A sliderek is hiányoznak nem is kicsit és szerintem a 3xlite és a pa900 csak közép kategória...---Qgli--- írta:Nekem az is furcsa, hogy a pa2x-et a felső kategóriához soroljátok, a pa800-at meg a középkategóriához, holott még az oprendszere is ugyanaz. Azért felső kategória, mert 76 billentyű, meg alu ház?
Akkor a pa3x 76 felső kategória, a pa3x Lite meg már középkategória alu házban? Akkor pa 900 már alsó kategória....
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Nálam egy dolod mindig elsőbbséget élvezett: A lehető legtöbb dolog szóljon élőben és, ami élőben szól az legyen előtérbe helyezve. ( Ezért csinálom most az új felállású csapatot, ahol a "gépzene" mellé még bevettem a csapatba három fúvóst. )
- ---Qgli---
- VIP
A kettő nem egy kategória ez a biztos. Akkor a 900-as már egyel lentebb van!Asterix írta:a 3xlite és a pa900 csak közép kategória
- ---Qgli---
- VIP
Ez igaz! A 2x-en 8 db van a 800-on csak 3x2.Asterix írta:A sliderek is hiányoznak nem is kicsit
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ezt a hülyeséget honnan szedted???---Qgli--- írta:Ez igaz! A 2x-en 8 db van a 800-on csak 3x2.
A 2x en van 3 slider, ami 1 funkciós és 8 db, ami 4 funkciós. Tehát ha a pa800-on 3x2=6 slider található, akkor a 2x-en: 3+4x8=35 slider. Ez már elég nagy különbség nem???
- ---Qgli---
- VIP
A pa800-on is van kettő, ami fix. Meg van kettő, ami gombbal váltható másik két funcióra mag még két funcióra. Assign A --> két slider
Assign B --> két slider
Mic --> két slider
Csak itt kicsit macerásabb a váltogatás.
Assign B --> két slider
Mic --> két slider
Csak itt kicsit macerásabb a váltogatás.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Nos olvasván a hozzászólásokat vannak vélemények:))
Az tény, hogy sajnos a pa3 -ban szeretném ha olyan jól szólalna meg a TC helikon mint a pa1-ben anno! Pedig talán elmondhatom, hogy nem vagyok láma hozzá, meg ma már 2 év után meg is szólal úgy ahogy, de még mindig nem az ami a fülemben van az 1-ből! Kollégám pa2-én nem rossz,de az sem olyan, viszont sokkal közelebb áll hozzá, ez is egy tény! 3 éve van összehasonlításom ezzel kapcsolatosan buliról bulira...
PA1: Én nem is gondolkodtam pa800ba, pedig pa1 x pro elite közül az utolsók egyikét vettem meg itthon! A eq egy sarkalatos tény! Ez mindenképp hangzásban felé billenti a hangsúlyt! Viszont egy jobb keverőn vagy egy 32-es eq-val szépen orvosolható ez a különbség! /Digitális rendszerproci is dob..../
AZ USb hiányt is ide tenném...A pa1 lassubb szoftvere...A sliderek az vaskosabb megjelenés, és nekem a tudat, hogy 76 frankó billentő volt a kezem alatt kárpótolt! Ha ma venném sem vennék mást pa3 szemmel! Láttam belülről, abba van tisztességes munka és anyag! Azért olyan nehéz!
A 2 hangszerrel így-is úgy is oda megy az ember...az,m hogy a komfortérzete kinek melyiken lesz jobb..megint egy papp és lánya, meg a szobalány esete.,..
Az tény, hogy sajnos a pa3 -ban szeretném ha olyan jól szólalna meg a TC helikon mint a pa1-ben anno! Pedig talán elmondhatom, hogy nem vagyok láma hozzá, meg ma már 2 év után meg is szólal úgy ahogy, de még mindig nem az ami a fülemben van az 1-ből! Kollégám pa2-én nem rossz,de az sem olyan, viszont sokkal közelebb áll hozzá, ez is egy tény! 3 éve van összehasonlításom ezzel kapcsolatosan buliról bulira...
