Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 29642Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.26. 18:42

marton1974 írta:Igen.De akkor mondj egy ma gyártott arrangert ami kiválthatja...amire le lehet cserélni nyugodt szívvel...de ne az X szériát hozd ami már a múlt század.Hanem egy olyan ma gyártott arrangert amire Te azt mondod hogy ez igen!!!
Marci,
Szerény véleményem szerint nincs "még" olyan. Egyik sem alkalmas arra, amit Tomi szeretne. Én azt látom, hogy mikor majd az Apple-nek már nem lesz izgalmas a telefon mizéria, és más szintekről is akar pár százalék részesedést, akkor beszél a zenei iparba, és végük lesznek ezeknek a halandó eszközöknek. Nem kell nagy dolog, csak egy automatika, és hozzá 8TB hangszín, full editálás, vst effektek.Kb ennyi. És ott Best Natural vagy Super Articulation, vagy Super Natural nem lesz jó semmire. Vége lesz mindennek. Egy olyan gép, ami Logic felvevő, Mainstage hangszínekre, és és Fatar választható billents. Kell ennél több? Szerintem nem ....

:777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 29643Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 18:57

Szóval ez a véleményetek...Na mindegy addig is kitartok ennél a vasnál,és bízom abban hogy egyszer csak kiadnak egy szoftvert ami meg fogja oldani ezeket a problémákat...a remény hal meg utoljára...szokták mondani.De utólag még annyit elárulok hogy a MIDJAY PRO sem sikerült valami fényesre szoftveresen...akkor már maradok az AUDYA-nál...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 29645Hozzászólás ---Qgli---
2014.11.26. 20:14

vigo01 írta:A kettő teljesen más hangzás, aki a Ketron felé hajaz nem hinném, hogy a Yamival próbálkozna.
Én nem hangzásra gondoltam, hanem logikai alapú dologra. Az Audya is audió alapú meg a yamaha is audió alapú. Az egyik cég megoldja az akadást a másik nem tudja megoldani? Miért van ez?
Egyébként én furcsállom, hogy miért kell audio alapú dobsávokat tenni bele. Miért nem tesznek audió alapú hangokat? És akkor mindenki olyan stílust állít össze az audió alapú hangokból, amilyet akar.
Pl. a korgokba be lehet tölteni dobhangokat wav mintákból. Ha én felveszek dobhangokat és betöltöm a korgba, akkor azok audió alapúak, hiszen igazi dobhang szólal meg egy audió wav file-ban.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 29646Hozzászólás malko
2014.11.26. 20:34

marton1974 írta:és bízom abban hogy egyszer csak kiadnak egy szoftvert ami meg fogja oldani ezeket a problémákat...
Bocsi, hogy bele vauzok de szerintem itt már korán sem arról szól ez a dolog, hogy szofver!!Azért ha bele gondolunk egy jó pár évük lett volna ezt már kijavítani. Itt szerintem már a hardver nem tudja azt amit kellene. Túl sok adat mennyiség az amit valós időbe kell létrehozni. Majd egy új alaplap, proci, memória majd megoldja ezt is. Lehet majd az audya 6!!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29647Hozzászólás tacso
2014.11.26. 20:35

Kedves Ketronosok! És Yamahások és Korgosok és Rolandosok és Minden Hangszeres!

Kérlek benneteket, hogy legyetek büszkék a hangszeretekre! Hozzátok ki belőle a lehető legtöbbet és csináljatok vele hatalmas bulikat, táncoltassatok és könnyeztessétek meg a jó érzésű embereket és keressétek meg a hangszeretekre árát. Amikor ott van a hangulat és felállva tapsol a publikum, amit teremt Hangszeres és hangszer, akkor ott az a pillanat a tökéletes, ami át járja a lelked! Minden más tökéletlen! A hangszer is? Na bumm! Tisztelettel kijelentem, hogy a tökéletes alatt is van élet! Tudom, mert én is ebben élek. Tehát mindenki bízzon a hangszerben, amit lehet hogy erő felett kellett megvásárolni és bízzon az értékrendben, ami pont ezt a hangszert választotta. Mi pedig akik pont egy másik instrumentumon próbáljuk megváltani a világot, szépen tudomásul vesszük hogy más zenész másban hisz, és imádja a hangszerét ha nem is "tökéletes"! És pláne nem flusztrálunk senkit a választásáért! Igaz Kedves Kollégák?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 29648Hozzászólás ---Qgli---
2014.11.26. 20:42

Tacsóhoz még annyit tennék hozzá, hogy:
....és mindenki csinálja meg magának a zenei alapjait és stílusait olyanra, hogy jól szóljon és olyanra amilyet ő szeretne hallani. Ne a gyártót b@sztassuk, hogy nem jól csinálta meg. Azért zenész valaki, hogy megcsinálja magának azt, amire szüksége van.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 29649Hozzászólás forissandor
2014.11.26. 23:20

Jó estét az uraknak!

