|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Hello, this is 100% functional OS there is no frost, and can worked for 64 RAM, max audio everything is exactly as pa3 better would be if 256 RAM then inserted PA 800 is full, the operating system is worth the price of 100 euros
If I have 256 RAM selling for $ 100 can go anywhere you want
PRICE : 100 EURO
send money through money transfer systems "Western Union" to My Account
Name : ilkin
Surname : NOVRUZOV
COUNTRY AZERBAIJAN, CITY BAKU
Ezt írta a srác ....
If I have 256 RAM selling for $ 100 can go anywhere you want
PRICE : 100 EURO
send money through money transfer systems "Western Union" to My Account
Name : ilkin
Surname : NOVRUZOV
COUNTRY AZERBAIJAN, CITY BAKU
Ezt írta a srác ....
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Erre kíváncsi leszek, ugyanis a 3x-ből sem sikerült Musikantot csinálni...rodymusic írta:Most vett egy Pa600-t tartalékba, arra akarja felrakni a pa3 Musikant cuccait.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Ahogy Laci írja! Nem sikerült!
Még a hangtábla sem tökéletes, nekem ez az utolsó infóm!
Ez nem von le semmit az ügyes hozzáállásáról, csak ne keverjük össze a szezont a...
Még a hangtábla sem tökéletes, nekem ez az utolsó infóm!
Ez nem von le semmit az ügyes hozzáállásáról, csak ne keverjük össze a szezont a...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Hálásan köszönöm Attila a samplerrel kapcsolatos segítséget, még nem volt sajnos időm elolvasni a 221-es oldalon levő infókat, hétvégén elolvasom. Mindent a leírásod szerint csináltam, de valami mégis hibádzik, betöltöttem egymás után két szettet, amelyek elméletileg tartalmaznak sample mintákat, de mind a kettőnél ugyanazt a 36 multisamplet ismeri fel, felénél nem ad ki hangot a billentyűzet, a többi meg valami arab idétlen hangszín. 
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Na látod, ezért kellett volna elolvasnod !
Soha nem szabad egy SET-re másikat fölülírni !!! És arra is vigyáznod kell, mit töltesz be ! Mielőtt beírsz egy SET-et, előttte kimented a saját dolgaidat, hogy később legyen amiből visszaállítanod azt, azután kitörölsz mindent: - úgy értem a RAM-ról is (ezt is leírtam) és csak azután kezdesz újat beírni. Ha egymásra íródnak a szemplerek, az nagy galibát tud okozni. Persze hiba lehet a SET-ben is. Ezért kell előtte megnézni, mi van azokban a SET-ekben.
Ha valami nem tiszta, kérdezz és én segítek. Egyszer kell megtanulnod helyesen dolgozni s aztán nem lesz gond.
Soha nem szabad egy SET-re másikat fölülírni !!! És arra is vigyáznod kell, mit töltesz be ! Mielőtt beírsz egy SET-et, előttte kimented a saját dolgaidat, hogy később legyen amiből visszaállítanod azt, azután kitörölsz mindent: - úgy értem a RAM-ról is (ezt is leírtam) és csak azután kezdesz újat beírni. Ha egymásra íródnak a szemplerek, az nagy galibát tud okozni. Persze hiba lehet a SET-ben is. Ezért kell előtte megnézni, mi van azokban a SET-ekben.
Ha valami nem tiszta, kérdezz és én segítek. Egyszer kell megtanulnod helyesen dolgozni s aztán nem lesz gond.
Atti
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Hát igen, akkor mindenképpen a kiindulási pont a 221 es oldal. Köszi még egyszer, elolvasom, majd jelentkezek újra a help jelszavammal.Attila írta:azután kitörölsz mindent: - úgy értem a RAM-ról is (ezt is leírtam) és csak azután kezdesz újat beírni.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 262
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Látom folyik a csevej a pa3x musikant-osításról
A módosítás nem túl bonyolult, csak a hangszínek átírogatása angolra ami komolyabb időtöltés! (...mivel ez német nyelvű)
Ahhoz hogy a yoodlee minták is megszólaljanak az internal hangszeren, ahhoz magát az OS-t is meg kéne babrálni (mivel ebben van az ehhez szükséges hardware-kulcs), ezzel én nem foglalkoztam, mivel úgysem fogom használni
...de szerintem nagyon más se 
Akinek ez fontos, ahhoz meg van egy másik egyszerű megoldás, hogy lemintavételezi egy musikant hangszerről ezeket.
(ott is samplerként vannak, nem factory cucc!)
A Factory hangminták teljesen ugyanúgy szólalnak meg, 3 fő fájl cseréjén múlik az egész!
