|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Attila! Előre-hátra nem billeg használatkor ez a V alakú konstrukció?
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Igen én is ezt tapasztaltam, hogy esztétikailag 100%-os színpadképet ad, de funkcionalitásban, kényelemben, és stabilitásban erősen elmarad az elvárásaimtól a spider. Két vas (76 és 61 TRITON) esetében az oszlop az alsó tartóbakon olyan szinten belengett, hogy attól féltem egyszer eltörik, elfárad ott, ahol a bakhoz az oszlop hozzá van hegesztve. Könnyebb hangszerek esetében bátran használható, de én elég nehéz vasakat cipelek időnként és ott ezt tapasztaltam. Arról nem is beszélve, hogy amikor lent egy Triton extreme zongorát, fent pedig egy N264-et helyeztem el rajta, már életveszélyes volt az állvány tánca.
Használtam egy voicecraft ks1000 bk állványt is, nekem az még jobban bejött, kisebb volt a mozgása, mivel a lábak a padló közelében vannak és így nem tud akkorát tekeredni a szerkezet. Egy stabilizáló r
http://arkadiahangszer.hu/index.php?opt ... t_id=16493
De a teljes kép érdekében leírom, hogy 2 nehezebb hangszer esetében ettől stabilabb állványt 15 év alatt nem találtam.
Proel SPL-252
http://billentyus-hangszer-kiegeszito.a ... 281370249/
Ezen minden hangszer stabilan áll, jól dönthető, atombiztos. Van egy amit 15 éve használok teljes megelégedettséggel.
Az ár sem elhanyagolható, bár nem elsődleges szempont.
Használtam egy voicecraft ks1000 bk állványt is, nekem az még jobban bejött, kisebb volt a mozgása, mivel a lábak a padló közelében vannak és így nem tud akkorát tekeredni a szerkezet. Egy stabilizáló r
http://arkadiahangszer.hu/index.php?opt ... t_id=16493
De a teljes kép érdekében leírom, hogy 2 nehezebb hangszer esetében ettől stabilabb állványt 15 év alatt nem találtam.
Proel SPL-252
http://billentyus-hangszer-kiegeszito.a ... 281370249/
Ezen minden hangszer stabilan áll, jól dönthető, atombiztos. Van egy amit 15 éve használok teljes megelégedettséggel.
Az ár sem elhanyagolható, bár nem elsődleges szempont.
Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyáltalán nem ! Semmilyen irányban !
Szerintem a legnagyobb teherbírású és legstabilabb állvány.
Bubamara, ezek szerint nem próbáltad a Rolandot.
Ha az árát vesszük alapul, jó a Proel is.
Szerintem a legnagyobb teherbírású és legstabilabb állvány.
Bubamara, ezek szerint nem próbáltad a Rolandot.
Ha az árát vesszük alapul, jó a Proel is.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Ez a Roland V-Stand nekem is szimpatikus. Nem tudom, hogy milyen strapabíró képessége van, de ha állványt váltok számításba veszem ezt is. Egyébként mostanában elkezdték gyártani - legalábbis én még most találtam meg - a nekem legszimpatikusabb állványt, csak ez egy kicsit hordozhatatlan.
http://www.muziker.hu/billentyusok/bill ... rs-3D-120S
http://www.muziker.hu/billentyusok/bill ... rs-3D-120S
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Ha ennyire sikeres ez a Roland V Stand, akkor vajon miért nem lehet már kapni? Fél éve meg vagyok lőve állvány ügyben! A dobozom alá egy Z állvány lenne a legjobb, de az mind alacsony. Nekem legalább 1 méter magas állvány kell, ha nem akarok lógatni, vagy görnyedni. Dupla X állványom van, de azt is magasra kell állítani és így szűk a felület, az oldalra billenéstől tartok.
Az Ultimate szintén forgalmaz V állványt, de tartottam az előre hátra ingástól...
Az Ultimate szintén forgalmaz V állványt, de tartottam az előre hátra ingástól...
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Sziasztok!
