|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Érdeklődnék, hogy a Pa900 és 3xközött hangzásilag milyen külömbségek vannak? Vag nagyon nem lehet észrevenni a külömbséget?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ha nem használod ki, hogy a Pa3 nyolc, a Pa900 "csak" négy effektprocit tartalmaz, illetve, hogy a Pa3 dobszerkesztőjében állíthatod az ambiente dobkészletek esetében az ambiente (környezeti, akusztikai zaj) értékeket, míg a Pa900 esetében ezt nem állíthatod, akkor szerintem nem nagyon hallhatsz különbséget.
Üdv.: Apelláta
- Atesz0
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
- Adott köszönetek: : 35 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Nem tudom mit csinálok rosszul. PC-vel másolom azt nem látja meg csak ha a hangszeren belül másolom.. Ha rossz lenne a winyo szerintem rá se tudnék másolni vagy be se töltené a direkt HD helyre.egyszerűen ki be kapcsolás után újra minden hely empty kivéve a 3 user hely.
Amit küldtél egy az egybe rámásoltam, és úgy nem látja a hangszer csak ha hangszeren belül másolgatom vagy töltöm be a user helyre.
Amit küldtél egy az egybe rámásoltam, és úgy nem látja a hangszer csak ha hangszeren belül másolgatom vagy töltöm be a user helyre.
- Atesz0
- Kiemelt tag
Ellenőriztem hogy a fájlok ott vannak -e és ott vannak. Hangszeren a disk menüvel load, belemegyek és ott van minden a helyén, de a direkt HD stilust nem lát. Nagyon érdekes, erre nincs ésszerű magyarázat. Ebből factory reset lesz ahogy látom. A hdd hibátlan. Hdd sentinel szerint hibátlan.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Uraim!
1 kis segítséget szeretnék kérni. Megkértek, hogy üzemeljem be egy Korg Pa80 vokálját, mert akik használni szeretnék nem tudják. A panel állítólag benne van, de nem szól a vokál. Mit kell tennem, hogy a vokált bekapcsoljam?
Én még nem használtam Pa 80-at, csak X-es Korgjaim voltak, így jó lenne, ha nem kellene sokat bíbelődnöm vele...
Köszi előre is!
1 kis segítséget szeretnék kérni. Megkértek, hogy üzemeljem be egy Korg Pa80 vokálját, mert akik használni szeretnék nem tudják. A panel állítólag benne van, de nem szól a vokál. Mit kell tennem, hogy a vokált bekapcsoljam?
Én még nem használtam Pa 80-at, csak X-es Korgjaim voltak, így jó lenne, ha nem kellene sokat bíbelődnöm vele...
Köszi előre is!
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Üdv minden muzsikusnak, vettem egy pa 900-ast, nagyon tetszik, és csak azt szeretném mondani, hogy sok negatív dolog, amit fórumokon olvastam erről a hangszerről, nem igaz. Igazán szeretni való kompakt kis gép. Egyelőre nagyon tetszik, csak azt nem tudom, a Korg mérnökei akarattal tesznek rá ennyire gyenge performancekot és ritmusokat, mert gyári beállításokkal mondhatni szörnyű, első nap azt hittem adom is tovább, de aztán egy kicsit hangolgattam és láss csodát, megtartani valóvá vált.
Azt tanácsolom, ha valaki ilyen hangszert vesz, ne ítéljen elsőre.
Ugyanakkor egy olyan kérdésem is volna, hogy hogyan tudnám a stílus, performance, hangszín bankokat a legegyszerűbben kiüríteni, hogy ne egyenként töröljem, mert mindent át akarok forgatni rajta kedvem szerint. Köszönöm a segitséget
Ugyanakkor egy olyan kérdésem is volna, hogy hogyan tudnám a stílus, performance, hangszín bankokat a legegyszerűbben kiüríteni, hogy ne egyenként töröljem, mert mindent át akarok forgatni rajta kedvem szerint. Köszönöm a segitséget
- Atesz0
- Kiemelt tag
Nekem a pa80-anért akartak adni egy pa500 -at ráfizetés nélkül.
Egyébként valami egetrengetngető különbség vagy újítás van a pa500 -ban az árán kívül?
Egyébként valami egetrengetngető különbség vagy újítás van a pa500 -ban az árán kívül?
- Atesz0
- Kiemelt tag
Nekem nincs benne vokál board de szerintem ugyanúgy a global gomb benyomásánál az audio in menü alatt találod, de ha nem ad különböző effekteket illetve nem változik a hang, akkor nincs benne a kiegészítő panel.feco321 írta:Sziasztok! Segitsegre lenne szuksegem! Van egy korg pa60-am amit teljesen ujra kellene telepiteni mert az elozo tulaj ossze vissza rakta benne a stylusokat es a hangszineket.Nehany gomb nem is reagal de ki lett muszeresen merve es mukodik elvileg. A keresem az lenne ha esetleg valakinek megvan a 3 floppy tartalma amivel ujra lehet rakni es a hangszinek amiket gyarilag ujra fel lehet ra tolteni es el tudna nekem jutattni azert nagyon halas lennek vagy esetleg tudnatok,hogy honnan lehet letolteni.
Segitsegeteket elore is koszonom! Szep napot Nektek! Udv! Feri
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Korg pa 900-ra lehet tenni Kronos, vagy triton hangokat, úgy, hogy az ugyanúgy szóljon mint az eredeti hangszerben, vagy csak sample minta formában? 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Új hanggenerátor, új hangkészlet, vastagabb hangok, érintőkijelzős felhasználói felület, ezáltal sokkal egyszerűbb kezelhetőség, mint pozitívum.Atesz0 írta:valami egetrengetngető különbség vagy újítás van a pa500 -ban az árán kívül?
VIF, vokál, realdrum, sampler bővíthetőségek hiánya, gyengusz billentyűzet, mint negatívum. kb ennyi a különbség.
Buba