Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 29627Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 14:01

Üdv.
Az egy dolog hogy gyorsan cserélem,váltogatom a hangszereim...ez igaz.De hidd el hogy ismerem is őket.Kívül belül...Ha nem így lenne akkor nem kezdtem volna neki egyedül belepakolgatni pl.az USB&SD CARD bővítőket...meg nem cseréltem volna egyedül egy AUDYA-ban HD-t...Tisztelem becsülöm a nálad "komolyabb zenész barátainkat" de szerintem ilyen mélységig egyik sem ment bele a KETRON-ok belsejébe...Hidd el tudom mit beszélek...A szoftver részéről nem is beszélek.Mert KETRON -éknál ez a rész egy kicsit máshogy működik...bevallom volt egy pár álmatlan éjszakám miattuk...

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29629Hozzászólás tacso
2014.11.26. 16:19

Huh! Almateszt! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29630Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 16:20

Egy pár hibát észleltem már az Audya 5.0A legfrissebb szoftver felrakása után is.Pl.amit hallani is lehet hogy az audió dobok,gitár és bass groovok még mindig nincsennek teljes összhangban,100%-os szinkronban az adott stílussal.A MIDI REMIX funkció sem teljesen 100%-osan szinkronizálható,tehát a midifájl 10-es dobsávjára egy kiválasztott stílus audió dobja.Vagy pl.volt olyan hogy a beállított master EQ-hoz a hangszer kikapcsolása utáni újra bekapcsolásnál újra kellett állítani.Néha látszik egy kis képernyő vibrálás egy pillanatnyi ideig...A PROGRAM hangszíneknél az effektek nem mindig szólnak úgy ahogy beállításra és mentésre kerültek...szóval ezeket tapasztaltam már.De minden hangszernek vannak hibájai.Hibátlan hangszer nincs./Mivel ezek elektromos kütyük...
De mégis amiért a KETRON AUDYA-t választottam,az egyszerüen a hangzása,megszólalása miatt van,még akkor is ha tele van apró,néha bosszantó technikai hibákkal... :777
Huuu,megizzadtam...hány százalékos lett a teszt? :777
Ha jól számolom meg van az öt... :D De Te biztos többet tudsz mondani... :o
De ne sorold fel mind,mert akkor nagyon lerontod a magyarországi KETRON márkaképviselet AUDYA eladásának statisztikáját... ;) :777

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29632Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 17:08

De az x széria nem rendelkezik annyi szoftveres szerkesztési lehetőséggel mint az AUDYA...Amit én látok az az hogy az audió dolgok kezelése még mindig gyerek cipőben van,nem tudnak rá egy hibátlan szoftvert írni sajnos.Tehát az AUDYA buktatója sajnos épp az audió dolgokban rejlik...amiket több kevesebb sikerrel kezel a hangszer.Ha csak midi alapú dolgok lennének benne biztos hogy nem lenne ennyi kis hiba...de akkor ugye nem lenne AUDYA a neve.Bízom benne hogy eljutunk addig a szoftver verzióig ami ezeket az apró bugokat teljesen felülírja...Ha a KETRON versenybe akar maradni biztos lépni fog...Te hogy látod?

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 29633Hozzászólás ---Qgli---
2014.11.26. 17:21

Előre bocsánatot kérek manyustól hogy ide merek irkálni, pedig semmi közöm a ketronhoz!
De van egy kérdésem a vázolt hibákkal kapcsolatban:
A yamahának is vannak már audió alapú stílusai. A yamahánál nincsenek ilyen hibák, vagy nem próbáltátok még a yamaha hasonló stílusait?

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 29634Hozzászólás vigo01
2014.11.26. 17:46

A kettő teljesen más hangzás, aki a Ketron felé hajaz nem hinném, hogy a Yamival próbálkozna.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 29636Hozzászólás vigo01
2014.11.26. 17:51

Szia Tamás, skype-on keresnélek.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29637Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.26. 17:58

Bocsánat, hogy a Ketron hozzáálláshoz csak egy észrevételt is tennék, mégha már nem is vagyok Ketronos.

Az egyik itteni barátomnak van egy Midjay Ketronja. Mutattam neki ezt-azt ahogy én használtam a Midjay plust, és hát szeretné ő is használni.
Feltúrtam a Ketron hivatalos oldalát, és mindent letöltöttünk amit lehetett, de egy k...a drivert a Win7-hez sehol nem találtunk a Midjay-hez.
Manyus javaslatára, felismertem a problémát, és bénázásom elfelejtése érdekében az énekesnőm írt egy olasz levelet nekik - még mielőtt felmerülne, hogy nem tud olaszul, olasz bölcsész diplomával rendelkezik, tehát érthető volt a kérésem - hogy szükségem lenne egy drivrre, hogy tudja használni ezt az általuk gyártott eszközt.

SEMMI .... :xx: :unknown: :lol: :lol:

Egy levél sem érkezett, hogy valamit esetleg eszközölnek, vagy itt és itt találom, SEMMI ... :lol:
Erről beszél Almatomi is. Az olasz leszaromfekszemdélután hozzáállás. A Lionstracs-nél is ez volt. Ugyanez ...

Na ez itt baj, nem a mende-mondák, hogy milyen. Ez sajnos olyan mint a mende-mondák.

Sajnálom ...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29638Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 18:00

Kérdem én hogy az a rengeteg KETRON felhasználó /mert ugye az olaszok,spanyolok stb...rengetegen használnak AUDYA-t.Nem jelzik a cégnek a hibákat?Vagy jelzik de nem foglalkoznak vele.Vagy a legrosszabb hogy képtelenek kijavítani.Te személy szerint kaptál a kérdéseidre választ tőlük?Mert biztos vagyok benne hogy jeleztél már jó pár problémát feléjük...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 29641Hozzászólás marton1974
2014.11.26. 18:19

Igen.De akkor mondj egy ma gyártott arrangert ami kiválthatja...amire le lehet cserélni nyugott szívvel...de ne az X szériát hozd ami már a múlt század.Hanem egy olyan ma gyártott arrangert amire Te azt mondod hogy ez igen!!!

Új hozzászólás