Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Trebor
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 38402Hozzászólás Trebor
2015.12.14. 21:32

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Szép estét mindenkinek!

Új vagyok ezen a fórumon, és mielőtt marhaságokat kérdeznék, én kérem elovastam az összes Ketronos hozzászólást. Kb. 3 hét...
Jelenleg egy Tyros2-t koptatok immár 10 éve. 5 évet egyedül, illetve duóban, és már 5 éve zenekarban használm a T2-t. Úgy érzem hangzást kell váltanom, mert van egy jó pár ötletem amit szeretnék megvalósítani, de ahhoz kell egy jó kísérőautomatikás hangszer. Az Audyáról hallottam ezt-azt és nagyon tetszik. Egyébként egyedül csak autómatikával játszom, zenekarban pedig balkéz-basszer jobb-ami kell. Midit nem használok.
Ezek után volna pár kérdésem. Természetesen szeretném kipróbálni is az Audyát. (mert ugye a puding meg a próba...)

1. Ha jól olvastam 2 féle "regisztráció" lehetséges a hangszerben... Miért van kettő?
2. Amennyiben most veszek egy ketront azzal semilyen fissítgetéseket nem kell csinálni ugye?
3. A Ketronokhoz nélkülözhetetlen használni pc szoftvert? Pl.:Styl.szerkesztés...
4. Miért van szükség a szoftverfrissítésekre, hiszen megveszel egy hangszert, az működik és kész.
5. Yamaháról Ketronra... nagyon sok véleményt hallgatva, olvasva. Szerintem mindenki egyforma szisztéma szerint használja a yamahát csak én nem... Nekem az Audyáról nagyon hiányoznak a Yamahán lévő reg. memory gombok, illetve az OTS gombok. Egyedül is és zenekarban is nagyon sokat használom mindkettő lehetőséget. Az Audyán is vannak ilyesmi "kezelőszervek"?
6. Folyamatosan arról (is) szól ez a topic, hogy a legjobb kísérőautómatikás hangszer az Audya."Arrangerek etalonja..." Itt a legtöbb felhasználónak az a legnagyobb
problémája, hogy milyen sys üzenetek, meg nem tudom milyen paraméterek akasztják ki a gépet, illetve,hogy tudná az"arrangerek etalonját" ráhúzni a midikre, hogy a midizések etalonja legyen. Miért nem használtok szoftszintit?? Otthon megcsinálod, buliba viszel valamilyen tepsit meg egy (vagy kettő)mp3 lejátszót. Az nem fagy meg, és olyan minőségű zene szól róla, amit a ketron az életben nem fog elérni. Nem akad össze a sys a sexel, hosszú lecsengések közepette pucolja fényesre a söprű a kísérő,ill. beütőtányért, stb...

7. Almatom írta:"Az audió dobokat meg kb lesz@rom! Én akarok kiteljesedni a dobsávban is és nem akarom, hogy a stúdióban felvett profi dobos patternje szólaljon meg, hanem én akarom megírni a saját patterneimet a szuper dobhangokkal."
Miért, az audió dobhangokat nem lehet szerkeszteni?
8. 91-93-as oldalak hozzászólásainál kicsit elbizonytalanodtam...
Íme egy beszélgetés:
"Például mikor egy stilust használok, és utána egy midi dallal folytatnám a műsort, ott jönnek a problémák. Olyan szinten összekveredik a midi, hogy majdnem
használhatatlan. A basszus egy oktávval lejebb lesz, csak zongora szól majdnem minden hangszer helyett, nagyon gáz.
Ezt sajnos én is tapasztaltam. Azt hiszem rájöttem a hiba okára. A midjay-vel átszerkesztett midik mentéskor elmentik a midifile-t és az előtte használt
style, reg vagy akármilyen manuális beállításokat is!(Itt jegyzem meg ez óriási dolog, mert ha kitörlöd vagy lehalkítod a basszus és billentyűs sávot az elindított
midifile azonnal behívja az elmentett split beállítást!Élőjáték a midifile-ban.) Tehát, ha stílust használtál midire átkapcsolva sajnos nem csinál total
resetet. Ezért én készítettem egy olyan patch-et amivel a gép feláll, ezt elmentettem registrációba. S ha stílussal játszom utána nyomok egy "reset patch"-et és már jöhet a midifile. Nekem működik."
-------"forissandor írta:
amikor olyan 155 BPM-nél járok és áttolom esztamra akkor összeomlott az audio dobsávom, de nem is akárhogy....
almatom:
Van egy audio drum reset funkció (vagy szimplán audio reset???)
Ezt a funkciót kell nyomnod ha ilyet tapasztalsz.
Hogy mííívaaann? :shock: Egy audio fájl össze vissza szól ami addig rendben volt?! :shock: Ezt a jelenséget a megfelelő menüben resetelni kell? :shock: Na neeee.Azt hittem rosszul olvasom a sorokat!!