Hát szépen összegyűltünk megint a Ketron fórumon, én nem is szeretnék beleszólni a vitába, csak egy pár olyan tényt és véleményt írnék le, amivel nem értek egyet. Minden tiszteletem minden fórumozónak, ha nem értünk egyet, az a jó, mindig tanul az ember a másiktól.
Audya tulajként nap mint nap találkozom az általatok leírt hibákkal, ezeket hellyel közzel próbálom orvosolni.

Az Audyát semmiképpen nem sorolnám a szobai hangszerek közé, tudom hogy Tominak más igényei vannak egy hangszerrel kapcsolatban mint a földi halandóknak, mert minden zenei alapját profi módon írja meg és ezért nagyra is becsülöm, és azt is aláírom, hogy nem találta meg a számításait az Audyával kapcsolatban. Nekem is változik sok mindennel kapcsolatban a véleményem, ezért tértem át az arrangeres zenélésről a zenekari felállásra, mert utáltam a gépi hangzást, utáltam az arrangert, a midiket, élőben akartam zenélni, tele hibával, tele hamis hangokkal, ritmikai csúszásokkal, viszont átélve az élő zenélés csodálatát. Félpénzért.... :xx:
A Yamaha sem 100%ban oldotta meg az audio stylek használatát, próbáltam T 5-öt, vannak lejátszási nehézségek ám ott is. Meg van egy icipici gond még a T5-el: az ára. Ugyanis egy S950 árával többért adják, mint az Audyát. És sajnos a Yamaha árával mostanában nincs okosság....

Mire való az audio dobsáv? Pontosan Tomi fogalmazta meg a legjobban, parasztvakításra.

Arra való, hogy bele vagyunk temetkezve a több GB -os hangmintánkba, hogy ki milyen cimbalmot samplerezett a hosszú fekete hajba, vagy a Hold the Line -ban hogy szól a gitár. És egy gyártó először az életben arra gondolt, hogy ezek a hülyék azt szeretnék, hogy úgy szóljanak, mint egy zenekar. Hogy csörögjön a dob, hogy az a pergő úgy szóljon, mintha egy dobos ütné mellettem. Amikor ezt felvették wawba és szól egy sávon a patternbe, úgy szól ahogy felvették a stúdióban... vagy mégsem? Mert ma próbálkoztam spec egy audió drumot részenként felvágtam, kicsit áthangszíneltem ahogy magamnak tetszik és visszatöltöttem a hangszerbe és működik...
De amikor zenekarral játszunk és a dobos üti mellettem, egyrészt azt nem pótolja semmilyen gép, semmilyen szoftver és soha de soha nem is fogja. Én zenélni szeretnék még sokáig. Élőben.

Volt Yamahám sok, Rolandom, Korgom.... nekem egyik sem adta vissza azt az "élményt" arrangerrel, mint az Audya. Közelében sem járt. Imádtam a T4-et, az egyik legkiforrottabb hangszernek tartom, csak a hangja nem tetszik, pedig volt egy szatyor sampler minta benne. Bármelyik fórumtársamat szűkös szabadidőmben várok szeretettel .... nem bemutatóra. Gyertek, itt van a hangszerem, próbáljátok ki, amire tudok válaszolok. Hozzátok el a saját hangszereteket, hasonlítsátok össze, hogy szól, mint szól. Van itthon vagy 130 liter pálinkám is, szilva, körte, meggy, birs, sütőtök, alma, őszibarack... beszélgessünk. Zenéljünk. És utána mindenki írja ide, mit tapasztalt!
Peace!

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29650Hozzászólás marton1974
2014.11.27. 00:53

Vártam ezeket a reakciókat egy pár embertől sajnos az Audyáról leírt problémák hallatán.Tudtam hogy ez lesz belőle.Ezek az emberek most teli szájjal fogják az Audyát kikiáltani egy használhatatlan sz@r hangszernek...sajnos.Pedig ez nem így van.Az AUDYA egy nagyon jól megszólaló az élethű hangzáshoz legjobban közel álló hangszer a többi között.Nekem is volt sok hangszerem.De valamiért mégis a KETRON-nál horgonyoztam le...még akkor is ha nem tökéletes.Hisz mi emberek se vagyunk azok...azért valljuk be.Személy szerint én is mint Sanyi,nagyon szeretem az AUDYA-t.Egy arrangeres hangszer sem nyújtott még ennyi élményt mint ez...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29652Hozzászólás marton1974
2014.11.27. 04:32

Úgy látom Te nagyon haragszol KETRON-ékra.Remélem a Norbi nem olvassa az itt leírtakat... :shock:
Igen vannak hibák ez tény.De ne vedd el az emberek kedvét az AUDYA vásárlásától.
Szerintem,ha ezek az apró,bosszantó kis hibák ki lennének javítva akkor nálad is ez lenne az állványon...nem? :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29653Hozzászólás Attila
2014.11.27. 05:36

Örülök almatom, hogy kihozta belőled Marci ezt.........
- végre kezdünk kapni egy tisztább képet :!:

Atti

Új hozzászólás