításokat is!(Itt jegyzem meg ez óriási dolog, mert ha kitörlöd vagy lehalkítod a basszus és billentyűs sávot az elindított
midifile azonnal behívja az elmentett split beállítást!Élőjáték a midifile-ban.) Tehát, ha stílust használtál midire átkapcsolva sajnos nem csinál total
resetet. Ezért én készítettem egy olyan patch-et amivel a gép feláll, ezt elmentettem registrációba. S ha stílussal játszom utána nyomok egy "reset patch"-et és már jöhet a midifile. Nekem működik."
-------"forissandor írta:
amikor olyan 155 BPM-nél járok és áttolom esztamra akkor összeomlott az audio dobsávom, de nem is akárhogy....
almatom:
Van egy audio drum reset funkció (vagy szimplán audio reset???)
Ezt a funkciót kell nyomnod ha ilyet tapasztalsz.
Hogy mííívaaann?
9. Végül, szerintetek, kifejezetten üzleti alapon, mennyi idő alatt kell megtérülnie egy zenésznek a hangszere? Pl.: Kőművesnek a betonkeverő, az autó, Asztalosnak a
gyalugép, esztergályosnak az eszterga pad, stb.
Röviden ennyi. Megtiszteltek a válaszotokkal.
További szép estét!