9. Végül, szerintetek, kifejezetten üzleti alapon, mennyi idő alatt kell megtérülnie egy zenésznek a hangszere? Pl.: Kőművesnek a betonkeverő, az autó, Asztalosnak a
gyalugép, esztergályosnak az eszterga pad, stb.

Röviden ennyi. Megtiszteltek a válaszotokkal.
További szép estét!

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 38405Hozzászólás bohocotto
2015.12.14. 22:07

És hogyan kell 1-es formátumban elmenteni?köszi :D

bohocotto
Kiemelt tag
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 38406Hozzászólás bohocotto
2015.12.14. 22:10

ja.én látom a sávokat.Csak épp nem szól mondjuk dob.Lehet mert asszem a drum2-es live dobokon megy a zene???Azért nem látja a cakewalk??

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 38410Hozzászólás ---Qgli---
2015.12.15. 07:17

Már most nagyon nem értem, hogy mi a baja ennek midi file-nak. Küldd már át és belenézek: csuhaigaborkukacfreemailponthu

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 38412Hozzászólás Rolandbk5
2015.12.15. 11:10

Ottó küld el nekem is ezt a midit sd1-el ránézek...

Trebor,

Én nem vennék Audayat még akkor se, ha ezt nevezik a legjobb automatásnak.
Szerintem egy SD7 - kényelmesen jobb minden tekintetben.
Én most egy Midjay-t, és egy SD1-t használok, és ha nem törölgetsz ki olyan fájlokat amik a működést biztosítja, égészen biztos nem lesz vele semmi gond.
A szoftver frissítés a Tyrosodnál is hasznos lehet, és nagyon is fontos.
Az olvasottak alapján miért pont Ketront szeretnél?
Én voltam az akinek stílus és MIDI között csinálta a Midjay+ modulom ezt a jelenséget, de ez nem Ketron probléma, hanem az én hozzánem értésem miatt volt.

Neked miért a Ketron kell?

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 38417Hozzászólás Trebor
2015.12.15. 12:32

Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Bubamara

Szia!
Ez így nem teljesen igaz, hogy ketron kellene. Jelenleg le szeretném cserélni a T2, mert vannak a piacon sokkal jobb hangzású hikomatok. 10 évet használtam, kb 800 buli, plussz a próbák és a teljes műsorom ezen csináltam. Stylek szerkesztése, akár hangról hangra, stb. Tökéletesen működik, de 10 éves. Jelenleg ismét 10 évre akarok hangszert venni és olyat szeretnék választani ami az Én igényeimnek megfelel. 3 hangszert néztem ki. Korg pa4, Tyros5, Ketron Audya.
Korg: Nagyon aprólékosan szerkeszthető benne minden, azok a kezelőszervek amik a t2-n voltak és nekem nagyon bejöttek, az a Korgon is rajta vannak. Az elkövetkező 10 évben biztos kiszolgálna.
Tyros5: Nem sokban különbözik a t2-től. Itt a kezelőszervekről beszélek. Tehát nem kellene sokat babrálnom vele. Az elkövetkező 10 évben biztos kiszolgálna. Csak tele van a púpom a yamaha hangképével...
Audya: A vélemények alapján amiket olvastam és hallottam a legmeggyőzőbb a hangzása (hikomat). De, csak a hangzása. A kezelését nem tudom, de ha bizonyos funkciókat nem érek el azonnal, akkor hiába szól mint az atom, az nekem kevés.
A többi dolgot fentebb már említettem. Amennyiben eljutok egy Audya elé, biztos lennének további kérdéseim. Természetesen mindhármat ki akarom faggatni a magam módján... :D

Trebor
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 38418Hozzászólás Trebor
2015.12.15. 12:34

Elnézést... Jelenlegi infóim alapján azért kellene az Audya, mert sokkal jobban tetsztik a megszólalása, mint bármelyik eddig hallott ketyerének.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 38420Hozzászólás marton1974
2015.12.15. 13:45

Ezzel nem vagy egyedül... :777
De ha KETRON-ba gondolkozol,akkor hallgasd meg az SD7-et is.Nem fogsz csalódni...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 38421Hozzászólás Rolandbk5
2015.12.15. 14:12

Akkor miért az Audaya és nem az SD7?
Az általad említett hangszerek egytől- egyig profi eszközök tudnak lenni, ha megfelelően használják.
Egy biztos, hogy a Yamaha után a Ketron kemény lesz. Én a helyedbe ha ilyen lehetőséged van, hogy ilyen eszközök közül választhatsz, akkor Yamaha mellett maradj.

Szerintem ...

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 38422Hozzászólás marton1974
2015.12.15. 14:28

Szerintem próbáljon ki egy párat és akkor lesz összehasonlítási alapja...de az biztos hogy a KETRON arrangereknek van a valósághoz legközelebbi megszólalása.De lehet hogy neki nem fog tetszeni...nem vagyunk egyformák.

Új hozzászólás