|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- r6991
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha Psr s750, M-Audio Keystation 88 II
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Kedves Atti !
Ebben sajnos nem tudok segíteni én is csak a yep editort ismerem. De kösz.
Ebben sajnos nem tudok segíteni én is csak a yep editort ismerem. De kösz.
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Re: Korg Pa 900
Sziasztok.
Nem tudom jó helyre írok-e.
Érdeklődni szeretnék. Most van egy Yamaha S950-es szintetizátorom. Gondolkozok rajta hogy lecserélem. Eddig rolandjaim voltak E-28, EM-25, E-50, utánna váltottam yamahára s710, és a mostani s950. De túlságosan nem vagyoklenyűgözbe tőle. A hangszinek elég jók, a dobokra már nem tudom ugyan ezt elmondani. Szerttem volna hangszíneket beletölteni de ez csak az expansipn pack-al lehetséges. Most jön majd a 970 ami ugyan csak jó hangszer lesz, de ahogy néztem az előzetest a manager programja csak a pack-kat kezeli. Nem lehet rá hangszíneket, mintákat feltölteni, csak a Tyrosokra, ezért szerintem nem éri meg átcserélni. Valamint nekem a Yamaha kezelőfelülete, szerkesztő része se jön be a billentyűzetről nem beszélve. Eddig az E-50-et szerettem a legjobban. Abba bele lehetett nyúlni rendesen, egyszerű, átlátható volt.
Előszőr a Korg Pa900-ra gondoltam. Annyira nem ismerem a korgokat régi Pa50-en játszottam zenesuliba. MIt tudtok elmondani róla a Yamihoz képest? Esetleg még néztem a Pa3xLe-t is de ahogy néztem az egy erősen lebutított változat a 3x-hez képest. kb Pa900 szintjén lehet? Letudnátok írni tudásilag milyen külömbség van a 2 hangszer között a billyentyűzeten kívül? Megéri +200-egy 3XLE-t? 3x-re nincs keret esetleg használtan ha valaki beszámol egy S950-t.
Valamint még olyan kérdésem lenne hogy a Yaminál ha stílust vagy midit szeretnék lejátszani. Csak az alap csupasz hangszint hozza. nem úgy mint a jobb kézbe ahol alapból rajta vannak az efektek egyebek. Ahoz hogy jól szoljon fel kell efektezni a csatornákat, de csak 4 DSP efekt van az S950-ben amivel csak 4 csatornát tudok felefektelni a többire csak reverbet és chorust lehet tenni. A Korg-ál is így működik, hogy a jobb kezes hangszínek fell vannak efektelve a stíluba, midibe külön kell őket elefektelni? és ha igen a 16 sávból mennyit lehet efektelni?Előre is köszi a válaszokat.
Nem tudom jó helyre írok-e.
Érdeklődni szeretnék. Most van egy Yamaha S950-es szintetizátorom. Gondolkozok rajta hogy lecserélem. Eddig rolandjaim voltak E-28, EM-25, E-50, utánna váltottam yamahára s710, és a mostani s950. De túlságosan nem vagyoklenyűgözbe tőle. A hangszinek elég jók, a dobokra már nem tudom ugyan ezt elmondani. Szerttem volna hangszíneket beletölteni de ez csak az expansipn pack-al lehetséges. Most jön majd a 970 ami ugyan csak jó hangszer lesz, de ahogy néztem az előzetest a manager programja csak a pack-kat kezeli. Nem lehet rá hangszíneket, mintákat feltölteni, csak a Tyrosokra, ezért szerintem nem éri meg átcserélni. Valamint nekem a Yamaha kezelőfelülete, szerkesztő része se jön be a billentyűzetről nem beszélve. Eddig az E-50-et szerettem a legjobban. Abba bele lehetett nyúlni rendesen, egyszerű, átlátható volt.