Igazándiból Pa3x és Pa3xLe-re user hangként is feltehető a musikant, csak úgy abban az esetben nem 100%-os,
meg ráadásul el kell használni egy csomó user bankot. kb 160-at (kb.145 minta, 15drumskit)
Pa300, Pa600, Pa900, Pa3xLe-re is megoldható ugyanez, hogy a factory-k közé kerüljenek ezek, de ahhoz még némi kis időre van szükségem, mivel a startup mappát nem tudtam még kinyitni, amibe az ezért felelős fájlokat be tudjam tenni!
A factory-k közé 2 dolog miatt érdemesebb ezeket betenni:
1. Ha musikant stilust töltesz a hangszerre, nem kell utána hangszerelgetni, kikeresgetni a megfelelő hangszineket (kivéve a yoodlee cucc)
2. Nem kell user helyeket elhasználni miattuk
Amúgy gond nélkül megy a hangszeren, nincs fagyás, nincs hibás működés. kb 5 hónapja használom így a hangszert!
Látom folyik a csevej a pa3x musikant-osításról
A módosítás nem túl bonyolult, csak a hangszínek átírogatása angolra ami komolyabb időtöltés! (...mivel ez német nyelvű)
Ahhoz hogy a yoodlee minták is megszólaljanak az internal hangszeren, ahhoz magát az OS-t is meg kéne babrálni (mivel ebben van az ehhez szükséges hardware-kulcs), ezzel én nem foglalkoztam, mivel úgysem fogom használni
Akinek ez fontos, ahhoz meg van egy másik egyszerű megoldás, hogy lemintavételezi egy musikant hangszerről ezeket.
(ott is samplerként vannak, nem factory cucc!)
A Factory hangminták teljesen ugyanúgy szólalnak meg, 3 fő fájl cseréjén múlik az egész!
Igazándiból Pa3x és Pa3xLe-re user hangként is feltehető a musikant, csak úgy abban az esetben nem 100%-os,
meg ráadásul el kell használni egy csomó user bankot. kb 160-at (kb.145 minta, 15drumskit)
Pa300, Pa600, Pa900, Pa3xLe-re is megoldható ugyanez, hogy a factory-k közé kerüljenek ezek, de ahhoz még némi kis időre van szükségem, mivel a startup mappát nem tudtam még kinyitni, amibe az ezért felelős fájlokat be tudjam tenni!
A factory-k közé 2 dolog miatt érdemesebb ezeket betenni:
1. Ha musikant stilust töltesz a hangszerre, nem kell utána hangszerelgetni, kikeresgetni a megfelelő hangszineket (kivéve a yoodlee cucc)
2. Nem kell user helyeket elhasználni miattuk
Amúgy gond nélkül megy a hangszeren, nincs fagyás, nincs hibás működés. kb 5 hónapja használom így a hangszert!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 262
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
U.i.
Pa2x, Pa800, és korábbi gépeknél nem tudok infóval szolgálni erről a dologról!
A BAKU által feltett videókat láttam én is, de vannak funkciók amit teljesen máshová kerülnek a kezelőfelületen, ezt én amúgyis zavarónak találnám!

Pa500-nál meg hova töltené a samplert ?
nincs benne RAM 
Szép hétvégét
Pa2x, Pa800, és korábbi gépeknél nem tudok infóval szolgálni erről a dologról!
A BAKU által feltett videókat láttam én is, de vannak funkciók amit teljesen máshová kerülnek a kezelőfelületen, ezt én amúgyis zavarónak találnám!
Pa500-nál meg hova töltené a samplert ?
Szép hétvégét
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Tiszteletem mindenkinek.
Lenne egy apró problémám, azaz nem is inkább probléma hanem olyan telhetetlenség.
Két éve van meg a PA600 -am, de nekem nem sikerül egy valamire való zongora hangot kihozni belőle. Azaz kicsit jobb mint két éve amit bele tettek, de most már szinte csak rosszabb lesz hiába állítgatok bármit. Esetleg valakinek valami ötlete, vagy ez sosem lesz olyan mint PL egy Yamaha zongora?
Lenne egy apró problémám, azaz nem is inkább probléma hanem olyan telhetetlenség.
Két éve van meg a PA600 -am, de nekem nem sikerül egy valamire való zongora hangot kihozni belőle. Azaz kicsit jobb mint két éve amit bele tettek, de most már szinte csak rosszabb lesz hiába állítgatok bármit. Esetleg valakinek valami ötlete, vagy ez sosem lesz olyan mint PL egy Yamaha zongora?