Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 164
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 31426Hozzászólás tacso
2015.03.12. 22:16

A válasz nagyon egyszerű Almatom! Mindenkinek szíve joga a saját dolgait úgy csinálni, ahogy akarja. Aki pedig úgy csinálja ahogy Neked nem tetszik, az nem azért csinálja, hogy Téged az bosszantson, hanem mert neki esetleg úgy tetszik! Vagy valamilyen más körülmény indokolja az adott teknika alkalmazását. Persze tudom, Te azt gondolod, ez is átvágás! Amikor Sting 1988 ban sequensert kezdett használni a koncertjein, akkor még én is ezt gondoltam. Ma már nem! Kérlek ezt fogadd el!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31429Hozzászólás tacso
2015.03.12. 23:25

Tomi! Kialakult értékrendi különbségek mögöttes értelmét keresni óriási szélmalomharc! Ha megtalálod szólj! A saját utadat járod amiben hiszel, de az is csak egy út a sok közül! Ha egy másik elképzeléssel találkozol, kaphatsz "tőle hülyét", de nézheted felülről is dolgot és meg is vonhatod a vállad, még ha nehéz is. Kivétel nélkül mindenki felnéz Rád! Ebből kifolyólag minden véleményed hatványozottan esik latba! Kérlek gondolj erre néha, miközben jogosan és mindenkor kiállsz a saját értékrended mellett!

Üdv!
Tacso

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 31435Hozzászólás ---Qgli---
2015.03.13. 08:14

Tudod Tomi ez olyan, mint a csiszológép. Elsőre durva csiszolópapírral állok neki az anyagnak utána finom csiszolópapírral.
Elsőre csak ( durván ) kimosták az emberek agyát mindenféle sequenceres dologgal most már nekiállnak a finom dolgok kimosásának is. :xx:

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31453Hozzászólás Siklai68
2015.03.13. 13:18

Mindenkinek van valami "heppje"...
Én például a nem élő zenéléssel addig mentem el, hogy max kisérőautomatát használok (ugye ahol real time-ban én vezetem a harmóniákat, én választok a különböző dob variációk közül, én indítom a fill-eket és persze tetszőleges hosszúságban adom elő az adott dalt, attól függően, hogy adott pillanat mit kíván). Szerintem még ebben a gépies verzióban benne van a személyiségem, stílusom és némi szakmaiság.
Mostmár a full sequenceres playback és mp3 alapos playback (ugye ahol még legalább énekel élőben a kollega) számomra annyira idegesítő, mint amikor kiírják a Disco-ban, hogy zenél Dj XY. Nálunk létezik olyan "zenész" is aki élőben még az éneket is imitálja, full otthoni muka szól mp3-ban az énekkel együtt... Szóval az én értékítéletemben az automata az a leggépiesebb zene, ami még emészthető.
A legborzasztóbb, hogy az imitátorok a süket billentyűzetet úgy nyomkodják és nézik, mintha ők játszanák... Végül is, ha azt mondanák zenélés helyett, hogy a "hangulatról gondoskodik" , vagy mondjuk a "zenéket indítja", stb. legalább nem vernék át a publikumot. Nekem meg azt mondják, hogy " Képzeld a Gipsz Jakab múltkor a buliban 18.00-tól 04.00-ig nem tartott egy szünetet sem, még WC-re se ment ki. De a hangja még reggel is ugyanolyan szuper volt, mint este! Öcsém, a legújabb számokat nyomja, de egy az egyben!" Ráadásul mindegyiket személyesen ismerem és csak magamban mérgelődöm... Ehhez képest az autotune bikkmakk... :shock:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 31455Hozzászólás Asterix
2015.03.13. 13:58

Siklai68 írta:Én például a nem élő zenéléssel addig mentem el, hogy max kisérőautomatát használok (ugye ahol real time-ban én vezetem a harmóniákat, én választok a különböző dob variációk közül, én indítom a fill-eket és persze tetszőleges hosszúságban adom elő az adott dalt, attól függően, hogy adott pillanat mit kíván). Szerintem még ebben a gépies verzióban benne van a személyiségem, stílusom és némi szakmaiság...
Majd elmúlik. Mindenkinél így kezdődik. Nálam is így volt egészen addig, amíg nekem nem istenítették azt a zenészt, aki által elvállalt lakodalomba én mentem harmonikázni az utcai kíséréshez, mert arra nem volt képes, hogy 1 újjal a csárdás dallamát eljátsza, arról pedig, hogy hova milyen harmóniákat fogjon, még nálam is kevesebb gőze volt... De ő volt a sztár, mert nyomta "élőben" (midiről) az akkori új nótákat... :777

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31456Hozzászólás tacso
2015.03.13. 14:35

Promócióként én is legszívesebben élő videòfelvételt adok meg ahol látszik és hallatszik minden ami van. Ráadásul mivel kamera van a gitáromon és a szentimen is, ha elbackurálom a szólót az még jó nagyban ki is van vetítve, úgyhogy dupla öröm! :D

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31467Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.14. 00:25

