|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
dani333
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Casio wk 3700
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
A Casio wk 3700-as szintetizátoromhoz van egy program, a Casio Data Manager, mellyel lehetne számítógépről a szintire másolni fájlokat, de a műveleteknél mindig midi timeout hibát jelez. Valakinek van ötlete, vagy találkozott már hasonló problémával? A gép látja a szintetizátort, mi lehet a probléma?
-
tuskaati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros 5
- Adott köszönetek: : 63 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 48 alkalommal
Üdv. A minap találtam egy csomó kar file-t egy külső HDD-n. Még régen lementettem hátha jó lesz valamire.
Átnéztem PC-n, bele hallgattam. Átmásolom Pendrive-ra és a hangszerben egy bizonyos százaléka meg sem jelenik.
Nem, hogy nem olvassa be vagy hibát ír, nem is látja! Ez mitől van?
Átnéztem PC-n, bele hallgattam. Átmásolom Pendrive-ra és a hangszerben egy bizonyos százaléka meg sem jelenik.
Nem, hogy nem olvassa be vagy hibát ír, nem is látja! Ez mitől van?
-
dani333
- Újonc
- Hangszer: Casio wk 3700
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Keress rá egy olyan fájlra, amit lát a szintetizátorod, nézd meg a kiterjesztését! Lehet a többinek más a kiterjesztése, azért nem látja.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Tyros betegség. Oda kell figyelni a fájlnevekben használt karakterekre. Én is szívok a Korg után...tuskaati írta:Nem, hogy nem olvassa be vagy hibát ír, nem is látja! Ez mitől van?
-
tuskaati
- Kiemelt tag
-
tuskaati
- Kiemelt tag
-
crusoe01
- Újonc
- Hangszer: Korg PA600
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!
Az a problémám, hogy az emu xboard 61 midi billentyuzetemen egyszeruen nem tudok velocity curve-öt állitani. Már megcsináltam ahogy a nagykönyvben meg van irva, van kb 8 fajta curve, de akármelyiket választom a billentyu csak teljesen lenyomott állapotában szól. Vadiuj a billentyuzet. Én DAW szoftverekkel használnám, elsösorban flstudioval, de igy nem buli, hogy csak teljesen lenyomott állapotában szol, mert igy van valamennyi késés. Igazábol nem ugy kell ennek szolni, hogy már minimálisan lenyomva is?
Az a problémám, hogy az emu xboard 61 midi billentyuzetemen egyszeruen nem tudok velocity curve-öt állitani. Már megcsináltam ahogy a nagykönyvben meg van irva, van kb 8 fajta curve, de akármelyiket választom a billentyu csak teljesen lenyomott állapotában szól. Vadiuj a billentyuzet. Én DAW szoftverekkel használnám, elsösorban flstudioval, de igy nem buli, hogy csak teljesen lenyomott állapotában szol, mert igy van valamennyi késés. Igazábol nem ugy kell ennek szolni, hogy már minimálisan lenyomva is?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A velocity érzékelése nem a billentyű lenyomásának útjával, hanem idejével függ össze. Ahogy Tomi is írta, minden esetben teljesen le kell nyomni a billentyűzetet, különben nem érzékeli az impulzust. Minden egyes billentyű alatt van két érzékelő, egymástól a billentyű hosszanti irányában eltolva. Mivel a billentyűzet lenyomáskor szöget zár be, a billentyű alja az egyik érzékelőt kicsivel előbb fogja megérinteni, mint a másikat. Ha finomabban ütöd a billentyűt, akkor az lassabban fog mozogni, így nagyobb lesz a két érintkező lenyomása közti idő, ha gyorsabban ütöd, akkor a gyorsabb mozgás végett rövidebb lesz az idő. Ez a magyarázata, hogy miért kell mindenképp teljes úton lenyomni a billentyűzetet.
A velocity curve értékkel az érzékelési időintervallum és az ehhez tartozó, és megszólaló hang dinamika válaszának függvénygörbéjét állítod. Egyszerűen, hogy az adott érzékelési időhöz milyen hangerősség (bár a hangerő és a velocity nem teljesen ugyan az) tartozik. Ha gyengébb a kezed, akkor érzékenyebbre állítod, hogy már finomabb leütésnél is hangosabban szóljon, ha erősebbek az újaid, akkor meg érzéketlenebbre.
Egyébként egy akusztikus zongorán is mindenkép teljes úton le kell nyomni a billentyűt, mert a kalapácstól a húrok mindig azonos távolságban vannak, amit csak a billentyű végállapotában ér el. És ott is attól függ a hang dinamikája, hogy lassan, puhán éri e el a kalapács a húrt, vagy gyorsan rácsapva.
A velocity curve értékkel az érzékelési időintervallum és az ehhez tartozó, és megszólaló hang dinamika válaszának függvénygörbéjét állítod. Egyszerűen, hogy az adott érzékelési időhöz milyen hangerősség (bár a hangerő és a velocity nem teljesen ugyan az) tartozik. Ha gyengébb a kezed, akkor érzékenyebbre állítod, hogy már finomabb leütésnél is hangosabban szóljon, ha erősebbek az újaid, akkor meg érzéketlenebbre.
Egyébként egy akusztikus zongorán is mindenkép teljes úton le kell nyomni a billentyűt, mert a kalapácstól a húrok mindig azonos távolságban vannak, amit csak a billentyű végállapotában ér el. És ott is attól függ a hang dinamikája, hogy lassan, puhán éri e el a kalapács a húrt, vagy gyorsan rácsapva.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Igazad van Tomi. Én csak arra hoztam a példát, hogy ha hangot akarunk, akkor mindenképp le kell nyomni teljes úton a billentyűt a zongorán is, és a midi billentyűn is.almatom írta: De zongora esetében ha finoman nyomod a billentyûket, úgy az nem éri el a húrokat. Van egy olyan pont ha lassan nyomod a billentyûket, ahol a kalapács a nyugvó állapot felé billen, miközben a billencset nyomva tartod.
Üdv.: Apelláta