|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igen, elírás. Bocsánat, már javítom is. Természetesen M16DX... 
- bellamy78
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Ketron sd1, Korg Pa500 Musikant
- Adott köszönetek: : 48 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek erről a hangfalról: Electro Voice ZLX 12P.
Használ valaki ilyeneket?
Érdekelne a véleményetek erről a hangfalról: Electro Voice ZLX 12P.
Használ valaki ilyeneket?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Olvass vissza pár oldalt és rögtön képet kapsz 
Atti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Megszületett a keverő döntés, Attila megértését előre is köszönöm
.
A Behringer DDX 3216 melett döntöttem, mert nem egy, hanem kettő taggal fogunk a jövő esztendőtől zenélni, ha minden rendben lesz. A Roland keverőt szerettem volna, tetszik is, de sajnos konga miatt kevés lett volna csatorna szám.
Tudom nagy fába vágtam a fejszémet, de ez már kelett kicsit el voltam punnyadva. De hála istennek vagytok ti, akik remélhetőleg segítetek nekem, amit én természetesen viszonozni is fogok.
Köszönöm a segítséget mindenkinek ....

Megszületett a keverő döntés, Attila megértését előre is köszönöm
A Behringer DDX 3216 melett döntöttem, mert nem egy, hanem kettő taggal fogunk a jövő esztendőtől zenélni, ha minden rendben lesz. A Roland keverőt szerettem volna, tetszik is, de sajnos konga miatt kevés lett volna csatorna szám.
Tudom nagy fába vágtam a fejszémet, de ez már kelett kicsit el voltam punnyadva. De hála istennek vagytok ti, akik remélhetőleg segítetek nekem, amit én természetesen viszonozni is fogok.
Köszönöm a segítséget mindenkinek ....
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Semmi gond Roli.
Majd várom a véleményezést a Behringer DDX 3216-ről !
Majd várom a véleményezést a Behringer DDX 3216-ről !
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Arra figyelj majd, ha megveszed a keverőt, hogy amikor bekapcsolod és gyakorlatilag még nincs rajta semmi bemeneti jeled, akkor egyáltalán ne villanjon fel semennyi bemeneti jelszintet jelző led semelyik csatornán. Nekem minden egyes meghibásodás ilyen felvillanó ledekkel kezdődött. Először csak 1, majd egyre több, végül megadta magát az egész...Rolandbk5 írta:A Behringer DDX 3216 melett döntöttem....
- bellamy78
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Ketron sd1, Korg Pa500 Musikant
- Adott köszönetek: : 48 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Köszi!Attila írta:Olvass vissza pár oldalt és rögtön képet kapsz
Szinte minden nap olvasom a fórumot, de ezen valahogy átsiklottam.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Voltam tegnap lagziban zenélni (igen, szerdán
) és az egyik vendég zenész kollégám hozott egy JEFE AVL-106-os mikrofont hogy próbáljuk már ki hogy "akcióban" hogy szól. Hát meglepően jól, nekem jobban tetszik a hangja mint a 2600-as hangja. Tiszta, természetes, dinamikus, határozott hangja van, szerintem beruházok egyre, 15 000 HUF-ot röhögve megér. Elterelődött a téma a technikai kütyük irányába, és ezzel kapcsolatban írnék pár szót. A közelmúltban volt itt vita a "jó cucc-nem jó cucc" témában, és ki lett jelentve az egyik oldalról, hogy az olcsó cuccok egész egyszerűen nem jók. Ez a srác jár hangosítani elég sokfelé. Valamelyik évben pl Komonyi Zsuzsinak hangosított, "falusi maszek" cuccal. A fellépés után odament hozzá Zsuzsi megköszönni a munkáját, és megkérdezte hogy milyen felszereléssel dolgozik, mert nagyon nagyon jól szólt, profi munkát végzett. Elmondta hogy "Made in sajátgyártmányú" hangfalak, Behringer meg Castone végfokok, semmi extra. Nagyot nézett a művésznő, láthatólag elcsodálkozott és azt mondta hogy sokszor profi cuccok nem szólnak úgy mint ez, majd megköszönte ismételten. Tavalyelőtt voltam vendégként egy jótékonysági bálban, Bose rendszeren játszott a kéttagú formáció. Gyerekek, ha hallottatok még cuccot pocsékul szólni, akkor ott hallhattatok. Nem volt alja, nem volt közepe magasa, egy összemosódott hangkép volt ami szólt, egy szóval tudnám jellemezni: gáz volt. Ott volt ez a kolléga is a bálon, és egymástól függetlenül azt mondtuk hogy ez egy nagy nulla ahogy szól. Itt jön képbe az emberi tényező, amitől nagyon nagy részben függ, hogy egy cucc hogyan szól. Lehet millás cucca valakinek ha nem tudja beállíítani, meg lehet "párszázas" ha ért hozzá. Meg lehet velem vitatkozni is... 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Ebben maximálisan egyetértek veled. Sokat járunk egy olyan "rendezvény házba", ahol egyszerre, egy időben több esküvőt tartanak. Szoktunk hallgatózni a szomszéd zenekaroknál (bár mostanság inkább szomszéd DJ-nél), és én is azt vettem észre, hogy ugyan abban a teremben kb ugyan annyi vendégnél lehet irtózatosan jól szólni viszonylag olcsó cuccal ( Roland VA 76+ gitár+ csöves Marshall fej+ Y-Audio 15 fa topláda+18-as Y audio subláda+ 2 db Y audio végfok+Behringer crossover és egy 12 csatornás Yamaha keverő) Hárman voltak, egy billentyű, egy gitár és egy énekes csaj aki néha hegedült és csörgőzött, olyan tisztán, dinamikusan és gyönyörűen szóltak hogy csak ámultunk és bámultunk....
