Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30251Hozzászólás Asterix
2014.12.30. 10:13

Apelláta írta:Egy ugrás a Pa3 megjelenésétől tapasztalható. Ott már ugyanis megjelent a sávonkénti EQ, a korábbi 4 helyett 8 effekt proci, a hangszínek terén a DNC és Ambiance technológia, és számomra leghasznosabb funkció, a dobszerkesztő.
Sávonkéntieq van a Pa800-ban és a 2x-ben is. És szerintem DNC hangok is, csak jóval kevesebb. Effekt prociban, hangminőségben tényleg sokat lépett előre a 3x. Midi hangbank területén főleg. A dobszerkesztő az rettenetesen jó. Én az ambiance hangzását nem nagyon kedvelem, így azokat hanyagolni szoktam, de kinek a pap.... :777

A 9000pro használhatósága pedig csak 1 dologtól függ, mi az, amit megszoktál. Volt olyan Yamahás, akinek eladtam a 3xM-et és sírva hozta vissza, hogy nem tudja használni a T4 után... :dash2:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 30254Hozzászólás Apelláta
2014.12.30. 12:31

Húúú, a sávonkénti EQ-t benéztem, pedig egy-két Pa800 megfordult a kezem alatt. Igazad van Laci. :oops:

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 30257Hozzászólás ---Qgli---
2014.12.30. 13:24

Amikor a pa800-at vettem, akkor lehetőségem volt választani az pa1X és a pa800 között.
Saját szempontjaim voltak:
Stílusok: nem sok különbség volt a kettő között, de a 800-as ilyen szempontból újabb volt, mint az 1x és egy pár stílussal több volt benne, nem beszélve arról, hogy itt jelentősége van a sávonkénti Eq-nak, ami a pa800 javára dönt.
Midi file: Mindkettőben hasonlóan szarul szólnak a közkézten forgó file-ok. Ha meg megcsinálom az adott hangszerre, akkor mindkettőn jól szól, de a sávonkénti Eq itt is a pa 800 javára dönt.
Billentyűzet, technikai adottságok: Engem nem zavar a pa800 műanyag háza ( hangzásban nincs szerepe ). A pa1x-hez viszont strapabíró állvány kell, mert - bár aluminium ház előnye van - nem a könnyű súlyú kategóriába tartozik, de a billentyűzete jobb - a Pa1xpro-é meg pláne 76-os. A pa800 színe kicsit csúnya, de a hangzást ez sem befolyásolja. A pa1x javára 8 slider van ellentétben a pa800 3x2 sliderével.
Énekprocesszor: Sosem használtam, mert gagyinak tartok minden ilyen gépi énekprocesszálást, de szerintem a kettő között sok különbség nincs ( ezt az én szuverén véleményem ebben lehet, hogy nincs igazam ).

Összegezve: Ha a hangzást nézed, akkor a pa800 javára több minden dönt. Ha a kinézetet meg a játékérzetet nézed, akkor a pa1x javára dől a mérleg. Te döntöd el, hogy mi a fontosabb...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30263Hozzászólás Rolandbk5
2014.12.30. 16:36

Köszönöm a véleményeket hasznos volt.

Senki nem írt arról, hogy a hangpolifónia a duplája a pa800-nak, mint a pa1-nek. Ezt egyébként tudjátok?
Másik észrevételem, hogy szerintem a pa800 is felső kategóriás hangszer 61 billentyűs változata. A pa50-60-80-500 ezek amik nem felső kategóriás hangszerek.

Ez a műanyag mizéria számomra érthetetlen. Miben befolyásolja a hangkeltő részt? Valaki magyarázza el nekem. Szerény véleményem, hogy semmi köze hozzá, hogy milyen burkolat alatt van, mert egy Psr9000 pro - ami nem rossz - nem jobb mint egy Tyros4. Pedig a T4 full műanyag. Szerintem ez csak olyan mint a szí, hogy nekem jobban tetszenek a fekete hangszerek, mint a szürkék, és lehet, hogy jobban is szólnak. (ez csak vicc volt ...)

Úgy döntöttem, hogy egy korrekt ajánlatot kaptam egy cserére, és a Pa800 lesz a befutó, mert tárgyaltam egy pa1x pro-val is, de ő inkább inkorrekt, mint korrekt ajánlatot adott, így nem azt választom.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 30265Hozzászólás Asterix
2014.12.30. 16:56

Semmiben nem befolyásolja a játékot, hogy műanyag vagy fém a hangszer. Egyszerűen csak más a játékérzeted a hangszer mögött. Menj be egy helyiségbe, ahol drága, fehér műanyag ajtók vannak, majd menj be egy olyanba, ahol barna fa ajtók vannak. Teljesen más hőérzeted lesz a 2 helyiségben ugyanolyan viszonyok mellett.
Azon kívül csak a slidereket és a billentyűzetet illetve a vokált tudnám a pa1x javára írni, másban szerintem a 800 jobb. Kinek mire kell a színpadon, ahhoz vesz hangszert. Nekem a sliderekre szükségem van, tehát pa800 szóba sem jöhetett volna csak a 2x, de akinek nem kell, az a hangja alapján természetesen inkább a 800-as.
Természetesen a 9000pro sok dologban meg sem közelíti a T4-et. Több dologban viszont felülmúlja. És árban kb a negyede a T4-nek és én jól érzem magam mögötte... :lol:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30266Hozzászólás Attila
2014.12.30. 16:56

Kicsi kókis meséje............, így mondja a székely.
Mindig így végződik: - ez a jobb, az a jobb, stb.
Ahogy Kálmán is mondta, meg kell szagolni, ízlelni, kell játszani a hangszeren...... Én még mondom, meg kell ismerni, dolgozni kell rajta, zenélni.
Ha rajtam múlik, az életben soha többé nem veszek Pa 800-at magamhoz ! Sem 300, sem 600, sem 900-ast. Nekem megvannak az érveim, amiket itt a fórumon leírtam nem is egyszer.
- Az okos ember más kárán tanul, a buta a magáén sem.

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 30268Hozzászólás ---Qgli---
2014.12.30. 18:37

Attila írta:- Az okos ember más kárán tanul, a buta a magáén sem.
Ez nagyon csúnya hozzáállás!
Tehát, akinek nincs csúcskategóriás hangszere, az mind buta, mert nem tanul a saját kárán?
Ebből jön egy másik kérdés: Akinek alsó kategóriás hangszere van, annak mi a kára?
Az én szememben a hangszer kategóriájának semmi köze ahoz, hogy ki milyen zenész.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 30269Hozzászólás Asterix
2014.12.30. 19:12

---Qgli--- írta:Tehát, akinek nincs csúcskategóriás hangszere, az mind buta, mert nem tanul a saját kárán?
Ebből jön egy másik kérdés: Akinek alsó kategóriás hangszere van, annak mi a kára?
Az én szememben a hangszer kategóriájának semmi köze ahoz, hogy ki milyen zenész.
Persze, hogy nincs köze a hangszernek az adott zenész teljesítményéhez, de... ma már egy Pa600 árán lehet venni egy Pa1x pro-t. És itt azért erőteljesen felvetül a kérdés, hogy inkább egy csúcskategóriás, de régi, vagy egy alsó kategóriás új hangszer. Én mindig a felső kategória híve voltam. Inkább 1-2 generációval régebbi...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30270Hozzászólás Attila
2014.12.30. 19:14

Nem értettél meg Qgli ! Én saját magamról beszélek, nem másról. És csúcskategória vagy bármilyen kategória nélkül állítom azt amit állítok.
Yamaháról tértem át Korg-ra (pontosan mikor Tyros lebegett a szemeim előtt), tehát számomra egyértelmű volt a döntés a két gyártó között. Jöttek szépen sorba: - pa1x, pa800, pa2xpro, pa3x pro Musikant. Eközben kipróbáltam minden "új üstököst" a pa sorozatból, mert volt alkalmam. Nem azt mondom, hogy nem lehetne muzsikálni akár évekig egy pa 500-al (persze ha kibír annyit ;) ), de nálam az olcsó mindig drága !
Bajom volt - sok bajom - az alsó,-középkategóriával, amit nem mondhatok el sem a 2-esről, sem a 3-asról. Viszont egyáltalán nem állítom, hogy zenész a hangszerétől lesz jó ! De az sem mindegy, hogy mivel muzsikálsz ! Nekem nem.

Atti

Yoczy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Hozzászólás: # 30271Hozzászólás Yoczy
2014.12.30. 19:16

Asterix írta: illetve a vokált tudnám a pa1x javára írni
A pa800-ban egy az egyben ugyan az a Vocal mint a Pa2x-ben.
Ha valaki azt mondja nekem hogy a Pa1-ben jobb a tc és esküszöm t.....n szúrom magam :cry2: :dash2:

Új hozzászólás