|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Szia Allin!
Mi az FBD?
Mi az FBD?
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Talán a gerjedés gátló.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Allin!
Messziről nehéz a tutit megmondani, de az 1. kérdésre úgy gondolom hogy állísd a send értéket50 % ra és return értéket tedd apránként a kívánt csatornára és figyeld a hatást! Magyarán próbálgasd és meg lesz a jó arány előbb utóbb!
2.
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, amikor digit pultra váltottam!
A digit pultok kisebb jelszinten dolgoznak mint az analóg testvérek!
Van ahol -6db és van ahol -12 db az ajánlott maximum jelerősség! Az analógokat meg lehet bőven + irányban is tolni!
Mivel a digit ezt nem komálja, ezért ezt a végerősítésen kell visszapótolni!
Azt javaslom hogy a master potit húzd vissza kb -10 db -re és nézd meg a gerjedési és dinamika viszonyokat!
Ha rendben, apránként tudsz vissza tenni, és beáll az ideális hangzás!
Egyszer kell jól megcsinálni, ne sajnáld rá az időt!
Sok sikert!
Üdv!
Tacso
Messziről nehéz a tutit megmondani, de az 1. kérdésre úgy gondolom hogy állísd a send értéket50 % ra és return értéket tedd apránként a kívánt csatornára és figyeld a hatást! Magyarán próbálgasd és meg lesz a jó arány előbb utóbb!
2.
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, amikor digit pultra váltottam!
A digit pultok kisebb jelszinten dolgoznak mint az analóg testvérek!
Van ahol -6db és van ahol -12 db az ajánlott maximum jelerősség! Az analógokat meg lehet bőven + irányban is tolni!
Mivel a digit ezt nem komálja, ezért ezt a végerősítésen kell visszapótolni!
Azt javaslom hogy a master potit húzd vissza kb -10 db -re és nézd meg a gerjedési és dinamika viszonyokat!
Ha rendben, apránként tudsz vissza tenni, és beáll az ideális hangzás!
Egyszer kell jól megcsinálni, ne sajnáld rá az időt!
Sok sikert!
Üdv!
Tacso
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Ismét jelentkezem és a segítségeteket kérem.
Megint hangfalvásárlás...
kisebb rendszert keresek mint QSC K12-em de lehetőleg úgy szóljon, vagy jobban
Jó lenne ha a súly sem menne 20kg fölé...
Várok véleményeket ...
Ismét jelentkezem és a segítségeteket kérem.
Megint hangfalvásárlás...
kisebb rendszert keresek mint QSC K12-em de lehetőleg úgy szóljon, vagy jobban
Várok véleményeket ...
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Rcf, dB... Tipuson belül több hangfalat is találsz, ami simán jobban szól, mint a K12, könnyű és sokkal olcsóbb... 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Uraim!
Csepegtethetnétek morzsákat digit keverő ügyben. Több kolléga már használja a QSC-t. Látom Allin a Line6-ot. Ha nem gond, kérnénk egy kis használatból eredő tapasztalati infot!
Köszi

Csepegtethetnétek morzsákat digit keverő ügyben. Több kolléga már használja a QSC-t. Látom Allin a Line6-ot. Ha nem gond, kérnénk egy kis használatból eredő tapasztalati infot!
Köszi
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:36-kor.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Szia jamy1!jamy1 írta:Sziasztok!
Lehet erről a "csodakábelről tudni többet is vagy ez annyira titkos,hogy nagyon?
Nem titkos egyáltalán csak ez a kábel mikrofonnál jön ki. Hangfal keverő közzé nincs semmi értelme.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
SZiasztok! Szia LAci!
Alapvetően azért nem írok, mert ezer meg egy felé szakadok...
Az tény, hogy a QSC-t még nem tudjuk egyszerre használni a kollégával...Nekem megvan a beállítás, most a buliban is én erről szóltam és egy füles kimenetről mentem a Zed 14-be, amibe akolléga csatlakozott! Az ő kontrollja arról ment, nekem a kontroll is a QSC touchról..
Úgy használom, hogy a Pa3-ból a 2 line master kimenetet egy 2mono 1 sztereo kábellel a keverőbe dugom! A Neuman kms 105 miksit phantom rásegítéssel be a hangszerbe, de a gain nullára van véve gyakorlatilag! ÍGy a hangerejét és a vokált a hangszerről tudom szabályozni, de nulla eqózással kiküldöm 2 mono kábelen 2 mono bemenetre a keverőbe, amit szétpanorámáztam! Itt beállítottam a gaint, comp, eq,desert, filtert stb. Kapott a 4 használható effektből 1 szereo delayt, és egy reverbet...
