powersparc írta:. Quglinak van Tyros5-je, Ketronja? Nincs. Zsákutca.
2. Mit mutat be a videó amit linkeltél?
Balkéz akkordjaira több partra beállított különböző hangszínekkel unisono, duett stb. figurációkban, SZÓLÓ JÁTÉKRA!!! hozza a T5 a szólamokat.
Ezt minden hangszer megcsinálja.
A szintik ensemble módja meg akkord követő módon, skálahangokra összhangzatilag épít alszólamokat, de akkord játéknál vagy polifónikus szólamoknál már ott is alkalmatlan mert csuklik a hang, ugyanis a felső hangot figyeli mindig, amit ha elengedünk, az alatta legközelebb szólóra épít! Ezt most ellenőriztem a G70-en, nem vaktában beszélek!

Na most itt teljesen elbeszélünk egymás mellett!!
1. Leírtam, csak valószínűleg nem tudtad elolvasni valami oknál fogva, hogy az általam ismert hangszerek közül egyedül a T5 tudja ezt. A KORG NEM!!!!! (Az SD-7-et nem ismerem.)
De ha nehéz volt a neten utána keresni, akkor tessék itt egy jó link, ahol nincs akkordkíséret, csak a vonósszólamok:
Tyros 5
Összekevered az Ensemble szót magát. A Korg esetében a "intelligens melódia" funkciót jelölik az ENSEMBLE gombnál. A Yamaha esetében ez a "HARMONY/ECHO" megnevezés. Roland G-70 esetében ez "MELODY INTELL". Tehát amikor az Ensemble funkcióval vagdalkozol, az ilyen módon csak Korg hangszereknél értelmezhető, illetve a T5-nél, de ott teljesen más jelentése van...
Ha a legelső hozzászólásomat elolvastad volna, akkor tudnád, hogy leírtam, az általam használt Korg hangszerek nem tudtam ilyet. 2 féle képpen lehet egymástól a 3 jobb kéz által megszólaltatható hangszint elválasztani:
1. hangmagasság alapján több felé osztva a billentyűzetet. Így a hangszer által, ha menet közben felveszed a harmóniákat, amikre szólózni akarsz, majd ezt elindítod lejátszásra, felszabadul a 2 kezed, így egyik kezeddel egyik, másik kezeddel a másik szólamot játszhatod, de a hangszer megosztott külön oktávjain.
2. a leütés erőssége szerint. Így elvileg 1 kézzel játszhatsz 3 szólamot is, ha meg tudod oldani, hogy külön leütés erősséggel játszol 1-1 újaddal, odafigyelve még arra is, hogy bizonyos velocity értéknél megszólalnak az RX hangok. (De az első hozzászólásomban ez is le volt írva, csak valószínűleg átsiklottad.)