Előszőr a Korg Pa900-ra gondoltam. Annyira nem ismerem a korgokat régi Pa50-en játszottam zenesuliba. MIt tudtok elmondani róla a Yamihoz képest? Esetleg még néztem a Pa3xLe-t is de ahogy néztem az egy erősen lebutított változat a 3x-hez képest. kb Pa900 szintjén lehet? Letudnátok írni tudásilag milyen külömbség van a 2 hangszer között a billyentyűzeten kívül? Megéri +200-egy 3XLE-t? 3x-re nincs keret esetleg használtan ha valaki beszámol egy S950-t.
Valamint még olyan kérdésem lenne hogy a Yaminál ha stílust vagy midit szeretnék lejátszani. Csak az alap csupasz hangszint hozza. nem úgy mint a jobb kézbe ahol alapból rajta vannak az efektek egyebek. Ahoz hogy jól szoljon fel kell efektezni a csatornákat, de csak 4 DSP efekt van az S950-ben amivel csak 4 csatornát tudok felefektelni a többire csak reverbet és chorust lehet tenni. A Korg-ál is így működik, hogy a jobb kezes hangszínek fell vannak efektelve a stíluba, midibe külön kell őket elefektelni? és ha igen a 16 sávból mennyit lehet efektelni?Előre is köszi a válaszokat.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
A Korg zenekarias hangzásvilág, a Yami lágyabb, hifisebb. Esetleg próbálj meg egy Korg real drum set-et samplerezni és lehet utána nem is akarsz váltani. Pa1x-ről fel tudom neked venni mp3-ba.Tyros 4 tulaj ismerősöm is így lépett és a fő probléma megoldódott. Pa3-ból meg a Musikant-ot választanám.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
Matya89
- Kiemelt tag
Köszi a választ. Váltani más hangszere majd igen kell, mert samplert nem lehet a 950-re betölteni csak Yep kiterjesztésű filet. A Tyros-ba lehet tölteni.
-
Matya89
- Kiemelt tag
Hello!powersparc írta:Matya!
Én pont tegnap este hallgattam felvett 710 és 950 demókat. 950 már lényegesen markánsabban szól. Vastagabbak a hangok, de sok még mindig csak "yahamásan cicereg" ahogy egy barátom megfogalmazta.
A mostani PA Korgok meg inkább sustorgósan sisteregnek, sziszegnek, nem leányállom a hangzás ott sem, bár a samplerrel jóval beljebb vannak a PSR-ektől, még a kis PA600 is!
A PA3Le, PA900 sztem egyáltalán nem éri meg az árát mert azért már használt 3xPro is kifogható, de mondjuk annyira nincs visszabutítva mint egy Tyros 4-hez képest egy 950 szerintem.
És ha pl. Ketron MidJay plust keresnél egy PA2pro-val?
Árban a 3Le alatt volnál és lenne 2 testre szabható cuccod más-más hangzásvilággal meg egy profi billentyűzettel!
Ketronon eddig nem gondolkoztam. Nem ismerem őket. Billentyűzettel még annyra nem is lenne gond, mert van egy M-audio 88es félig súlyozott midi billentyűzetem. Azt bármelyik gépre rá lehet kötni. Csak az S950-nél elérkeztem a határhoz. Hangszíneket szeretnék betölteni, cserélni, de csak az expansion pack-ot lehet töltögetni, abból is csak 1-t egyszerre. Most jön ki a S970-is de szerintem ezt a funkciót az se tudja majd csak a Tyros. Ezért érdeklődök más hangszerek iránt is amik már tudják ezt a funkciót.
Egyébként a Ketronok milyenek?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Kevesebbet tud a 3xLe, mint a 3x, mert nincs benne négy szólamú vokál, csak három. Nincs benne 8 effektezési lehetőség, csak 4. Kérdés, hogy ki az, aki ezeket kihasználja, mert ha valakinek nem elég négy effekt, akkor azon a nyolc sem segít.Matya89 írta:Letudnátok írni tudásilag milyen külömbség van a 2 hangszer között a billyentyűzeten kívül? Megéri +200-egy 3XLE-t?
A pa900-al szemben viszont a billentyűzetén kívűl még egy nagy előnye van, az 20 dobszet, amik a legjobbak benne. Ezek viszont már füllel is hallhatóak, ha nincsenek benne!
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Matya89 !
