Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 30608Hozzászólás Zeneboy
2015.01.14. 19:32

Sziasztok!

Így van, az Lc- nek van egy alapzaja! Nem vészes de van! Az Lc- t gyakorlatilag egy konnyebben megfizethető szériának szanták, hogy felvegye a versenyt az analógokkal is árban!

2500- as hangtalan volt, az 1600- as első pedig szintén meg ilyen szempontból vérzett...

A Gergőék tényleg korrektek!

Elmondtam mit szertnék megoldani és Gergő segített! Így kerűlt szóba a rendszervezerlő is!

Bazsi!
Megveheted a Lem- et, ami van attól szolgáltatásban többet ad majd! Szűrő típusokkal sokkal jobban beállíthatod a hangfalak hangképet, ezt segítí az 5 sávos param. eq, és végül az utankénti limiterek !

Nagy segítség a limiter egy helyes beállítással megvedi a cuccot!

Balázs! Ne félj a teljesítménytől! Nem hiába írtam ki 2 adatot korabban slew rate, / jel sebesség, ami minnél gyorsabb annal jobb...és pl. a dampling ami a csillapítási tényező..hangszóró kilengesét nagyban befolyásolja! Nem minden a teljesítmény! A másik a hatásfok! Egy analóg el fűti a felvett cuccnak 30-40%- át...vagy néha többet! A digik meg akár- persze a jobbak 80-90%- os hatékonyságra képesek...viszont ők "allergiásak" a hálózati ingadozásra... Ha nem tudnak a pfc puferrel jól összedolgozni akkor egy kaki lesz az egész!
Nekem is volt caston cpa300bv vagyis bordás ventillátoros... Utána lett a pkncXd1600... Szilveszterkor a caston limiter mint a karácsonyfa világított melegedett, és alig szólt az akkor új yamaha club 15" IV ládám.. Pótszilveszter már ua ott PknC... Konkrétan féltettem a hangfalakat.. Nem tudtam lehajtani...pedig aki ismeri ezeket a yamahakat ezekkel hangosítók is foglalkoznak mert szól mint a barom.. Akkor nyáron ki is nevetett egy hangosító Aggtelek mellett. Nagy reflex sub meg reflex top oldalanként 1-1 síva.. Vittem az utcabálra a 2 yamit meg ezt az akkor meg csodaszámba menő 10kg 1 U magas vágódeszkát! Kérdezte a srác, hol a végfok, mert az effektet latja... :rolf: kinevetett.. Kért jelet inkább a keverőmről.. Mikor odakentem neki, csak annyit szólt: Mi a szent szar ez? :PP

Annak egyébkent szintén szellőzés hibája volt, ezért adtam el...az még rosszúl volt ilen szempontból megtervezve... De kb. 2002- 2003- ban... :!:

Visszatérve, arra hallgass aki látott ilyet használt ilyet, ne mende monda alapjan.. Aki Bose- t hajt castonnal az meg is érdemli! Én sírtam a mikor összehasonlítottam a yamaha P5000- es végemet a Pknc xd2500- al!/ A Caston pontosan annyit ér amennyibe kerül! Ezt nem lenézésből írom, volt használtam kb 1 évig! / Az, hogy megette teljesítményben az nem volt kérdés! A keverő 2 oldaláról 2 végfok hajtotta ua azt a ládát! Síralmas volt, hogy a yamahán mennyire hangszínelni kellett az eq- n, hogy valami hasonló hangkép alapból kijöjjön!

A mély dinamikában eszméletlen különbséggel tolta, de inkább a részletgazdagság volt a félelmetes! Keverőn eq középen, és a yamaha oldalán szólt a mély de nem "értetted" milyen hangszer, míg a Pknc oldalán dinamikusabban hallottad a bundle-t...vagy érzékelhető különbség volt a lábdob karaktere! Mint egy diszkóban leveri a vesédet ott van persze, csak nem lesz koncert élményed... Nehéz szavakkal leírni! ...

Jah! Magas.. Csilingelő tiszta magas jött a Pknc oldalán 0 - eq- nál! A yamin min +2-3dB belehúzás kellett, de akkor is a hang maga " koszos" maradt... Nem volt olyan tiszta, és átütő!

A Pknc mellett szól, hogy nem kell heteket várni alkatrészre, mert magyar cég..ha nem javítható gyorsan, mint Api esetében adnak kölcsön! Vagy épp díjmentesen szervizeleik! Ezt azert tehetik meg, mert ismétlem, itthon ez nem piac számukra!

Cseréld le és megszűnik a cipekedés! :777

Valóban megszűnik az Lc2002- nél a sztereó ebben az esetben... 4004- nél nem, meg oda nem kell még crossz sem, hisz ahogy Api írja megoldható! Igaz egy normális rendszerprocival részletgazdagabb a beállítás az adott hangfalra! Nem biztos, hogy ott kell pont vágni ahol fixen akar a végen! Kompromisszumnak tökéletes!