Rá pár hétre egy nagyon menő(és drága) zenekar hagyományos trió felállásban mint a mi zenekarunk dob+gitár+billentyű, bár néha a gitáros harmonikázott a következő hangcuccal jött: RCF ART 725 két darab, RCF 718 as sub két darab, mindenkinek QSC k 10-es monitor, a rendszerprocit nem láttam de volt, meg egy A& H keverő, és irtózatosan pocsékul szóltak, a lábdob elnyomta a basszust, minden mikrofon gerjedt ami lehetett, olyan magas tartománya volt az egésznek mint a bányában a kürt műszak végén és persze minden akkora hangerővel, hogy lobogott a gatyánk az ajtóban....
Rá pár hétre egy nagyon menő(és drága) zenekar hagyományos trió felállásban mint a mi zenekarunk dob+gitár+billentyű, bár néha a gitáros harmonikázott a következő hangcuccal jött: RCF ART 725 két darab, RCF 718 as sub két darab, mindenkinek QSC k 10-es monitor, a rendszerprocit nem láttam de volt, meg egy A& H keverő, és irtózatosan pocsékul szóltak, a lábdob elnyomta a basszust, minden mikrofon gerjedt ami lehetett, olyan magas tartománya volt az egésznek mint a bányában a kürt műszak végén és persze minden akkora hangerővel, hogy lobogott a gatyánk az ajtóban....
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Az emberi tényező véleményem szerint legalább 40%-ban dominál. Minden este játszunk a Balatonlellei Borhéten, ahol egy környékbeli kolléga és maroknyi csapata hangosít egy normális Danley cuccal, Martin kontrollokkal. Digitális Roland M400-as pult van. Mentették a beállítást amit az első 2 alkalommal állítottunk be. Pár nappal ezelőtt teljesen más hangkép fogadott minket. Semmi alja, csak közepe van azóta a cuccnak. Kértük monitorba, hogy változtassanak és volt olyan technikus aki megtette volt aki nem, vagy nem oly precízséggel. Fáradtak már nagyon mert a 10 nap meló van a dologban,de sokszor nem tudom eldönteni, hogy miért van az, hogy mire az esti "bál" jün addigra már semmi nem számít. Míg másnap pl. teljesen segítőkészek és jó is a buli. Ezer éve ismerem Őket és jó viszonyban vagyunk, nem akarom Őket egy rossz sóval sem illetni, mert jó amit csinálnak. De az emberi tényező itt már nagyon kijön.
Amúgy az tény, hogy kevésbé jó cuccon is lehet jól szólni ha ésszel az ember arra használja amire lehet azt. Nem szabad "ráerőltetni" azt a hangzást amit a cucc nem tud lesugározni. Viszont a másik véleményem, hogy equalizer nélkül is jól kell szólnia a rendszernek, az EQ nem arra való a pulton, hogy drasztikusan áttekerjük a hangzást, csupán korrigálást végzünk kvázi a bejövő hangot próbáljuk alakítani lehetőleg minimálisan, a még inkább jó megszólalás érdekében. Pl kiráz a hideg amikor vigyorgó grafikus EQ-kat látok. Valószínű a rendszernek se alja se teteje nincs rendesen..HA korrekt a ládák átvitele minimális emelés, vágás kell a keverő csatornáin azt jó világ..Semmi több..
Üdv Mindenkinek: Laci
Amúgy az tény, hogy kevésbé jó cuccon is lehet jól szólni ha ésszel az ember arra használja amire lehet azt. Nem szabad "ráerőltetni" azt a hangzást amit a cucc nem tud lesugározni. Viszont a másik véleményem, hogy equalizer nélkül is jól kell szólnia a rendszernek, az EQ nem arra való a pulton, hogy drasztikusan áttekerjük a hangzást, csupán korrigálást végzünk kvázi a bejövő hangot próbáljuk alakítani lehetőleg minimálisan, a még inkább jó megszólalás érdekében. Pl kiráz a hideg amikor vigyorgó grafikus EQ-kat látok. Valószínű a rendszernek se alja se teteje nincs rendesen..HA korrekt a ládák átvitele minimális emelés, vágás kell a keverő csatornáin azt jó világ..Semmi több..
Üdv Mindenkinek: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.