Ha csak YEP formatumu fajlokat ismer a billentyud van egy kis progi a neve : Styleinyep, azzal at tudsz konvertalni mas tipusu fajlokat yep formatumba. Fel is teszem ezt a kis progit ide, ha nem gond. En szemely szerint nem probaltam, mert nincs Yamaham, de ugy tudom ezzel at lehet konvertalni.
Udv. Attila
Ha csak YEP formatumu fajlokat ismer a billentyud van egy kis progi a neve : Styleinyep, azzal at tudsz konvertalni mas tipusu fajlokat yep formatumba. Fel is teszem ezt a kis progit ide, ha nem gond. En szemely szerint nem probaltam, mert nincs Yamaham, de ugy tudom ezzel at lehet konvertalni.
Udv. Attila
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
Matya89
- Kiemelt tag
Szigabati írta:Matya89 !
Udv. Attila
Ezzel a progival csak a stílusokat tudom bevinni a yep file-ba. Van voice szerkesztő is amivel a yep file-ban található hangszineket tudom összekeverni egy új packba. A 3.0 verziót próbáltam. Csak s750 és psr-2000-es re konvertál tökéletesen. Próbáltam egy ilyen vegyes hangszínpackot készíteni, de beolvasáskor hibát ír ki a hangszer. Amúgy fel van téve eladásra a hangszer és úgy tűnik el is fog kelni.
Most azon töprengek, hogy mi legyen majd helyette. pa3x, Ketron Audya, SD7, vagy Tyros 5 esetleg de ahoz mégy gyűjteni kell.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Egy kis 670 infó.
Minap egy stilust készítettem, és olyan funkcióval találkotam, amit eddig még nem találtam a Yamahahákban. Azt nem tudom, hogy a Tyros 3-tól felfelé volt e ez, de a kettőnél szerintem még nem volt jelen ez a funkció.
A STYLE CREATOR oldalon a BASIC fül alatt egy DRUM SETUP lehetőség. Itt lehet az adott dob hangot levelezni, panorámázni, és pitch-elni, illetve az INSTRUMENT alatt pl. a pergőnél több pergőből lehet választani. Ez egy igazán hasznos funkció lehet mindenképpen, mert mikor egy stílust elkészünk szerintem kevesen vagyunk akiknek elsőre megy hangerővel, pitch-vel megcsinálni a stilust. Itt meglehet csinálni, hogy felütjük a stilust majd utána editáljuk ahogy szeretnénk.
A másik amit még észre vettem, és ehhez is hozzátartozik, hogy nem tudom az előző hangszerekbe ez hogyan volt.
A SPLIT pontnál meglehet azt csinálni, hogy mondjuk a style rész a B2, a left az F4 és az fölött az upper. Tulajdonképpen három fele lehet splitelni a billentyűzetet. Ez remek funkció ...
Zotti
Egy kis 670 infó.
Minap egy stilust készítettem, és olyan funkcióval találkotam, amit eddig még nem találtam a Yamahahákban. Azt nem tudom, hogy a Tyros 3-tól felfelé volt e ez, de a kettőnél szerintem még nem volt jelen ez a funkció.
A STYLE CREATOR oldalon a BASIC fül alatt egy DRUM SETUP lehetőség. Itt lehet az adott dob hangot levelezni, panorámázni, és pitch-elni, illetve az INSTRUMENT alatt pl. a pergőnél több pergőből lehet választani. Ez egy igazán hasznos funkció lehet mindenképpen, mert mikor egy stílust elkészünk szerintem kevesen vagyunk akiknek elsőre megy hangerővel, pitch-vel megcsinálni a stilust. Itt meglehet csinálni, hogy felütjük a stilust majd utána editáljuk ahogy szeretnénk.
A másik amit még észre vettem, és ehhez is hozzátartozik, hogy nem tudom az előző hangszerekbe ez hogyan volt.
A SPLIT pontnál meglehet azt csinálni, hogy mondjuk a style rész a B2, a left az F4 és az fölött az upper. Tulajdonképpen három fele lehet splitelni a billentyűzetet. Ez remek funkció ...
Zotti