|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Az SD5 anyaga mennyire használható az SD1Plus-ban ? Kompatibilisak ?
- konvertel érdemes ?
Köszönöm
- konvertel érdemes ?
Köszönöm
Atti
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Lehet konvertálni is.De a KETRON honlapjáról nagyon sok stílus letölthető az adott hangszerhez...Az SD5 egy újabb konstrukció,még most is gyártják.Nagyon jó kis gép.Az SD1 PLUS nem mai gyerek már,ritkaság belőle szép állapotút kifogni...A stílusokban annyi a különbség hogy az SD5 4-ik varriációiban már előfordul az úgynevezett gitár "riff".Ami egy kicsit színesíti a stílust.Élőbbé teszi.Az a baj hogy az SD5-ből az SD1-hez képest egy pár szolgáltatást alapból kihagytak.Gondolok itt a vokálra,a szekvenszerre..Hangszínekben ugyan az a két hangszer,de az SD5 gitár szekciója már színesebb...
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Látod Api, Marci kezd jóirányba változni
Leegyszerűsítve : az sd1+ egy felső, míg a sd5 egy középkategóriás ketron, még ha újabb kiadású is !
Leegyszerűsítve : az sd1+ egy felső, míg a sd5 egy középkategóriás ketron, még ha újabb kiadású is !
- marton1974
- VIP
Üdv.
Én azért ennyire nem egyszerűsíteném le a dolgot.Mert az SD5 felbővítve azért nagyon jó kis hangszer.Megszólalásba semmivel sem marad alul az SD1-től!
Én azért ennyire nem egyszerűsíteném le a dolgot.Mert az SD5 felbővítve azért nagyon jó kis hangszer.Megszólalásba semmivel sem marad alul az SD1-től!
- manyus
- Kiemelt tag
Senki sem mondta, hogy az sd5 nem egy jó kis hangszer (én is tudnék neki örülni),
de az sd1+hoz viszonyítva jócskán le van butítva, amit Te is megemlítettél Marci
de az sd1+hoz viszonyítva jócskán le van butítva, amit Te is megemlítettél Marci
- marton1974
- VIP
Nekem volt mind a kettő./SD5 HD,SD1 PLUS/.A szekvenszer és a vokál meg a billentyűk száma /61/amiben különbözik az SD5 az SD1 PLUS-tól.Az SD5 kapott egy saját hangrendszert meg a gitár szekciója egy pár új gitár hangszínt és a stílusaiba belerakták a 4-ik variánsnál az úgynevezett gitár "riff"- eket.
Tehát olyan őrült nagy butításra nem kell gondolni!Ez megint egy tévhit és mende-monda amit valaki elkezdett terjeszteni.De sajnos a KETRON hangszerekről olyan emberek is véleményt mondanak akiknek a kezükben meg se fordult vagy maximum egyszer bekapcsolta és ennyi.Tehát én nem úgy fogalmaznék hogy az SD5 egy lebutított SD1 PLUS,hanem úgy hogy egy pár funkcióban eltér a két hangszer egymástól.Ha meg felbővítjük mind a kettőt az USB&SD CARD olvasóval akkor csak a szekvenszer hiányzik szoftveresen az SD5- ből.De megsúgom hogy az AUDYA-ban sincs szekvenszer...
Tehát olyan őrült nagy butításra nem kell gondolni!Ez megint egy tévhit és mende-monda amit valaki elkezdett terjeszteni.De sajnos a KETRON hangszerekről olyan emberek is véleményt mondanak akiknek a kezükben meg se fordult vagy maximum egyszer bekapcsolta és ennyi.Tehát én nem úgy fogalmaznék hogy az SD5 egy lebutított SD1 PLUS,hanem úgy hogy egy pár funkcióban eltér a két hangszer egymástól.Ha meg felbővítjük mind a kettőt az USB&SD CARD olvasóval akkor csak a szekvenszer hiányzik szoftveresen az SD5- ből.De megsúgom hogy az AUDYA-ban sincs szekvenszer...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Marci,
Jó ezeket olvasni tőled. Valami történt jó irányba, hogy a Best Natural dolog egy jobb és számomra is érhetőbb dologgá változott.
Tetszek az írásaid ....

Jó ezeket olvasni tőled. Valami történt jó irányba, hogy a Best Natural dolog egy jobb és számomra is érhetőbb dologgá változott.
Tetszek az írásaid ....
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Továbbra is várok tippeket, ötleteket, infót egy esetleges USB-SD card reader fellelésével kapcsolatban. A romániai Ketron kirendeltség (van ilyen) még annyit sem tudott mondani mint Marci
ezzel kapcsolatban.
Atti
- marton1974
- VIP
Budapesten Norbiéknál van és Németországban a Thommannál is van.Kb.200 euro azaz 60 ezer forint.Mire vagy még kíváncsi?Én szereltem már bele SD5 és SD1 Plusba is...Ha nem használsz mp3 és wav fájlokat akkor is érdemes megvenni mert kikerül a 7GB-os HD és helyébe SD Kártya lesz.Na meg kikerül a floppy meghajtó is.
Egyre kell vigyázni a vásárlásánál.Mégpedig arra hogy több fajta létezik!Pl.az SD5 és SD1 be is más fajta kell,meg az x,xd sorozatba is.De ezt úgy is árulják.Beszerelés után kap a hangszer egy új frissítést amit a KETRON- éktól le kell tölteni.És ez már nem floppys dolog lesz hanem SD kártyás.
http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
Egyre kell vigyázni a vásárlásánál.Mégpedig arra hogy több fajta létezik!Pl.az SD5 és SD1 be is más fajta kell,meg az x,xd sorozatba is.De ezt úgy is árulják.Beszerelés után kap a hangszer egy új frissítést amit a KETRON- éktól le kell tölteni.És ez már nem floppys dolog lesz hanem SD kártyás.
http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
- manyus
- Kiemelt tag
Marci, már meg ne haragudj, de amilyen tempóban te cseréled a hangszerparkod, olyan mély szakmai tapasztalattal szerintem nem rendelkezhetsz egy adott típuson belül
Ez a "lebutított" jelző nálamnál sokkal komolyabb zenészek szóhasználata.
De bevállalom én is saját tapasztalatból: az xd9 az x1 lebutított, finomabban középkategóriás változata . A tény az tény. Az is igaz , hogy nekem így is ez a legjobb hangszerem idáig
Ez a "lebutított" jelző nálamnál sokkal komolyabb zenészek szóhasználata.
De bevállalom én is saját tapasztalatból: az xd9 az x1 lebutított, finomabban középkategóriás változata . A tény az tény. Az is igaz , hogy nekem így is ez a legjobb hangszerem idáig