Azt azért be kell látni, hogy egy olcsóbb láda csak akkor fog szebben szólni, és akkor lehet a gyengét feltornászni, ha a proci is oylan! Nekem egy silicium rendszerproci és egy dbx- hez is volt szerencsém egy hangosító barátomon keresztül! Akkor láttam be a passzív aktív meghajtású cuccnak hol van a vége, és miért érdemes aktívban gondolkoznom... Az eredmény annyi, hogy normális rendszervezérlő az nem 1-200 eft! A digit végek is a jobbak, lásd egy powersoft, Lab azt nézzetek utanna...többszáz ezer ft...
Ítt is meg kell találni egy aranyközéputat meddig érdemes miből mennyit...

Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 30609Hozzászólás Zeneboy
2015.01.14. 19:38

Aszerix!

A 4004- esben 4 kimenet van ami szűrőzhető! Így terhelhető sztereóban;-)

Azért is okos így használni, mert ha egy oldalra köti a subokat, az jobban "rángatná" a tápot, mega pufferból szívná a cuccot kifelé... Így egy sub egy top megoldással egyszerre terhelódnek! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 30610Hozzászólás Asterix
2015.01.14. 19:40

A Valkó falakhoz mindenképpen ajánlott külső rendszervezérlő, amivel a hangképbe bele lehet nyulni, mert ez a rendszer a tophoz oldalanként 2 szubot igényelne. Akkor lenne igazi a hangzás, így kicsit lyukas, amit elektronikával kell pótolni... :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 30612Hozzászólás Asterix
2015.01.14. 20:09

Zeneboy írta:A 4004- esben 4 kimenet van ami szűrőzhető! Így terhelhető sztereóban;-)Így egy sub egy top megoldással egyszerre terhelódnek! :777
Ezt értem, de Bazsi nem így írta le a bekötést. Ő 2 sub egyik oldal, 2 top másik oldal bekötést írt, nem 1top 1 szub /oldal, szerintem... :777

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 30614Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.14. 20:50

Így használnám ahogy Laci írja, monóban. Mielőtt megvettük a Valkót, próbáltuk fűzve egy top egy szub cross nélkül, de kell a cross hozzá.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 30615Hozzászólás Apelláta
2015.01.14. 21:44

Bazsi!

Azt írtad, hogy két Castone-od van. Akkor miért nem hajtod meg a CPA600-al sztereóban a két topot, a CPA800-al meg sztereóban a két subot? Az LC4004 meg egyben tudja mindezt.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 30616Hozzászólás Apelláta
2015.01.14. 21:57

Egyébként nekem a három év alatt kétszer kapcsolt le buliban a digit végem. Egyszer, mert poénból lekapcsolták az automatát. :xx: Egyszer meg mert egy kávéfőző verte le szintén az automatát. Nekem még hálózati ingadozás nem okozott gondot.

Ja, és tudtommal (még nem szedtem szét) az LC4004 két sztereó végfokának két önálló tápja van. Tehát, ha az egyik oldalnak bármi baja van, a másik még üzemképes.

És hűtési gondjaim sem voltak vele.

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 30620Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.14. 22:11

Azért Apikám, mert van még két passzív kontroll ládánk, amit szintén meg kell hajtanunk, valamint ha 3 úttal megyünk, akkor a 3. útnak is kell még egy "motor". Számos módon csináltuk már, voltunk már 3. kölcsön végfokkal úgy hogy három úttal mentünk sztereóban, egy negyedik keverőerősítő meg hajtotta a kontrollokat. "Kábel a rengetegben...", dugdosás, szétszedés, sok meló, rengeteg cucc meg madzag... Voltunk 2 véggel úgy, hogy sztereóban ment a két castone crossolás nélkül direkt a keverőből-végfokból, monóban ment a szub crossolva a másik vég egyik oldalából, meg monóban a kontroll összefűzve a másik oldalról. Volt hogy 2.1 es, volt hogy 2.2-es felállásban. Voltunk 2 véggel 3 úttal úgy hogy minden monóban szólt, voltunk 3 véggel úgy hogy 2 úttal sztereó castone top cross nélkül direktbe, sztereó szub crossolva, sztereó kontrollok. Szinte az összes lehetséges kombinációt próbáltuk már.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 30621Hozzászólás Zeneboy
2015.01.14. 22:19

Kontrollba venni kell aktív 3 sávos eq- al ellátott ládikát..

Az Lc4004- ben valóban így van! Egyik tappal befejezed a bulit... :777

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 30622Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.14. 22:25

Én is ebben gondolkodom, mennyibe fáj egy LC4004-es?

Új hozzászólás