PA1: Én nem is gondolkodtam pa800ba, pedig pa1 x pro elite közül az utolsók egyikét vettem meg itthon! A eq egy sarkalatos tény! Ez mindenképp hangzásban felé billenti a hangsúlyt! Viszont egy jobb keverőn vagy egy 32-es eq-val szépen orvosolható ez a különbség! /Digitális rendszerproci is dob..../
AZ USb hiányt is ide tenném...A pa1 lassubb szoftvere...A sliderek az vaskosabb megjelenés, és nekem a tudat, hogy 76 frankó billentő volt a kezem alatt kárpótolt! Ha ma venném sem vennék mást pa3 szemmel! Láttam belülről, abba van tisztességes munka és anyag! Azért olyan nehéz!
A 2 hangszerrel így-is úgy is oda megy az ember...az,m hogy a komfortérzete kinek melyiken lesz jobb..megint egy papp és lánya, meg a szobalány esete.,..
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Én Qglival értenék sok mindenben egyet. Ha jól értem a Pa3 közép kategóriás, a Pa900 pedig alsó.
ez jó ....
Vokál, sosem izgatott egy hangszeren sem, én megvettem a Tc-ket külön, és igen olcsóbb egy vokálgép mint egy énekesnő, viszont a Pa800 is olcsóbb mint egy Pa3x. Értitek ugye?
Asterix a Psr 9000pro sem volt olcsóbb új korában mint most új Tyros. Nem értem, hogy miért felejtitek ki?
Majd 10 év múlva annyi lesz a T5 ára mint most a 9000pro-é. Ez üzlet.
Szombaton megyek érte meglátom milyen lesz. Szerintem a Bk5-nél kicsit jobb, bár a videó kimenetet és az MP3 lejátszási lehetőséget sajnálom egy kicsit de máj megszokom.
Tényleg ne vitázzunk ezen. Mindenkinek a legjobb hangszere van ...
Vokál, sosem izgatott egy hangszeren sem, én megvettem a Tc-ket külön, és igen olcsóbb egy vokálgép mint egy énekesnő, viszont a Pa800 is olcsóbb mint egy Pa3x. Értitek ugye?
Asterix a Psr 9000pro sem volt olcsóbb új korában mint most új Tyros. Nem értem, hogy miért felejtitek ki?
Majd 10 év múlva annyi lesz a T5 ára mint most a 9000pro-é. Ez üzlet.
Szombaton megyek érte meglátom milyen lesz. Szerintem a Bk5-nél kicsit jobb, bár a videó kimenetet és az MP3 lejátszási lehetőséget sajnálom egy kicsit de máj megszokom.
Tényleg ne vitázzunk ezen. Mindenkinek a legjobb hangszere van ...
- ---Qgli---
- VIP
Pa1-en nincs USB? Ezt nem tudtam. Tehát akkor a pa1 szóba sem jöhet winchester nélkül.
Konfortérzettel kapcsolatban: egyik keyboardon sincs jó konfortérzetem. Az RD zongorán való játékot nevezem konfortérzetnek, pedig még az is elmarad az előtte lévő KF-7-hez képest.
Viszont a TC helikont meg nem lehet egy lapon említeni egy élő énekesnővel, pláne hogy az egyik élő a másik meg gép. Drágább, de nem én fizetem, hanem a gazda. Az én gázsim ettől teljesen függetlenül ugyanannyi, mint ha egyedül lennék, sőt a 6 tagú felállásnál is ugyanannyi.
Konfortérzettel kapcsolatban: egyik keyboardon sincs jó konfortérzetem. Az RD zongorán való játékot nevezem konfortérzetnek, pedig még az is elmarad az előtte lévő KF-7-hez képest.
Viszont a TC helikont meg nem lehet egy lapon említeni egy élő énekesnővel, pláne hogy az egyik élő a másik meg gép. Drágább, de nem én fizetem, hanem a gazda. Az én gázsim ettől teljesen függetlenül ugyanannyi, mint ha egyedül lennék, sőt a 6 tagú felállásnál is ugyanannyi.
- ---Qgli---
- VIP
Ezt nem így közelíteném meg. Mindenkinek jó hangszere van! Kérdés, hogy ki mit hoz ki belőle.Rolandbk5 írta:Mindenkinek a legjobb hangszere van