Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 28785Hozzászólás Apelláta
2014.10.22. 07:57

Szia!

Szerintem nem a Google segítőkészségével van a gond, mert nekem elsőre kidobta ezt: http://www.zaj.hu/pdf/ub1204_1204fx.pdf

Én évekig használtam az UB1622FX-PRO változatát, ami mai napig is megvan tartaléknak. Az általad becsatolthoz képest az enyém azért szerencsésebb (függetlenül, hogy több a csatorna száma is), mert a monó csatornák parametrikus középpel rendelkeznek, ami ének esetén szinte kötelezően hasznos dolog. Ezen felül a sztereó csatornái meg már négy sávos eq-val rendelkeznek.

Gondolom a keverőd nem új, mert már az UB szériát nem gyártják, hanem jelenleg a Xenix széria fut, ami dettó ugyan az, csak a színe más.

Amúgy szerintem a Behringer keverők ár/szolgáltatás terén nagyon jók. És a hangjuk sem rosszabb a hasonló árkategóriájú társaihoz képest. A zajosságukat szokták említeni egyik negatív kritikának. Hát erre is azt mondom, hogy van némi háttérzaja, de ebben sem rosszabb, mint az azonos kategória társai. Még a márkásabb keverők olcsóbb szériáinak is van általában. De egy valamivel számolni kell, ez pedig a tartósság, megbízhatatlanság. Valaki szerencsés, és évekig használja problémamenetesen, valaki meg különböző, általában kontakthibával küzd. Ezen felül idő előtt hajlamosak a potik a recsegésre.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 28787Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.22. 09:27

Egy kérdés:
Használok M10Dx keverőt. Bőven elég, mert nagyrészt ketten járunk buliba. Évente kétszer háromszor viszont megyünk egy 5 tagú formációval is, ahová nekem kellene még plusz 3 mikrofon.
Következő megoldásra gondoltam:
Ilyen esetben az M10DX mellé viszek egy behringer keverőt, amibe csak a plusz mikrofonokat dugomés azt rákötöm a M10DX egyik sztereo csatornájára.
Elméleti síkon ennek így működnie kell.
Lehet-e valamelyik cuccnak valami baja?
Az gondolom, hogy nagy jelszintet nem szabad ráadni, mert akkor gáz lehet, de valami más buktató van-e?

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 28788Hozzászólás malko
2014.10.22. 09:37

Semmilyen buktatója nincs. A jelszintre kell ügyelned de azt meg látod.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28789Hozzászólás Bubamara
2014.10.22. 12:04

Ez így van. :777
Én a vasakhoz használok egy 12ch Rack vonal mixert és azt dugom be a pm600.2 egyik stereo csatijába. Így szépen elférünk a kis Dynacordon, sőt a másik st. csatornát a dobos használja, amikor élő felállásban játszunk, egy másik keverőt tol bele. Valóban csak a jelet kell jól beállítani, hogy ne menjen peak-be a csatorna. minden eq maradhat középen és az effektet is ki lehet róla venni.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28790Hozzászólás Asterix
2014.10.22. 12:46

---Qgli--- írta:Ilyen esetben az M10DX mellé viszek egy behringer keverőt, amibe csak a plusz mikrofonokat dugomés azt rákötöm a M10DX egyik sztereo csatornájára.
A fellépő "művészek" nagy része így jár hakniba. Hozzák a kis dobozukat, benne egy minidisk, vagy hasonló lejátszó, 2 vezeték nélküli mikrofon és egy 4 csatis 20e forintos Behringer keverő illetve egy sztereó csatlakozó zsinor, amit odaad hogy a keverődbe dugd bele. Ha nekik működik minden hétvégén... :lol:

Jani80
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 28818Hozzászólás Jani80
2014.10.24. 00:37

Igen szerintem is jó ez a kütyü ha nem lett volna ott akár komolyabb problémák is lehettek volna. APC Voltage Regulator 1200VA ez az ha valaki nem ismerné. Én csak ajánlani tudom ez már nem túl nagy befektetés és szerintem megéri hogy védve legyen a cucc. Amit még Rodymusic nem említett hogy erről a kütyüről a Dynacord Powermate 1000-3-as keverőerősítő és a hangszerem ment. :o :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 28841Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.24. 18:45

Milyen csíptetős mikrofont tudtok ajánlani harsona, trombita és szaxofonhoz?
És természetesen az aranyszabály: JÓT OLCSÓN!!!
Nem csúcskategória kell, hanem elfogadható középkategória.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29139Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.05. 17:19

Sziasztok,

Megérkezett az új ének segítségem, még pedig egy TC Helicon Mic Mechanic Reverb-DElay- Correction. Nagyon finom kis cucc. A Tc Helicon Double melett ez igazán jó fog tudni működni. Hétvégén próbálom.

Ajánlom mindenki figyelmébe, az ár szolgáltatás aránya igazán korrekt. 47.000 volt ... ;) :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 29145Hozzászólás ---Qgli---
2014.11.05. 18:45

Rolandbk5 írta:TC Helicon Mic Mechanic Reverb-DElay- Correction.
Ez mire használható?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 29178Hozzászólás Rolandbk5
2014.11.06. 06:53

---Qgli--- írta:Ez mire használható?
Szia Qgli,

Ezt azért vásároltam, mert a keverőm és a hangszerem nem tudja az effekt részt. Az énekes lánynak egy TC Helicon Voiceplay ének effekje van, amiben már szólamok, effektek minden megtalálható ami egy énekes számára fontos lehet. Ezt a típust sokan alkalmazzák a Pélinél, a Bebénél, a Jollynál ezeket láttam működni. Nekem erre nem igazán volt/van szükségem, inkább egy Reverb effektet kerestem elérhető áron mondjuk elfogadható minőségben, azt gondolom ez tökéletes választás. Van még rajta egy korrektor, ami valamiféle pitch korrektor funkciót tölthet be - majd hétvégén kiderül. Igazából reverbnek vásároltam, a már meglévő TC Helicon Double mellé. Az meg egy duplázó, ami három hangot képes összerakni az éneked mellé. Nekem nem fontos a vokál, mert az énekesnőm igazán kreatív, így nem fontos hangszer választáskor sem.

Na szóval erre használom. :777

Új hozzászólás