|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
biczo13
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Tyros 1
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Régebben Zeneboy készített - köszönet érte - egy összehasonlító táblázatot Korgokhoz. Esetleg valaki a Yamikhoz is elkészített valami hasonlót? Elsősorban a T1-T2-T3 összehasonlítás érdekelne, melyik mivel tud kevesebbet/többet.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Van egy kérésem: - létezik valahol egy táblázat a Yamaha PSR sorozat stilusainak formátumával ? Egyszerübben - melyik SFF1 és melyik SFF2 ?
Köszönöm a segítséget .
Megvan a válasz, ne keressétek
- http://www.jososoft.dk/yamaha/articles/style2_5.htm
Köszönöm a segítséget .
Megvan a válasz, ne keressétek
- http://www.jososoft.dk/yamaha/articles/style2_5.htm
Atti
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Yamaha PSR 9000 pro sampler-ével kapcsolatban ki tud valamit? Konkrétan a felvett wav-ot beimportálom, megcsinálom a Custom voice-ot és használom is tökéletesen ..... egészen a kikapcsolásig, mert utána elfelejti. Utilityben a wav auto load bekapcsolva. Hogyan érhetném el, hogy a samplerrel készített custom voice-ok negmaradjanak? Érdekes, mert a gyári hangokból editált Custom voice-ok megmaradnak...
Yamaha PSR 9000 pro sampler-ével kapcsolatban ki tud valamit? Konkrétan a felvett wav-ot beimportálom, megcsinálom a Custom voice-ot és használom is tökéletesen ..... egészen a kikapcsolásig, mert utána elfelejti. Utilityben a wav auto load bekapcsolva. Hogyan érhetném el, hogy a samplerrel készített custom voice-ok negmaradjanak? Érdekes, mert a gyári hangokból editált Custom voice-ok megmaradnak...
- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Szia!Bubamara írta:Semmi rdöngősség a floppy helyével kapcsolatban,
1. lehet kapni floppy méretű adapter, berakod és használod. Ez adrágább megoldás és nem mindegyiket látják a hangszerek
2. Lehet kapni fillérekért floppy méretben kombinált kártyaolvasókat, PC-hez ebbe beleépíted az adapteredet és minden egyebet kirámolsz belőle, végeztél. az IDE kábelt meghosszabbítod, hogy elérjen a floppyhoz, szükséged lesz egy kb 40 cm-es kábelra.
A floppyra nem lesz a későbbiekben szükség, pl Oprendszer frissítés? Vagy az is megy CF kártyáról?
Siki
- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Még mindig nagyon keresek olyan kollegát, aki a Yamaha Psr 9000 pro samplerét használja. Én elakadtam....
- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Szia!Zongorista28 írta: Először is szükséged lesz memóriára, mert alapból csak 1 mb-ot biztosít számodra a 8000, ez vajmi kevés. 33 MB-ig lehet ezt növelni, no ez sem sok...
Ha ez megvan akkor a következőt tedd:
Nyomd meg a Sampling gombot a hangszeren.
Ennek következtében elő ugrik az LCD-n egy ablak.
Neked a Sampling-File import-ra lesz szükséged.
Nyomd meg a mellette lévő gombot a kijelző ablaknál.
Onnét kezdve már adja magát!
De mindenek előtt a hangmintát másol át a HD-ra !
Üdv!
Látom valaki hasonló témában volt tanácstalanj, mint én.... PSR 9000 pro-m van és a sampler-rel akadtam el. Van benne 64 MB RAM. Eddig ok.
Felraktam a HD-re az importálando wav-ot. Behívom, editálom és elmentem Custom voice-nak. Superül müxik, de mikor kikapcsolom elfelejti....
A Utility-ben a WAV auto load-ot bekapcsoltam, de nem segített. Ha van ismerősöd, aki használja ezt a funkciót kérlek hozz vele össze, de ha te tudsz segíteni azt is nagyon köszönöm!!
- Siklai68
- VIP
- Kapcsolat:
Teljes siker sample ügyben! Ezer köszönet Asterix-nek azért a kezdetleges gépkönyv fordításért! Müxik a sample dolog!
Ha valaki ebben elakad szívesen segítek.
Mégegyszer köszi Laci!!!!
Ha valaki ebben elakad szívesen segítek.
Mégegyszer köszi Laci!!!!
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni Tyros 4. kezelésével kapcsolatban. Én Korgos vagyok ezért nem értek hozzád , de egy nagyon jó zenész barátom áttért a yamahára és mivel eddig korgban én segítettem neki így tőlem kéri ismét a sgítséget. MP3-at szeretne lejátszani a géppel és ebbe kérte a segítségemet , hogy írjam le neki, a lépéseket .Sajnos nem tudok benne segíteni mivel nem ismerem a yamaha struktúráját. A barátom a forumon nincs rajta és eléggé nehezen kezeli a gépet is .Baráti alapon kérlek benneteket amennyiben tudtok és van rá időtök írjátok le nekem légy szíves a lépéseket ha nem gond.
Baráti köszönettel:
Borotvás István ( Melodia)
Segítséget szeretnék kérni Tyros 4. kezelésével kapcsolatban. Én Korgos vagyok ezért nem értek hozzád , de egy nagyon jó zenész barátom áttért a yamahára és mivel eddig korgban én segítettem neki így tőlem kéri ismét a sgítséget. MP3-at szeretne lejátszani a géppel és ebbe kérte a segítségemet , hogy írjam le neki, a lépéseket .Sajnos nem tudok benne segíteni mivel nem ismerem a yamaha struktúráját. A barátom a forumon nincs rajta és eléggé nehezen kezeli a gépet is .Baráti alapon kérlek benneteket amennyiben tudtok és van rá időtök írjátok le nekem légy szíves a lépéseket ha nem gond.
Baráti köszönettel:
Borotvás István ( Melodia)
Istvan ( melodia)