|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Valószínűleg ezzel kellett volna kezdeni a cucc építést, de jobb később mint soha...
https://www.dropbox.com/s/z1v2u44i6978n ... n.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/z1v2u44i6978n ... n.JPG?dl=0
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Ez egy nagyon jó cucc Tacsó én is sokáig szemeztem vele, de szerencsére ráakadtam egy német lomosnál egy olyan szünetmentes tápegységre ami ettől komolyabb (csekély 20.000 Huf-ért vettem) az új ára jóval 100-on felül van.
Annyival több, hogy szünetmentes is és ezáltal nehezebb az aksik miatt ,viszont hétvégén 3-szor ment le az automata. A keverőm a hangszerem még a két felső láda erre van kötve és szólt a zene tovább csak a mély ment el. Nyilván nem játszottam tovább csak szerencsére nem kell mindent újra kapcsolnom és ami jó még benne, hogy több mint egy órát is kibír.
Annyival több, hogy szünetmentes is és ezáltal nehezebb az aksik miatt ,viszont hétvégén 3-szor ment le az automata. A keverőm a hangszerem még a két felső láda erre van kötve és szólt a zene tovább csak a mély ment el. Nyilván nem játszottam tovább csak szerencsére nem kell mindent újra kapcsolnom és ami jó még benne, hogy több mint egy órát is kibír.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
És miksi kábelt hogy lehet venni Tőled Malko?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv Malkó, és mindenki!malko írta:Ez egy nagyon jó cucc .....
A szünetmentesed típusát megadnád?
A furmann tudja a tápfesz teljes szűrését a zajok ellen ez megvan a szünetmentes tápegységnél is?
Sajnos manapság erről megfeledkezünk pedig a cuccot szeretnénk óvni; de a hangzást is nagyban befolyásolja a megfelelő energia ami jobb esetben szűrt, de legtöbben még egy túlfesz védett elosztót sem raknak be.
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
-
malko
- VIP
tacso írta:És miksi kábelt hogy lehet venni Tőled Malko?![]()
![]()
Szia Tacsó!
A héten várnám a kábelt, mert sajna külföldről érkezik és nem tudom mi az oka de több mint egy hónapja várok rá. Ha meg lesz jelzek, és akit érdekel annak küldök.
A szünetmentes amit én használok az az ELTEK névre hallgat, a pontos típusát majd délután megírom.
Már ő is tudja a zajszűrést és stabilan hozza a 230 voltot. És hallható, hogy a cucc jobban szól. De az elsődleges cél mindenképp az volt, hogy védjem a motyómat a feszültség ingadozástól, a hálózati zajoktól és ez szerencsére nekem ez megoldotta. Ja és nem elhanyagolható, hogy áramszünet esetén nem kell mindent újra állítanom. Pl.:A régi tyros3 hangszerem egy kis áramszünet után 6 perc múlva ébredt újra.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
malko
- VIP
Azért Tomi mert, a majdnem 400MB hangmintát ennyi idejébe kerül feltöltenie a komoly ramból.
Szóval hat percig csak néztél ki a fejedből. Szerencsére ezt a t4-t5-nél már kiküszöbölték.
Szóval hat percig csak néztél ki a fejedből. Szerencsére ezt a t4-t5-nél már kiküszöbölték.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Tegnap megérkezett az új hangja a zenekarnak.
Yamaha DXR8.
Beszarás nagyon jól szól. Van erő is nem kevés majd még szubbot tervezek hozzá DXS12 vagy 15-t.
Én még ilyet nem láttam. Olyan szintem jól szól, hogy a Mackie cuccom gagyinak tűnik ez mellett.
Nagyon baráti áron kaptam 240e lett a vége Veiger tokkal együtt.
Zotti
Tegnap megérkezett az új hangja a zenekarnak.
Yamaha DXR8.
Beszarás nagyon jól szól. Van erő is nem kevés majd még szubbot tervezek hozzá DXS12 vagy 15-t.
Én még ilyet nem láttam. Olyan szintem jól szól, hogy a Mackie cuccom gagyinak tűnik ez mellett.
Nagyon baráti áron kaptam 240e lett a vége Veiger tokkal együtt.
Zotti
-
malko
- VIP
Sziasztok!
Hétfőn volt a Bose F1 hangfal bemutató Hajdúszoboszlón. Vártam, hogy Vigó beszámol a fejleményekről csak szerintem nem volt mert nem találkoztam vele:) De ha valakit érdekel akkor én írok majd egy-két dolgot a motyóról
Hétfőn volt a Bose F1 hangfal bemutató Hajdúszoboszlón. Vártam, hogy Vigó beszámol a fejleményekről csak szerintem nem volt mert nem találkoztam vele:) De ha valakit érdekel akkor én írok majd egy-két dolgot a motyóról
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ne is mond lebetegedtem, mondom ez nem igaz... De legalább akkor te mesélj.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ha veszek egy 5m-es hagyományos ( tuheles ) Midi kábelt, akkor azon az 5 méteren lehet midi jel késés?
( az elektromos dobot akarom összekötni a zongorámmal )
( az elektromos dobot akarom összekötni a zongorámmal )