|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Örülök, hogy kijavítottátok a hibás írásomat. Bár én jeleztem is, hogy azt a hangszert nem ismerem, én az X-es hangszerektől kapcsolódtam a Korghoz. Előtte Pusztán Yamis voltam.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Nem is értem, hogy már egy kifejlesztett és hasznos funkciót miért hagytak el.

Azt viszont én sem tudom, hogy az SD változatban benne van e "DIRECT SD" ként, mert ugye bár abban floppy nincs.
Azt viszont én sem tudom, hogy az SD változatban benne van e "DIRECT SD" ként, mert ugye bár abban floppy nincs.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástRegec írta:Sziasztok.
Miért lehet az, hogy Pa800-nál, csak az 1-es mikrofon bemeneten szól a miki. A 2-es, sem magában, sem ....
A 2. bemenet gitár bemenet és lehet hogy nagyobb jel kell neki, mivel a gitárnak jóval nagyobb jele. De engem is érdekelne, ha valaki közelebbit tudna róla. Azt láttam annak idején, hogy ha a 2., bemenetre dugod, akkor a vokál gépet kihagyja a körből, tehát ott nem is tudod beállítani hogy vokálozzon.
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Sziasztok! Lehetne, hogy kicsit bővebben írjon valaki erről a mikrofon(gitár) bemenetről? 2 bemenet csak a 800on van? Mert pa3-on nem láttam csak egy xlr-t.
- Asterix
- Globális Moderátor
Idézet törölve. buba
Hogy nézted a Pa3x-et? Van egy XLR és 2 mono jack Left-Right bemenet rajta. A Left-Right a gitár, cd, vagy egyéb, míg az XLR a mikrofon bemenet. A mikrofon bemenet mehet a vokálba, a gitár bemenet azt kikerüli.
Hogy nézted a Pa3x-et? Van egy XLR és 2 mono jack Left-Right bemenet rajta. A Left-Right a gitár, cd, vagy egyéb, míg az XLR a mikrofon bemenet. A mikrofon bemenet mehet a vokálba, a gitár bemenet azt kikerüli.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
No akkor picit tegyük rendbe ezt a dolgot...
2 Mikrofon bemenet van a pa800-on, mindkettő ugyebár Jack aljzattal!
Többek közt ettől is különbözik a felső kategóriától, hogy már a pa1x-ekben is a fő bemenet XLR volt +2 jack bemenet! Unbalance-ként működött a dolog! HA XLRbe ment a jel akkor Input 1-2 nem működött! Vagy lehetett bedugva, csak a kis kapcsolót át kellett állítani HÁTUL. Ott abban az esetben viszont mehetett a vocál is azokra a bemenetekre! Én volt, hogy énekeseket így hangosítottam, rádiós miksi jel be, és GO!
Mindkét jack aljzat rendelkezik gain-el! /0- -40dB szabályzás!/
A bemenetekre másik billentő, CD, vagy mp3 a lényeg más külső eszköz csatlakoztatható! De akár lehet mikrofon is! A lényeg viszont az, hogy a GLOBAL/ audio In panelen tudod szabályozni! Amennyiben "audio in 1"be csatlakozol az megy a voice processzorba! Hatástalanítja az input 2-est! Direktet átkapcsolva mehet 1-2-es bemenet a végső kimetre!
Input 1-et irányíthatod a left outba, vagy voice processz! Lásd Input routing szabályozás!
Input 2 irányítható Right, vagy voice procesznél hatástalan!
Bővebben lásd:
pa 800 leírás 223 oldal! 16 17 oldal rear panel! Stb!
