Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30068Hozzászólás forissandor
2014.12.17. 17:17

Ha jól gondolom, akkor az Audya egy olyan hangszer, ami waw alapú dobokat- dobsávokat szólaltat meg.
Waw file-ban olyan swinget veszek fel, amilyen kedve éppen van a dobosomnak.
Midi-t nem használok, valamelyik nap nézegettem, a műsor, amit összeraktam az Audyára, 90%bon audió dobos stílus. Akkor nálam nincs is szükség polifóniára.

Lenne urak egy megjegyzésem, én ezt a témát nem feszegetném, és nem is különösebben érdekel ez a dolog. Csak arra szeretném felhívni a figyelmét minden kedves fórumtársaknak, hogy akár ezen a fórumon, akár egy H betűs fórumon, akár egy I betűs fórumon az elmúlt öt évben megnézed a Ketron Audyás hozzászólásokat, embereknek szögesen változik meg a véleménye a hangszerrel kapcsolatban. Pedig ilyen szintű usereknél ha ezek eget rengető problémák, akkor ezek öt éve is fennálltak. Mindenkinek szíve-joga, hogy milyen hangszert vesz, milyet használ, sőt jelenleg még kis hazánkban szólásszabadság van ezért a véleményét is elmondhatja bárki anélkül, hogy meg kellene haragudnunk egymásra. Aki Audyát vett, tudta, hogy mit vett a nyakába. Azt is tudta, nem zökkenőmentes a dolog. Aki a 2000 évek elején SD1et vett, ugyanezt a kört lejátszotta már. Köztük én is. Aztán jött a plus, jöttek a frissítések, és sok embernél az SD1 maradt az etalon, vagy akár az X1. Nincs is ezzel semmi baj. Ami jó, ami kiforrott, azt meg kell hagyni.
Gáz az Audyán egy- két dolog? Esetleg ultra gáz? Nem hinném.

Tudjátok, mi az ulta gáz? Hogy mi zenész emberek oda jutottunk, hogy sokkal de sokkal foglalkozunk az elektronikával, a szoftverekkel, a polifóniával, a sysexekkel mint kellene. Zenélni kellene. Rosszul, hibásan, de örömmel.Az ismerőseink büszkén mondják, hogy xy zenész a barátom, mekkora bulikat csinál, stb.... van egy házibuli, ahol van egy öreg zongora....Játssz már valamit, zenész barát! A kollégák 90 %-a elvérzik ott a helyszínen, mert lehet jobb kézzel eljátsza a szerelemvonat wampját, a bal keze csak a hangerőpotit ismeri.

Ez a gáz! Ultragáz!

Bocsánat urak a fröcsögésért, de én azt kezdem érezni itt a fórumon, hogy nem az Audya szar hangszer, hanem az hülye, aki megveszi.

:cry:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 30069Hozzászólás Bubamara
2014.12.17. 17:27

Picit elgurult a gyógyszerem.
Ha valakinek éppen megjött... az mindjárt rátalál a ketron topicra és elkezdi fikázni a ketronokat, audya-t, vagy bármely egyebet. A másik véglet, meg hogy gondolkodás nélkül rávágja, hogy milyen szép milyen jó mennyire faszául szól és sablon, blabla kamu hegyek.
Ne most van tele a tököm az egésszel skacok.
nyúljatok már a bugyitokba aztán cseréljetek pelust, ha csíp. Mert kb fél éve, de lehet hogy egy éve egyébről sem szól ez a hely, csak a szarakodásról. Ha valaki kifog egy hibás szériát és haragszik az egész világra miatta, az a konkrét adott problémáját vázolja a konkrét hangszeren. Ha valakinek teszik benne valami az írja le, hogy mi és mutassa meg, de ne sablonokat és közhelyeket ismételgessen. Esküszöm visszaélek moderátori jogaimmal és törlöm az egész topicot a pi...ba.
Már nincs kedvem belépni ebbe a szobába. Nem azt mondom, hogy nem lehet eltérni a tárgytól, vagy offolni időnként, de hogy csak körbe járjon egy lemez az idők végezetéig, míg valaki le nem rúgja az egész lemezjátszót ez gáz.

