Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Virtual Studio Technology-val kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Sampler - Mintavétel és feldolgozás

Hozzászólás: # 26159Hozzászólás Asterix
2014.07.20. 09:35

Nagyon jó dolog a sampler, biztosan, főleg azok kezében, akik értenek hozzá, de önmagában a legjobban konvertált, vagy akár mintavett hangszín sem ér egy kalap ... sem, ha nincs meg a kellő játéktechnika hozzá!!! És itt van a kutya elásva szerintem.
A számítógépemen már több, mint 300 GB anyag van a megfelelő program alá telepítve. Azt hittem, hogy komoly VST fúvósokkal egyszerre megoldódik a gond és majd ott liheg a szaxofonos a másik mikrofonba érzet lesz a zenében. Egy frászt... Gyakorlatilag majd nem az észrevehetetlenség határát súrolja, mert nem tudok megfelelően játszani rajta. És ha még ez mindig nem lenne elég, akkor tegnap a lakodalomban egy Hohner Atlantic 4 harmonikát is használtam és még az sem szólt úgy, mint egy harmonika, pontosabban ahogy egy harmonikától elvárható lett volna. Pedig annak a hangja nem is volt mintavéve. Csak volt 20év kihagyásom...
Annak idején 89-ben lenn a Balatonon volt egy zenekar, akik a mi akkori hangszereinkhez képest gagyikon játszottak. Mi már Rolandot használtunk, ők pedig Yamahát. Akkor a Yamaha az új csodához Roland RA-50 sehol sem volt még... És ők amikor játszottak, mintha élő szaxofon szólt volna, pedig ott nem volt mintavételezés, nem volt milliós hangszer, csak a srác tudta, hogy kell az adott hangszínt használni. (Még szerencse, hogy nekünk élő szaxisunk volt... :lol: )
Tehát szerintem az egésznek a lelke maga a játéktechnika, amiről szívesen vennék valami okító jellegű hozzászólást azonkívül, hogy gyakorolni, gyakorolni... MErt ugye az autóvezetés során is először megmutatják hogyan kell a 2-es fokozatot menet közben 3-ra váltani és utána gyakorolhatod, de megfelelő ótmutatás hiányában elég nehéz. Ezt az oktató hozzászólást szívesen fogadnám ebben a topicban, mert azt hiszem lényegében ez is ehhez tartozik... :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 72
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26161Hozzászólás Attila
2014.07.20. 10:00

A tegnap mondottam el éppen Slyernek, hogy hiába másfél millás az fr8, nálam nem veri ki a bíztosítékot :P Egy Weltmeister, egy Royal Standard sokkal inkább szívet melengető számomra. Tehát ebből kifolyólag, hiába mintavételezünk arról (fr7,-8,stb.), nem lesz belőle harmonika. Billentyüből nem lesz hegedű, sem cimbalom. Tehát bizonyos szinten fölösleges is elvárni egy autószerelőtől, hogy beteget gyógyítson. Igaz ? Szóval azt a technikát amit szájjal kialakít egy szaxis, vagy a vonóval egy prímás, soha nem lehet visszaadni billentyűn.
Mintavételezés, szempling itt egészen másról szól.
Adott egy hangkészlet -legyen Yamaha, Korg vagy akármi- , amit a gyártó beletesz a "varrógépbe". Hogy nem a legjobbat pakolja bele, ehhez kétség nem fér, ugy-e. Na most ha gagyi az a basszus, az a brácsát kiváltó valami, az a fuvola vagy akármelyik másik hangszín, technikázhatsz reggeltől estig. Egyet értesz ?
Lehet próbálgatni: - vegyünk egy sty-t, hangszereljük meg a gyáriakkal és azután jó szemplerekkel ! Nagyon nem mindegy ! Aki nem hiszi, járjon utána :!:

Atti

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 26237Hozzászólás slyer
2014.07.25. 14:18

Attila!
Most végeztem a DNC korg clarinéttal,és feljátszottam vele egy 3+2 klasszikust.Neked mi a véleményed arról,hogy egy kicsit vastag a stílushoz a szóló korg minta?Vagy szólóhangszernek pont jó?Itt a dob a NAHU mainkit-je.A stílus az én munkám,pár dolog egy camaro stílusból nyúlva.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26238Hozzászólás Attila
2014.07.25. 14:56

Nincsen baj ezzel Slyer, jó a klari. Én más dobot tennék :!:
Csatolok ide más Klarinétot, nézd meg ezeket is ! A Folk talán jobb.

Az Awav-ben valami konfigurációs eltérés lehet, mert az UVN esetében is csak mono lehetőséget enged. Nem jövök rá a bibire !
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.07.25. 15:00-kor.

Atti

slyer
VIP

Hozzászólás: # 26239Hozzászólás slyer
2014.07.25. 14:59

Milyen verziód van?v10.6?

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26240Hozzászólás Attila
2014.07.25. 15:01

Igen.

Atti

slyer
VIP

Hozzászólás: # 26241Hozzászólás slyer
2014.07.25. 15:07

Na akkor!Nyomsz egy jobb egeret a szett nevére,nem a felette lévő névre,hanem ami a fő könyvtárnak tűnik.Ahol le és fel lehet a könyvtárat 'hajtani'egyel felette csak mono-t enged!Itt a baj nálad!

slyer
VIP

Hozzászólás: # 26242Hozzászólás slyer
2014.07.25. 15:12

atinak.png
Látod hol kell jobb egeret nyomni?Az alsó cimbalom-ra!Húzd le a csúszkát a kép aljáig.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26243Hozzászólás Attila
2014.07.25. 15:24

Igen, mostanig is így csináltam. Ha a fő könyvtárra nyomok jobb klikket, ott nem is adja a KMP-t. Ugyan úgy járok el én is, de nálam csak mono van. Ezt mondom, csak mondom, és mondom........ :P

Atti

slyer
VIP

Hozzászólás: # 26244Hozzászólás slyer
2014.07.25. 15:32

Akkor nem értem!A yaminál engedi a korgnál nem?! :xx:
A korgnak elég komyoly a belső szerkesztője,miért kell külső editor?

Új hozzászólás