Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 33366Hozzászólás galambjozsef
2015.05.28. 19:58

jacksony95 írta:Sziasztok ! valaki tudna segíteni ? KORG PA 600

A jelenség a következő....Áthangszerelek egy stílust és el is mentem természetesen. Viszont a stílusszerkesztőbe lépve faktory dobokat és hangszereket dobál be.Így megnehezíti a szerkesztést.

Találkozott már valaki ilyennel ? :help:

Szia.
Style szerkesztési környezetben az adott stilus Original hangjait adja, amivel azt eredetileg szerkesztették.
Minden egyes elementnél cseréld amire akarod! Variációk, Fill-ek, stb...stb...
(Style szerkesztési környezet, MENU, Styles Element Track Controls)
..majd a végén Write Style
Ha az adott stilusnál minden egyes element ugyanazokat a hangszineket használja az adott csatornákon, akkor felesleges itt áthangszerelgetni, akkor elég, ha simán Style Play nézetbe áthangszereled és mented, csak az Original Style Sounds ne legyen bepipálva.
Ha az adott stilusnál bizonyos elementeknél más hangszerek is kellenek adott csatornákon akkor fontos az szerkesztési környezetben cserélgetni, és úgy menteni!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 33373Hozzászólás Apelláta
2015.05.28. 22:04

Józsi frappánsan leírta. :taps:

Zsolti, szerintem kicsit elnézted, mert Te songról beszéltél, de itt most stylről kérdeztek. :777

Üdv.: Apelláta

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 33388Hozzászólás galambjozsef
2015.05.29. 14:04

Köszi Apelláta!

Egy picit igen, de tévedni emberi dolog, mondta a kis sün, és leugrott a sikáló keféről :)

Gray-Dove Zenekar

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 33389Hozzászólás Zeneboy
2015.05.29. 14:41

áhh nálatok is süt a nap?..Nem? Akkor nem tudjátok miről beszélek.. :mrgreen: :mrgreen: :lol: :PPP :hit2: :dash2: :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 33394Hozzászólás jacksony95
2015.05.30. 07:14

1000-köszönet Galambos József és Zeneboy ! Sikerült :) :777

A zene szabaddá tesz....

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 33396Hozzászólás jamy1
2015.05.30. 10:22

Bocsánat,hogy szét "OFF"-olom itt a topicokat!
Nem kell több helyre beírni! Aki akarja elolvassa a megfelelő topicban, aki pedig nem, az sehol sem...
Asterix

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 33758Hozzászólás Vangelix
2015.06.14. 14:24

Üdv mindenkinek, volna megint egy kérdésem, adott egy pa1x pro melyet szeretnék személyre szabni, de sajnos nem tudom hogyan fogjak neki. Szeretném ha a stilusok, hangszinek, performancek könyvespolchoz hasonlóan könnyen áttekinthetőek és kezelhetőek lennének. Szerre válogatom a ritmusokat, hozzárendelem songbookhoz, de ezután sajnos nem változtathatom meg a stilus mentési helyét, mert a beolvasáskor nem találja a songbook a megadott stilust, vagyis másat hiv be helyette. Ha meg nem változtatom meg a helyét, akkor pl egyik tangó az egyes bankban lesz, a másik pedig pl a tizenkettedikben, mert csak ott volt hely. Hangszinekkel is igy vagyok, hiába találok egy szuper hangszint, ha egy már meglevő helyére irom, az összes performance és sts amely az előző hangszint használta, teljesen elállitódik. Mi erre a megoldás, vagy egyáltalán van? Nem szeretnék több szettet csinálni, egyetlen Backup beállitással szeretném a hangszert teljesen személyre szabni. Szeretném pl ha a stilusokat mindig pl abc sorrendben tudnám tárolni a könyebb elérhetés céljából, de ez kizárja minden ujabb hozzáadását, a hangszinekkel is pont ez a gond. Nagyon szépen köszönök minden ötletet, tanácsot :?

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 33807Hozzászólás galambjozsef
2015.06.16. 13:27

Vangelix írta:Üdv mindenkinek, volna megint egy kérdésem, adott egy pa1x pro melyet szeretnék személyre szabni, de sajnos nem tudom hogyan fogjak neki.
Szia.
Ha songbook-ból dolgozol, fölösleges a mappákat rendezgetned, úgyse abban kutatsz.
ABC sorrend szerintem fölösleges, mert ha feltöltesz egy újabb stílust, vagy hangot, akkor borul az egész onnantól fogva.
Én csoportokba pakolászom a stílusokat, POP, BEAT, DANCE, ROCK, .... stb. szerintem bőven elég. Ugyanígy a hangokkal is (PIANO, ORGAN, GUITAR, .... )
Ha mindazt úgy akarod csoportosítani, hogy ABC sorrend, a stílusok, hangok, meg a songbook-ot is, akkor kezdheted az egészet előről :)
Bőven elég, ha a songbook-kal babrálsz, ott ugyis van listarendezés, ABC, előadó, kiterjesztés, stb. szerint!
A songbook-on belül meg tudsz csoportokat (Custom LIST) csinálni, mint pl.: LASSU, FOX, DANCE, bla-bla-bla!

Én így csinálnám!

Szép napot és hetet!

Gray-Dove Zenekar

xxxlacika
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa50
Adott köszönetek: : 3 alkalommal
Kapott köszönetek: : 63 alkalommal

Hozzászólás: # 33870Hozzászólás xxxlacika
2015.06.22. 11:37

Sziasztok!
Szeretnék tőletek kérdezni valamit.
Korg pa 50-esem van, és nem is akarom lecserélni, mert jónak tartom. Viszont a midikészlet kicsit kicsi, mivel egyszerre 1,44 megét tud kezelni. Viszont láttam videót, hogy lehet berakni HDD-t a hangszerbe. Esetleg tud erről valaki valamit, hogy magyarországi viszonylatban meg lehet- ezt oldani?
köszi Laci

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 33954Hozzászólás Vangelix
2015.06.28. 10:00

xxxlacika írta:Sziasztok!
Szeretnék tőletek kérdezni valamit.
Korg pa 50-esem van, és nem is akarom lecserélni, mert jónak tartom. Viszont a midikészlet kicsit kicsi, mivel egyszerre 1,44 megét tud kezelni. Viszont láttam videót, hogy lehet berakni HDD-t a hangszerbe. Esetleg tud erről valaki valamit, hogy magyarországi viszonylatban meg lehet- ezt oldani?
köszi Laci
Nekem volt két darab pa 50 sd-m, 16 gb-os kártyával használtam semmi macera nélkül, több ezer midit, stílust lehet rá pakolni és még gyorsabban is kezeli őket mint egy hdd-s hangszer. A sima pa 50-be nem lehet hdd-t szerelni sajnos, legjobb ha eladod és szinte annyiért, nem nagy árkülönbséggel megveheted a sokkal újabb sd-t. Tudásilag ugyanaz a két hangszer, csak az sd-nél nem kell a kőkorszaki és kis kapacitású floppyval bajlódni, viszont a billentyűzete gagyibb, a sima pa 50-hez képest. :777

Új hozzászólás