Én annyit szeretnék a témához fűzni, hogy nekem is van egy ilyen Roland V-stand állványom, és csak jókat tudok mondani róla. Pl. Kicsire összelehet csukni, gyorsan fel lehet állítani és összerakni, a magasság állítás rém egyszerű és gyors, viszonylag nagy a teherbírása, a kinézetével ellentétben stabil, és ami számomra az egyik legfontosabb volt, hogy nincs a lábad előtt semmi. Az ultimate állvány is ugyanaz egyébként. Sajnos már nem csinálják mert állítólag a műanyag részeket már valami gagyi anyagból csinálják és, hogy hamar törik és inkább nem is rendelnek a boltosok. Ja és sajna az ára sem valami baráti.
Én annyit szeretnék a témához fűzni, hogy nekem is van egy ilyen Roland V-stand állványom, és csak jókat tudok mondani róla. Pl. Kicsire összelehet csukni, gyorsan fel lehet állítani és összerakni, a magasság állítás rém egyszerű és gyors, viszonylag nagy a teherbírása, a kinézetével ellentétben stabil, és ami számomra az egyik legfontosabb volt, hogy nincs a lábad előtt semmi. Az ultimate állvány is ugyanaz egyébként. Sajnos már nem csinálják mert állítólag a műanyag részeket már valami gagyi anyagból csinálják és, hogy hamar törik és inkább nem is rendelnek a boltosok. Ja és sajna az ára sem valami baráti.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Jó kérdés: - ha valami jó, azt miért nem gyártják ?
- Az én válaszom: - mert nem romlik el hamar és akkor mi lesz velük, vagyis a gyártókkal ? Miért van az, hogy a 11 éves autóm még mindig jobb mint ugyan azon típus 2014-es kiadása ?
És semmilyen elfogultság nincsen ebben !!!
Az Ultimate egyfajta másolat de sokkal gyengébb minőség. Nem ajánlom !
- Az én válaszom: - mert nem romlik el hamar és akkor mi lesz velük, vagyis a gyártókkal ? Miért van az, hogy a 11 éves autóm még mindig jobb mint ugyan azon típus 2014-es kiadása ?
Az Ultimate egyfajta másolat de sokkal gyengébb minőség. Nem ajánlom !
Atti
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Tud esetleg valaki Roland V állványt eladót?
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Sziasztok!
Én egy Bespeco-ról váltottam Quiklok-ra.
A Bespeco életveszélyes volt, annyira kikopott az évek alatt. Persze újonnan sem volt valami stabil. A VA76-om alatt anno úgy billeget hogy tengeri beteg lettem tőle.
Igaz hogy a VA 20kg volt, de utána a PA600 és a BK5 alatt is belengett pedig ez a két masina összesen 10kg.
A Quiklok bírja őket, mondjuk a VA-val nem tudom mit kezdett volna, mert nem próbáltam. Elég masszív állvány, jó nehéz van 10 kg, hanem több, jól össze lehet csukni,, lábam is elfér, pedálok is. Szóval nálam bevált. Ráadásul 27ből kijött a 2. szinttel együtt anno.
Én egy Bespeco-ról váltottam Quiklok-ra.
A Bespeco életveszélyes volt, annyira kikopott az évek alatt. Persze újonnan sem volt valami stabil. A VA76-om alatt anno úgy billeget hogy tengeri beteg lettem tőle.
Igaz hogy a VA 20kg volt, de utána a PA600 és a BK5 alatt is belengett pedig ez a két masina összesen 10kg.
A Quiklok bírja őket, mondjuk a VA-val nem tudom mit kezdett volna, mert nem próbáltam. Elég masszív állvány, jó nehéz van 10 kg, hanem több, jól össze lehet csukni,, lábam is elfér, pedálok is. Szóval nálam bevált. Ráadásul 27ből kijött a 2. szinttel együtt anno.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Esetleg egy ilyen...
http://www.aquel.hu/obj/609/Zehlici_prkno.jpg
Igaz ez 1 szintes, de alul van hely a keverőnek!

http://www.aquel.hu/obj/609/Zehlici_prkno.jpg
Igaz ez 1 szintes, de alul van hely a keverőnek!
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]