Nálam szépen dolgozik, mostani buliban nagyobb színpadon voltunk, mondhatnám 2-3 alkalommal indult volna gerjedés a monitoromból, de az is a kolléga hangossága mitt
Ellenben ua. ilyen beállítás mellett a kolléga nem tudja használni! Valamiért a pa2-je vagy szarul küldi a jelet, vagy nem tudom mi van..sajnos nincs idő soha tesztelni és kielemezni mi a gondja..bemenő vagy kimeneti oldalon... Esetleg kábel stb. Max kis hangerőn hozzám képest negyed hangerőn ha megtud szólalni..különben összegerjed...
Szóval jelenleg még nem frankó..illetve hamarosan megveszi hozzá az SSD-t és kiderül valóban ,megszűnik e a felvétel ugrás! 10-15felvételből 3-4 ugrik felvétel közben... Pedig 3.0 high usb pen... Illetve még a firmware nincs feltéve a legújabb amiben állítólag javítottak 1-2 hibát.... A minősége elfogadható és komolyabb progival szépen felturbózható!
Jah..korábban volt szó a melegedésről.. Nem melegszik, csak nem lehet asztalara stb letenni..Ha alul szellőzik teljesen rendben van a jószág!

Alapvetően azért nem írok, mert ezer meg egy felé szakadok...
Az tény, hogy a QSC-t még nem tudjuk egyszerre használni a kollégával...Nekem megvan a beállítás, most a buliban is én erről szóltam és egy füles kimenetről mentem a Zed 14-be, amibe akolléga csatlakozott! Az ő kontrollja arról ment, nekem a kontroll is a QSC touchról..
Úgy használom, hogy a Pa3-ból a 2 line master kimenetet egy 2mono 1 sztereo kábellel a keverőbe dugom! A Neuman kms 105 miksit phantom rásegítéssel be a hangszerbe, de a gain nullára van véve gyakorlatilag! ÍGy a hangerejét és a vokált a hangszerről tudom szabályozni, de nulla eqózással kiküldöm 2 mono kábelen 2 mono bemenetre a keverőbe, amit szétpanorámáztam! Itt beállítottam a gaint, comp, eq,desert, filtert stb. Kapott a 4 használható effektből 1 szereo delayt, és egy reverbet...
Nálam szépen dolgozik, mostani buliban nagyobb színpadon voltunk, mondhatnám 2-3 alkalommal indult volna gerjedés a monitoromból, de az is a kolléga hangossága mitt
Ellenben ua. ilyen beállítás mellett a kolléga nem tudja használni! Valamiért a pa2-je vagy szarul küldi a jelet, vagy nem tudom mi van..sajnos nincs idő soha tesztelni és kielemezni mi a gondja..bemenő vagy kimeneti oldalon... Esetleg kábel stb. Max kis hangerőn hozzám képest negyed hangerőn ha megtud szólalni..különben összegerjed...
Szóval jelenleg még nem frankó..illetve hamarosan megveszi hozzá az SSD-t és kiderül valóban ,megszűnik e a felvétel ugrás! 10-15felvételből 3-4 ugrik felvétel közben... Pedig 3.0 high usb pen... Illetve még a firmware nincs feltéve a legújabb amiben állítólag javítottak 1-2 hibát.... A minősége elfogadható és komolyabb progival szépen felturbózható!
Jah..korábban volt szó a melegedésről.. Nem melegszik, csak nem lehet asztalara stb letenni..Ha alul szellőzik teljesen rendben van a jószág!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Kérek szépen egy gyors segítséget !
Tyros 4-5 video-kijövő (RGB) jelet kellene bevinni egy kis TV-Monitorba ami analóg és digitális jellel is megbirkózik, vagyis van VGA bemenete is. Milyen kábel szükséges ? Nem találok megoldást ! A Yamaha oldalakon, sőt a leírásban sem találok erre utaló infót. Kérem segítsetek !
Köszönöm
Tyros 4-5 video-kijövő (RGB) jelet kellene bevinni egy kis TV-Monitorba ami analóg és digitális jellel is megbirkózik, vagyis van VGA bemenete is. Milyen kábel szükséges ? Nem találok megoldást ! A Yamaha oldalakon, sőt a leírásban sem találok erre utaló infót. Kérem segítsetek !
Köszönöm
Atti