Siklai68 írta:Mostmár a full sequenceres playback és mp3 alapos playback (ugye ahol még legalább énekel élőben a kollega) számomra annyira idegesítő, mint amikor kiírják a Disco-ban, hogy zenél Dj XY.
Ezek általánosítások nem igazán tetszenek. :dash2: Itt sok olyan ZENÉSZ-be botlasz, aki midiből, vagy akár Mp3-s alapokból dolgozik. Nem hinném, hogy bármit is emelne vagy vonna le az értékéből, hogy midizel, vagy automatázol. Fogjuk már fel, hogy MIND A KETTŐ GÉPZENE!!!
Siklai68 írta:Mindenkinek van valami "heppje"...
Én például a nem élő zenéléssel addig mentem el, hogy max kisérőautomatát használok (ugye ahol real time-ban én vezetem a harmóniákat, én választok a különböző dob variációk közül, én indítom a fill-eket és persze tetszőleges hosszúságban adom elő az adott dalt, attól függően, hogy adott pillanat mit kíván). Szerintem még ebben a gépies verzióban benne van a személyiségem, stílusom és némi szakmaiság.

Nekem az a heppem, hogy senki ne állítsa azt, hogy többet dolgozik egy automatával, mint bárki egy midivel. Az meg, hogy nem vagy napra kész, ez elég elszomorító, engem az jobban felkavar. Sok olyan zenész van, akikben csalódik az ember - nálam is megtörtént nem rég - de mindenből lehet tanulni. Attól, hogy valaki autómatát használ, és igen komoly fogalmazási problémával küzd, az nem lesz jó attól mert automatát használ. Viszont az, ha valaki midivel dolgozik, olyan finomra és ízlésesre megcsinálja a saját dalait, az csak emel a értékén. Mindig ezt mondom, hogy ha olyan gáz lenne a midi/Mp3, akkor miért tennék bele akár a csúcs gépekbe is? Szerintem meg azért van, hogy HASZNÁLJUK!!! Ezt azért is emelném ki, hogy rávilágítsak az új dolgok felé való nyitásra. Tudjátok:" A jövőnek sok neve van: A gyáva ismeretlennek nevezi .... "

Autotune.
Azt hallottam, hogy a Cher-nek a Believe nótája egy véletlen miatt lett olyan vokoderes, mint amilyen. Valaki elcseszte, és gyorsba kellett az anyag, majd miután készen lett, akkor hallották, hogy az autotune kicsit megszaladt. :lol: De jól jöttek ki belőle, mert minden komolyabb prociban benne van ez a típusú elcseszett effekt. Én nem éreztem annyira benne, lehet az én fülem még nem hallja ezt. Az András azt mondta, hogy bármire rálehet húzni, hogy direkt így akartam. És máris más oldalról van megközelítve. Én a Logic-nál nem használom ezt a effektet, hanem miután fel énekeltük, a celemony melodyne programmal teszem helyre az éneket, ahol esetlegesen elcsúszott. Viszont nem nyúlok a görbékhez, és a kötéséhez sem, csak a hangmagasság korrigálására használom, és nem a gép segítségével, hanem amit én hallok, és ahogy én hallom. Lehet nem olyan tökéletes, de az enyém/miénk.

Zoli

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 31471Hozzászólás Rolandbk5
2015.03.14. 05:15

Tom egy oldalon állunk ebben a témában. Az olyan hülye megfogalmazás, mert tulajdonképpen élő mindegyik valamilyen szinte, mert nem halottak játsszák. :lol:
Viszont gép zene mind a kettő, mert gép segítségével játszol. :D
Igen az igazi zenekarok azok, amikben minden egyes hangszer megszólaltatását külön emberek végzik el a színpadon. De mint tudjuk, hogy ez Magyarországon mondhatni kivitelezhetetlen, hogy egy 10 fős bandát megfizessenek. Meg egyébként is, minél többen vannak, annál nagyobb problémát jelenthet a közös nevező megtalálása, meg még ha igazi zenekar, akkor vannak énekesnők is, és a férfiasság olykor felüti gyarló fejét, az meg már azonnal probléma.

:777 Csak gépezzünk bátran ....!!!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 71
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 31472Hozzászólás B.Bazsi
2015.03.14. 08:04

Egy kérdést, vagy észrevételt engedjetek meg kérlek titeket... Az automatikás gépeknek van két részre osztott billentyűzete. Bal kéz arranger, jobb kéz szóló. A jobb kézzel a kiséret alá játszott szólót, vagy szőnyeget minek nevezhetjük? Élőzenének vagy gépzenének? Ha ugyanazt a dallamot amit jobb kézzel eljátszok egy arrangeres gépen -eljátszom egy harmónikán is, élő zene? Vagy gépzene mert elektronikus hangszeren játszom nem akusztikuson? Ugyanolyan billentyűk, alapesetben ugyanazok a hangok, arrangernél gépzene? Nem egészen osztom a véleményeteket, ha midifileból kiveszem a basszust, alájátszom bal kézzel meg még jobbal is alájátszok valamit, azt minek nevezzük? Fél-gépzene? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán érdekel a véleményetek erről.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 102
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 31473Hozzászólás Gyuley
2015.03.14. 08:36

Bazsikám

Én fél playback-nek nevezném, akár automatika, akár midi, mert ugye hol a dobos, vagy a gitáros pl, a gépben csücsül tudom, :lol:, amit te szólózol a és csinálsz az élő természetesen, a többi gépzene.... :777
Persze akik csak a play gombot ismerik a hangszeren azok full playback-be nyomják :lol: , csak nem értem az ilyeneknek minek hangszer :o :lol:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás