|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Na drága barátaim, hosszas tépelődés, millió telefon és információhegyek beszerzése után -reméljük jól átgondolva a dolgot- a passzív rendszer megtartása és fejlesztése mellett döntöttünk. Felállítottuk mindkét rendszer mellett az érveket és ellenérveket, aztán így döntöttünk. Beszereztünk egy rendszerprocit, ami The T.rack ds 24 névre hallgat, aztán tegnap összedobtuk a rendszert beállítani és letesztelni. Két beállítást csináltunk meg rajta röpke 3 óra hossza alatt, egy két utas mono+kontrollt, meg egy 3 utas mono+kontrollt. A két utasba két szub meg két castone sup15-ös -mint top- lett berakva, a 3 utasba a castone átvette a közép szerepét, a magas pedig a két valkó-top lett. A két utassal többet tököltünk, valahogy nem úgy alakult a hangkép ahogy szertettünk volna, kicsit üresnek tűnt az egész, nem úgy jött a dob se. A három úttal a hiányérzetem megszűnt, kerek egész lett minden, a magas cseng, éles de nem bántó, a dob dögös, a pergő is úgy szólt amit elképzeltem, és ami az egészre jellemző, hogy tisztább minden. Mondjuk ez két útra is igaz, de három út az igazi, ezt a kollégámmal mindketten megállapítottuk. Egyvalamit nem tettünk meg, nem hallgattuk meg a Valkó-topot két utas összeállításban A továbbiakban várunk, hátha felbukkan egy jó állapotú négy csatis PKN valahol, aztán abba invesztálunk, de figyeljük az Alto D4-et is...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Balázs, jó irányzat.
Volt több próbálkozás nálunk is, mégis a legjobb variáns a passzív rendszer. Jelenleg is az van nekünk is. Dyna végek, külön subnak, külön topoknak, rendszerproci, eq,- rackba beépítve. 18-as mély. Nehéz a cucc, de van "Kraft".
Mindenki, - véleményt kérek
- Boss br, vagy Roland vs, vagy külső hangkártya+PC ?
Volt több próbálkozás nálunk is, mégis a legjobb variáns a passzív rendszer. Jelenleg is az van nekünk is. Dyna végek, külön subnak, külön topoknak, rendszerproci, eq,- rackba beépítve. 18-as mély. Nehéz a cucc, de van "Kraft".
Atti
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:42-kor.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Attila írta:Balázs, jó irányzat.
Attila!
"Legjobbnak" titulálni az mindig egy saját vélemény lehet, ezt ne felejtsd el! Hisz ahogy írod, kompromisszumot kötöttél kapásból egy halom végfokkal és alapvetően nehéz a cucc/rack!
Régebben emlékszem az aktív ládák igencsak húzós áron mentek, nem is volt csak prémium kategóriában elfogadható...Ma már más itt is a piac!
Azért a legjobb valami, mert olcsóbban összeraktad mint egy hasonló teljesítményű vagy minőségű passzívat? Innen is érdemes megközelíteni valamit!
Legjobban variálható? Miért is? Egy 50 főnek is cipelsz egy bazi nagy racket benne csücsül 2 végfok egy DSP-s cucc/analóg crossz vagy digi / esetleg egy keverő! Fixen be van kábelezve, esetleg arról húzod ki a kábelt a cuccokba, vagy ua úgy össze kell dugdosni?
Presetbe BE és 2 top 1 sub, vagy csak 2 top hagy szóljon...
Aktív esetén még keverő sem feltétlen kell...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Próbálkoztunk olcsó, köztes megoldásokkal amikor azt mondtuk, hogy nincsen pénzünk másra. Olyan is volt
. Tudtuk, hogy lehetne jobb és csak sunnyogtunk. Talán mert féltünk több pénzt beleverni, talán mert nem az volt a megélhetőségünk, talán mert nem láttunk biztos jövőt........., talán. Egy biztos, soha nem szólt úgy, ahogy azt elvárja egy igényes fül. Nem tagadom, voltak hiányosságok a zenei tudásunkban. Ez is egy tényező. Viszont ha vacak a hangosítás, variálhatod a Sty-ket, a Midi-ket, stb.ezerfele, úgy sem lesz szívet-lelket melengető !
Zsolt, ha 50 vendég van, akkor is olyan fontos nekem a jó hangzás mintha 200-an vannak. Én akkor is becipelem a "ládáimat". Ha én jól érzem magam, valószínű tudok majd nyújtani is abból valamit. Nem röstellem pakolás után lemosdani, átöltözni. Iszom egy fél erőset, leülök (vagy állok) a hangszer mellé, és kis hangerőn is szól az a basszus (kereken, melegen), nagy hangerőn sem érzem a hiányát semminek.
Zsolt, ha 50 vendég van, akkor is olyan fontos nekem a jó hangzás mintha 200-an vannak. Én akkor is becipelem a "ládáimat". Ha én jól érzem magam, valószínű tudok majd nyújtani is abból valamit. Nem röstellem pakolás után lemosdani, átöltözni. Iszom egy fél erőset, leülök (vagy állok) a hangszer mellé, és kis hangerőn is szól az a basszus (kereken, melegen), nagy hangerőn sem érzem a hiányát semminek.
Atti
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Pontosan erről van szó!
Kompromisszumot kötöttél!
Ezért nem lehet a legjobb!
Mint ahogy az enyém sem, hisz Én meg a súllyal kötöttem kompromisszumot és emiatt áldoztam többet... Kinek mi a fontos:)
Kompromisszumot kötöttél!
Ezért nem lehet a legjobb!
Mint ahogy az enyém sem, hisz Én meg a súllyal kötöttem kompromisszumot és emiatt áldoztam többet... Kinek mi a fontos:)
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Fordítva is igaz, csak úgy hatványozottan!Attila írta: ha vacak a hangosítás, variálhatod a Sty-ket, a Midi-ket, stb.ezerfele, úgy sem lesz szívet-lelket melengető !
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 845 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
Akkor ezelőtt 20 évvel CSAK vacak hangosítás meg CSAK vacak sty-ok voltak... 
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Találtam nemrégen egy fényképet, amin az látható, hogy állok egy Diamond bőgővel és egy Regent kombóval a stage-en, mellettem a dobos egy Amatival,egy pergő, egy lábdob, egy függő, két cin és egy lábcin, Jolana szólógitár szintén Regent kombóval, a billentyűsnek egy DX7, Vermona keverőerősító és két Vermona hangfal. Kurva jó volt! Bár, lehet az emlékek sokmindent megszépítenek, de mentünk a Trabant kombival az esőben, 3000 forint volt egy éjszaka a keresetem, minden buli úgy kezdődött, hogy valakinek a kábeljét blankolni kellett, vasárnap délután meg tekercseltük a hangszórókat!
Sokat adnék érte, ha mégegyszer átélhetném a feelinget!
Sokat adnék érte, ha mégegyszer átélhetném a feelinget!