Korg pa3:
Kombi bemenet: XLR/ jack +2 Jack /+Pa2 és ennél is fantom táp! megközelítőleg 20-55dB gain! /
2 Mikrofon bemenet van a pa800-on, mindkettő ugyebár Jack aljzattal!
Többek közt ettől is különbözik a felső kategóriától, hogy már a pa1x-ekben is a fő bemenet XLR volt +2 jack bemenet! Unbalance-ként működött a dolog! HA XLRbe ment a jel akkor Input 1-2 nem működött! Vagy lehetett bedugva, csak a kis kapcsolót át kellett állítani HÁTUL. Ott abban az esetben viszont mehetett a vocál is azokra a bemenetekre! Én volt, hogy énekeseket így hangosítottam, rádiós miksi jel be, és GO!
Mindkét jack aljzat rendelkezik gain-el! /0- -40dB szabályzás!/
A bemenetekre másik billentő, CD, vagy mp3 a lényeg más külső eszköz csatlakoztatható! De akár lehet mikrofon is! A lényeg viszont az, hogy a GLOBAL/ audio In panelen tudod szabályozni! Amennyiben "audio in 1"be csatlakozol az megy a voice processzorba! Hatástalanítja az input 2-est! Direktet átkapcsolva mehet 1-2-es bemenet a végső kimetre!
Input 1-et irányíthatod a left outba, vagy voice processz! Lásd Input routing szabályozás!
Input 2 irányítható Right, vagy voice procesznél hatástalan!
Bővebben lásd:
pa 800 leírás 223 oldal! 16 17 oldal rear panel! Stb!
Korg pa3:
Kombi bemenet: XLR/ jack +2 Jack /+Pa2 és ennél is fantom táp! megközelítőleg 20-55dB gain! /
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- csepi
- Kiemelt tag
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Köszönöm a válaszokat! Ugye akkor érdekes a dolog ha valakivel duóban megyek, akkor lenne jó, ha a másik miki is használhatná a Tc lehetőségeit. Ha jól értem akkor nem egyformán van erre lehetőség 800, 1,2,3 x-ben?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Idézet törölve. buba
1X-ben volt a legjobb! Úgy emlékszem már a kettes is így működött mint a pa3!
Max úgy mehet, ha 2 miksi 1 bementre.. Csak félek gain probléma és hangszínezésnél bukta van!
1X-ben volt a legjobb! Úgy emlékszem már a kettes is így működött mint a pa3!
Max úgy mehet, ha 2 miksi 1 bementre.. Csak félek gain probléma és hangszínezésnél bukta van!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
dddemeter
- Kiemelt tag
- Hangszer: Korg PA50
- Adott köszönetek: : 238 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Szervusztok!én is elakadtam a korg pa50 el ha valaki tudna tanácsot adni nagyon jo lenne, a problémám a következö:Az ASIGN SLIDER potméter nem akarja szabályozni a keyboard sávok hangerejét .Bementen a globál ba . A harmadik oldalon az SLD-KEyboard expresionon van, az STS BEÁLITÁSOKNÁL .A fömenöben a RT control oldalon a damper expression opcioknál álitgatom on rol offra a értékeket ilyenkor szabályoz a potméter is .mind a 4 realtime sávon ,viszont ha kikapcsolom és ujrainditom megint nem müködik a potméter valahogy nem menti el a beálitást.Vlaki ha leirná mit lehetne tenni mert nagyon boszanto hogy minden bekapcsolásnál ujra keljen állitgatni a beállitásokat elöre is köszi az esetleges válaszokat üdv ddemeter.
- Asterix
- Globális Moderátor
Keverőpulton keresztül nyugodtan tudod akárhány mikrofonnal is használni. Vagy az Insert, vagy monitor út használatával, csak a bemeneti jelszintre vigyázni kell. És persze egyszerre minden mikin vagy van, vagy nincs vokál. És az effektek is ugyanazok minden mikrofonon.csepi írta:Köszönöm a válaszokat! Ugye akkor érdekes a dolog ha valakivel duóban megyek, akkor lenne jó, ha a másik miki is használhatná a Tc lehetőségeit. Ha jól értem akkor nem egyformán van erre lehetőség 800, 1,2,3 x-ben?