|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
"Ha már irok,mondja meg vki,h mért van az,hogy némelyik szám buli alatt olyant csinál(midi),mintha elfogyna a polifónia.kihagy egy lábdob ..."
Sajnos azért van,mert valóban elfogy a polifónia...Az SD5 64 polifónikus...
Sajnos azért van,mert valóban elfogy a polifónia...Az SD5 64 polifónikus...
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Sajnos én is szenvedek az SD5-el, stílusjáték közben fogy el a polifónia.
Sajna csak 64. Igaz, hogy vastag a megszólalás, a hangszínek a kíséretek, de lehet kicsit spórolni a lower-ből csak egyet, vagy amelyik kisérő hangszer nem annyira fontos a stílus játékban, akkor ez a kompromisszum. Egyszer valaki mondta, és igaza van: AUDYA kell, akkor nem fogy el a polifónia, max a pénztárcád lesz vékonyabb!!!!! 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ha visszaolvasol almatom bejegyzésében feketén fehéren le van írva, hogy bizony az Audyából is elfogy a polifónia...., de a pénztárca rész, az teljesen igaz.Pumika írta:Egyszer valaki mondta, és igaza van: AUDYA kell, akkor nem fogy el a polifónia, max a pénztárcád lesz vékonyabb!!!!!
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Sziasztok!
Eladó egy Ketron Audya 76 szintetizátor ram bővítéssel, stílus pendrive, plusz gitár grouvok, dob pendrive-on (ami megjelent hozzá bővítések nem tudom a pontos nevét) van hozzá egy tok ami kívülről puha vízhatlan de ki van merevítve!
i.ár: 690.000 Ft
érd: 20/8239849
Csere nem érdekel!
Eladó egy Ketron Audya 76 szintetizátor ram bővítéssel, stílus pendrive, plusz gitár grouvok, dob pendrive-on (ami megjelent hozzá bővítések nem tudom a pontos nevét) van hozzá egy tok ami kívülről puha vízhatlan de ki van merevítve!
i.ár: 690.000 Ft
érd: 20/8239849
Csere nem érdekel!
Üdv: Isti .
- marton1974
- VIP
"bizony az Audyából is elfogy a polifónia..."
Én még az AUDYA-t nem tudtam megakasztani egyetlen egy stílussal vagy midi nótával sem.Nem tudom hogy mennyire túloz a KETRON ezzel a 197-es polifónia számmal az AUDYA-nál,de az tuti biztos hogy annyi van benne mint egy TYROS 4 vagy KORG PA3X-ben.De sajnos egyik sem szólal meg úgy mint az AUDYA.
Én még az AUDYA-t nem tudtam megakasztani egyetlen egy stílussal vagy midi nótával sem.Nem tudom hogy mennyire túloz a KETRON ezzel a 197-es polifónia számmal az AUDYA-nál,de az tuti biztos hogy annyi van benne mint egy TYROS 4 vagy KORG PA3X-ben.De sajnos egyik sem szólal meg úgy mint az AUDYA.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Érdekes ez a polifónia dolog. A Ketronok hangszínei csak 2-3 oszcillátor rétegből állnak (itt olvastam a fórumon), és így is ütősek, míg a Korgoknak ehhez 4-8, sőt a Pa3-nál nem egyszer 12-16 oszcillátort is el kell fogyasztaniuk. Ugye ez erősen polifónia csökkentő. A szintén 64 polis Pa80-amnál én még sem találkoztam polifónia csuklásokkal. Persze mindent el lehet fogyasztani, de az én átlagos midi és stílus használatom mellett nem. A 32 polis iX300-am már nálam is rendszeresen megbicsaklott. Na de az a 64-nek csak a fele.
...ne tessék a rosszindulatot belegondolni, csak érdekességként említettem meg
...ne tessék a rosszindulatot belegondolni, csak érdekességként említettem meg
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Valóban érdekes Apikám! Annak idején '92-ben a Yamaha PSR-400 szolgáltatott nagyon sok 28 polifóniát!
...el is fogyott hamar, csuklott is rendesen...
'99-ben a PSR-640 -nél ezt úgy oldottam meg, hogy kivettem a stílusból bizonyos részeket. Hagytam a dobot, a basst és max egy-két kíséreti szekciót. Na így nem fulladt be. A 640 32 polifónikus volt.
Ma már, ez KIÁBRÁNDÍTÓ!!! Veszel egy hangszert, sok pénzért. ,,oszt" ezt kreálja. Hm...
'99-ben a PSR-640 -nél ezt úgy oldottam meg, hogy kivettem a stílusból bizonyos részeket. Hagytam a dobot, a basst és max egy-két kíséreti szekciót. Na így nem fulladt be. A 640 32 polifónikus volt.
Ma már, ez KIÁBRÁNDÍTÓ!!! Veszel egy hangszert, sok pénzért. ,,oszt" ezt kreálja. Hm...
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Azért a 3 hangnyi dob polifóniát nem nehéz túllépni... A Korgnál és a Yamahánál ilyen nincs. De én az SD-1-nél sem vettem észre. Igaz és a bal kéz hangszerét másik hangszerből használtam és csak stílusok szóltak róla...marton1974 írta:Én még az AUDYA-t nem tudtam megakasztani egyetlen egy stílussal vagy midi nótával sem.Nem tudom hogy mennyire túloz a KETRON ezzel a 197-es polifónia számmal az AUDYA-nál,de az tuti biztos hogy annyi van benne mint egy TYROS 4 vagy KORG PA3X-ben.
- marton1974
- VIP
Nem tudom honnan jött ez a 3 hang polifónia az AUDYA dobokra...igazából nem is érdekel,mert az AUDYA dobjait bármikor oda tenném akár a Tyros akár a Korg Pa bármelyikéhez!!!És minőségben magasan a KETRON fog a legjobban megszólalni...ez tuti.Aki hallott már élőben AUDYA-t az ebben nem is kételkedik...
- marton1974
- VIP
Nem akarom isteníteni egyik hangszert sem.Mert tökéletes hangszer nincs.Olyan hangszer még nem született ami mindenki igényét tökéletesen kiszolgálja.Mindenkinek más az ízlése stb...kinek ez kinek az tetszik.Nem vagyunk egyformák.Hála istennek.Személy szerint én a KETRON hangzást részesítem előnybe,de ez nem azt jelenti hogy mindenkinek tetszik vagy bejön.Más a YAMAHA-t megint más KORG-ot.Szerintem az a lényeg hogy ki mit tud kihozni a hangszeréből...meg hogy élvezetet,szórakozást,kikapcsolódást nyújtson neki.