Nem bántok én senkit, csak már ezt hozza ki belőlem ez a hely és helyzet.

Buba

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 30074Hozzászólás forissandor
2014.12.18. 08:28

Tomi, én arra gondoltam, hogy a magyarországi vendéglátókban tevékenykedő kollégák döntő többsége nem tud arranger vagy midi nélkül zenélni.
Nálunk a cégnél három pianino van, két Ukrajna meg egy digit Orla. Az Orlán nem lehet játszani, letörnek az ujjaim. Bár a kölykök jobban szeretik.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 30076Hozzászólás ---Qgli---
2014.12.18. 08:56

forissandor írta:A kollégák 90 %-a elvérzik ott a helyszínen, mert lehet jobb kézzel eljátsza a szerelemvonat wampját, a bal keze csak a hangerőpotit ismeri.
]
Eme mondat után szokott jönni az, hogy: A lagziba az embereket nem érdekli a zongoratudásod, csak az hogy hány Dzsolimegkisgrófó nótát tudsz játszani.

Én már ezt lejátszottam egy pár évvel ezelőtt, akkoriban ( egy-két kivételtől eltekintve ) mindenki hülyének nézett és ledegradált, de úgy látom már pár embernek kezd meg jönni az esze. ( Van aki tanul is az Eszétől!!! )

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30078Hozzászólás Rolandbk5
2014.12.18. 09:37

---Qgli--- írta:Én már ezt lejátszottam egy pár évvel ezelőtt, akkoriban ( egy-két kivételtől eltekintve ) mindenki hülyének nézett és ledegradált, de úgy látom már pár embernek kezd meg jönni az esze. ( Van aki tanul is az Eszétől!!! )
Van még mit tanulni, és nem ártana másnak sem. Ennek én is tudok örülni, ha valaki a tudását fejleszti, mintsem a "halandó" hangszereit.

;) :777

Sanyi nem igazán értem azt az audió felvételt amit említettél azzal kapcsolatban, hogy bármilyen stílushoz tudnád használni az Audaya-ba.

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 30081Hozzászólás forissandor
2014.12.18. 11:33

Kicsit sematikusan: felveszel waw formában egy dobsávot, betöltöd az user drum settbe, aztán egy adott style adott részébe (pl arranger A, Break, stb) bemásolod. Onnantól kezdve a mentés után a style azt az audió sávot játsza le. Nem ilyen egyszerű azért a dolog, a filleket elég pontosan fel kell venni, meg úgy az egészet... De járható út, én már próbálkozom vele....

A drum bankban nagyon sok audió dobszett van a hangszerben gyárilag is, azt is teszőlegesen hozzárendelheted a stylhez, plusz az audio groowokat is. Hátránya, ha nem tetszik a pergő hangereje a későbbiekben, nem tudsz rajta változtzatni. Felvettünk a dobosunnkal egy pár waw-ot, ha normálisan be van mikrofonozva a cirkusz és normálisan fel van véve, használható. De ehhez baromi sok idő kell ám, meg egy jó dobos :-)

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 30110Hozzászólás manyus
2014.12.21. 07:07

Allin !
Irj priviben egy elérhetőséget. és küldök párszáz ketron patternt, amibe sd1, sd5 is van...

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 30222Hozzászólás Bubamara
2014.12.28. 17:23

Buba

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 30225Hozzászólás ---Qgli---
2014.12.28. 19:45

Erre gondoltam Buba:
És véletlenül most hirdet valaki egyet 130.000-ért.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30228Hozzászólás tacso
2014.12.29. 00:32

Mindenképpen zenéhez próbáld hozzá Qgli! Én egy rockzenekarban próbáltam ezt a hangszert, de ott nagyon elfogyott...! A W-30 viszont szép emlékeket idéz! Amikor még floppyrol húzogattuk be a szekis nótákat...! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás