Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 26523Hozzászólás Adames
2014.08.12. 07:20

Ha elmondtad nekik a kezdet kezdetén, hogy Ti milyen stílusban zenéltek, és Ő ezt tudomásul vette, sőt, még szerződés is van róla, akkor nincs miről beszélni.
Ha több mulatóst szeretne, akkor nem tudjátok vállalni, de annak anyagi vonzata van már a szerződés miatt. Viszont én mérlegelnék, mert semmi kedvem nem volna elmenni egy olyan helyre zenél ahová csak a szerződés miatt megyek már el, és semmi jó fogadtatásban nem lenne az embernek része.
Van mikor többet ér az ember lelki békéje és testi épsége, mint a pénz.
Neked kell tudni eldönteni, hogy melyik utat választod! Ha normálisan lehet velük kommunikálni, akkor nem lesz gond, ellenben ha nem, akkor erősen elgondolkodtató a buli! Legalábbis szerintem... :?

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 26525Hozzászólás ---Qgli---
2014.08.12. 07:24

Én idáig nem szoktam eljutni, ugyanis én csak akkor vállalom el a lagzit, ha már voltak olyan buliban, ahool én játszottam.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26527Hozzászólás Rolandbk5
2014.08.12. 07:45

Adames igen igazad van. A lelki béke mindennél többet ér. Arról nem is beszélve, hogy az ominózus lagzik mikor verekedni akartak, az is úgy indult, hogy amit mi szoktunk játszani, de mikor már ott vagy, és jönnek a szutykokkal, akkor mit tudsz csinálni? Hivatkozhatok én a szerződésre.

Almatom nem az volt a baj, hogy mulatós volt, hanem az, hogy NEM mulatós volt. :lol: Ez milyen már. Kérdeztem a sráctól, hogy mégis mondjon egy példát mi volt baj. A baj az volt, hogy a mulatós után kettővel :lol: a Wonderful world számot játszotta a zenekar, és hogy mennyire leült a buli. :?: Kérdezte tőlem, hogy mi hogyan szoktuk összeállítani a repertoárt, mit szoktunk miután játszani. Dalt dal után legtöbbször. :lol:

Simán elállok a bulitól, ha nem értik meg mit akarok. Még egyszer nem megyek el olyan helyre ahol ilyen kell. Nem kell a balhé.
Veletek történt már ilyen?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 26536Hozzászólás Apelláta
2014.08.13. 07:54

almatom írta: Egyébként meg jogilag úgy néz ki, hogy mivel ôk akarnak elállni a szerzôdéstôl (tehát Tôled) ezért a foglaló dupláját kötelesek kifizetni neked. Ezt mondja a Magyar jog.
Bocs Tomi, de rosszul tudod:
Ha a foglalót fizető (megrendelő) áll el a szerződéstől, akkor bukja a foglalót, de nem a dupláját.
Ha a foglalót átvevő (zenekar) áll el, akkor vissza kell adnia a foglalót, plusz a foglaló összegével megegyező összeget, vagyis a foglaló dupláját.
Ha a szerződésbontás vitát okoz, és bíróságra kerül, a bíróság általában a kialkudott vételár 10 %-át veszi reálisnak foglalóként, de ha a hoppon maradt félnek a szerződésben meghatározott foglalónál lényegesen nagyobb kára származott, mint amit a foglaló fedezne, akkor ennek kárpótlása is követelhető peres úton.

Már tegnap reagálni szerettem volna, csak egész nap sz@r@kodott a fórum.

Majdnem minden évben van 1-2 visszamondott rendezvényem, ezért már pár éve veszek fel foglalót én is. Általában a teljes összeg 25 %-át. Így is bukok, mert a szerződésbe szerepel, hogy ha a rendezvény a fogadó fél hibájából marad el, akkor a kialkudott bér 50 %-ával kárpótolja a zenekart. Hát ezt még csak egy alkalommal kaptam meg, mikor az ifjú pár önszántából adta oda. Mert erről valahogy mindig elfeledkeznek, mikor visszamondásra kerül sor. Én meg vagyok annyira hülye, hogy nem vetem fel nekik. Így ilyenkor marad csak az előre átvett 25 % foglaló nálam.

Üdv.: Apelláta

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26537Hozzászólás Rolandbk5
2014.08.13. 08:08

Jogilag az mennyire állja meg a helyét, hogy a teljes összeg 50%-t veszem fel foglalóként. Ehhez van jogom? Mert akkor azt mondom, hogy a felét hozzák, erről természetesen számlát is kapnak, és a másik felét a rendezvény végén. Aztán tőlem el is állhatnak a bulitól.

Pont tegnap mondtak vissza egy esküvőt a szombati napra. Felhívtam a menyasszonyt, hogy akkor még egyet pontosítsunk, és elsírta magát a telefonba, hogy olyan dolog történt a kapcsolatukba, hogy nem lesz az miatt esküvő. Hát mit tudtam csinálni, ez van. Aztán a végére szerettem volna járni, majd felhívtam az éttermet, hogy mit tudna erről, mert megfordult a fejemben, hogy hátha más zenekart találtak. Aztán mondja az étterem embere - sokat járunk oda, így ismerjük egymást - , hogy egy órája beszélt a menyasszony anyukájával a kajáról, és hát ezt most nem érti, de látja, hogy valaki hívta, de nem tudta felvenni, mindjárt megkérdezi, hogy mi van. Aztán tényleg nem lesz, de mekkora szívás már az, hogy két esküvő lett volna ott, és mind a kettőt lemondták, mínusz 1,5 millió. :dash2:

Látom ez sajnos ilyen ..... ;) :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 26538Hozzászólás Apelláta
2014.08.13. 08:30

Foglalóként bármekkora összeg meghatározható, ha az aláírásra kerül mindkét fél részéről. Ha nincs pereskedés, akkor a szerződésben érvényesített összeget kell elfogadottnak tekinteni.

Ha viszont bíróságra kerül az ügy, a bírói gyakorlat az, hogy csak akkor bírálja felül a szerződést, ha a károsultnak a foglalónál bizonyítottan lényegesen nagyobb kára származott a szerződés meghiúsulásából, mint maga a foglaló összege.

Én is gondolkodtam rajta, hogy eleve 50% foglalót vegyek fel, de kicsit faramuci dolognak tartom, hogy egy olyan szolgáltatást fizettessek ki előre ilyen mértékben, amit még nem teljesítettem. De valószínűleg a mai világban már ezen nem kellene rágódnom. Hát lehet, hogy én is változtatni fogok.

Üdv.: Apelláta

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26539Hozzászólás jamy1
2014.08.13. 09:04

Itt egy szakmai hozzászólásom volt látható.
Utólag töröltem :help: :diablo:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.12.08. 22:08-kor.

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 26541Hozzászólás doxaa
2014.08.13. 09:54

jamy1 írta:a zenekar szünetében (20-30 perc)
Zenekari szünet 30 perc, ráadásul ahogy írod, 3-4alkalommal? :shock:

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 26542Hozzászólás doxaa
2014.08.13. 10:16

Rolandbk5 írta:Mit gondoltok?
Szerintem is beszélj a megrendelővel. Hogy mikor szerződtetek, elmondtad azt is, ti milyen zenei irányzatot képviseltek. Ha változtatni szeretne - és ezzel együtt a szerződést módosítani -, akkor nem biztos, hogy ti vagytok az ő zenekara. Én is azt gondolom, nem minden a pénz, sokkal többet ér a lelki békétek.
-----
Megjegyzem úgy általában, hogy oké a szerződés, de a benne szerepeltek nem teljesítése esetén, tényleg van, aki jogi útra terelné az ügyet? Most komolyan. Bíróságra járni, ügyvédet fizetni... Szerintem nem éri meg (legalábbis, ha a követelt összeg nem közel 100e vagy annál több).
Ettől függetlenül a szerződés egy jó dolog, mert ami le van írva, azt az emberek komolyabban veszik.

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26545Hozzászólás jamy1
2014.08.13. 16:34

doxaa írta:
jamy1 írta:a zenekar szünetében (20-30 perc)
Zenekari szünet 30 perc, ráadásul ahogy írod, 3-4alkalommal? :shock:
Igen ennyi a szünetük.
Van akinek sok van akinek kevés.

De itt nem falusi sátras lagzikról beszélünk. Bár megjegyzem anno még ott is kiny@lták az ember SqGGét :)

Minden csak hozzállás és előzetes megbeszélés kérdése.

Új hozzászólás