|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
edmund írta:Próbált-e valaki bekötni 2 mikrofont egyszerre Pa800-ba?
Szia. Csak az "1"-es bemeneten működik a mikrofon effekt, és vokál
Viszont nem megoldhatatlan
Két lehetőség is van.
1. kép
Egyszerűen bekötöd a keverő effekt útjába a Pa800 vokál részét.
2. kép
Egy külön kicsi keverő kimenetét kötöd be a Pa800 mikrofon bemenetére
Mindkét esetben a Global Audio In-t allítsd OUT 1+2-re
A 2. képen azért javaslom egy FX SEND kimenetet, mert igy monóban küldi a mikrofon jelet a Pa800 bemenetére.
(Ha van a kis keverőn MONO kimenet, akkor azt)
Mindkét verzió kipróbált, garantáltan működik
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- edmund
- VIP
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
galambjozsef írta:- Pa800-nak jobb a billentyűzete a Pa900-al szemben
A Pa900-nak aftertouch-os, velocity érzékeny és félig súlyozott a billentyűzete!Vangelix írta:A pa 900-nak előnye számomra a beépitett hangfalak, kis méret, ugyanakkor elkeserít, ha a minőségére gondolok, szerintem olyan lehet a billentyűzete, mint a Korg pa sd 50 -é, ami igencsak hátborzongató a pa 1x melett.
A Pa800-é meg nem félig súlyozott.
A Pa50-é meg még aftertouch-os sem, ráadásul azé még nem is rugós előfeszítésű, csak műanyag nyelves ratyi.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
- edmund
- VIP
Egy kézdivásárhelyi fiú azt írta, hogy a Pa800-a működik Ram nélkül is. 256-os volt benne és kivette,most meg 64-est venne. Hol lehetne?
- Atesz0
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
- Adott köszönetek: : 35 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Pa80 -am miért veszíti el kikapcsolásnál a direkt HD helyre elmentett set-eket.? Folyton újra be kell őket másolnom. 
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Szerintem lemerülhetett benne az elem, ami tartja a memóriát.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A directhd-t nem veszítheti el, hiszen a merevlemez őrzi. Ne betöltsd, hanem másold fel a merevlemezre USB-vel a 3 mappát amit küldtem.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Azt nem veszítheti el, hiszen fizikálisan rámásolódik a winyóra. Míg le nem törlöd, annak a winyón kell maradnia függetlenül a ki/be kapcsolástól.
Mielőtt kikapcsolod a hangszert még eléred őket a direkt HD kiválasztását követően a style bank gombokkal, aztán ki/be kapcsolás után pedig nem?
És ilyenkor mikor választani akarsz egyet a style bank gombokkal, akkor ott a stílushelyeken a korábban feltöltött stílushelyek helyén empty felirat lesz?
Mert ez üres stílushelyet jelent. És ha meg vagy győződve róla, hogy korábban oda stílust mentettél, most meg empty szerepel, akkor azt nem látja a hangszer, még pedig valószínűleg winyó hiba, vagy vezeték kontakt hiba miatt.
Nekem már egyszer szarakodott a HD és cserélni kellett a Pa80-amba, és akkor pont olyanokat produkált, hogy nem látott egyes styl és midi fájlokat, amik a HD-n voltak. Sőt, volt olyan is, hogy a komplett HD-t nem látta. Ilyenkor nem tudtam a direkt HD-t kiválasztani, illetve a Disk módban is a képernyő alatti F1 gombbal nem enged a HD, csak az FD választani. És többszöri ki/be kapcsolással hol jó volt, hol nem. De ezt egy winyó csere megoldotta.
Viszont az nem értem, amit írsz, hogy feltöltöd a direkt HD-t, majd ki/be kapcsolás után eltűnik az adat, és utána ismét rá tudod (engedi) másolni. Hiszen, ha rossz a winyó, vagy nem látja, akkor rá sem tudhatnál még egyszer írni. Mert az én esetemben sem írtam újból rá, hanem hanem többszöri ki/be kapcsolgatás után hol látta, hol nem. Mert az adat rajta volt fizikálisan.
Hidd el, a Pa80/60/50 jó és stabil hangszerek, nem voltak rá jellemző típushibák. Vagy a te hangszered egy hibásan árult használt darab, vagy a winyód - amit szintén használtan vettél - szórakozik, vagy még mindig te csinálsz valamit rosszul.
Mielőtt kikapcsolod a hangszert még eléred őket a direkt HD kiválasztását követően a style bank gombokkal, aztán ki/be kapcsolás után pedig nem?
És ilyenkor mikor választani akarsz egyet a style bank gombokkal, akkor ott a stílushelyeken a korábban feltöltött stílushelyek helyén empty felirat lesz?
Mert ez üres stílushelyet jelent. És ha meg vagy győződve róla, hogy korábban oda stílust mentettél, most meg empty szerepel, akkor azt nem látja a hangszer, még pedig valószínűleg winyó hiba, vagy vezeték kontakt hiba miatt.
Nekem már egyszer szarakodott a HD és cserélni kellett a Pa80-amba, és akkor pont olyanokat produkált, hogy nem látott egyes styl és midi fájlokat, amik a HD-n voltak. Sőt, volt olyan is, hogy a komplett HD-t nem látta. Ilyenkor nem tudtam a direkt HD-t kiválasztani, illetve a Disk módban is a képernyő alatti F1 gombbal nem enged a HD, csak az FD választani. És többszöri ki/be kapcsolással hol jó volt, hol nem. De ezt egy winyó csere megoldotta.
Viszont az nem értem, amit írsz, hogy feltöltöd a direkt HD-t, majd ki/be kapcsolás után eltűnik az adat, és utána ismét rá tudod (engedi) másolni. Hiszen, ha rossz a winyó, vagy nem látja, akkor rá sem tudhatnál még egyszer írni. Mert az én esetemben sem írtam újból rá, hanem hanem többszöri ki/be kapcsolgatás után hol látta, hol nem. Mert az adat rajta volt fizikálisan.
Hidd el, a Pa80/60/50 jó és stabil hangszerek, nem voltak rá jellemző típushibák. Vagy a te hangszered egy hibásan árult használt darab, vagy a winyód - amit szintén használtan vettél - szórakozik, vagy még mindig te csinálsz valamit rosszul.
Üdv.: Apelláta