|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igen nekem is fontos de valaki szereti azt ha egy kicsit koszos:)
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Én is kíváncsi lennék rá, hogy melyik pult tudta a Yamahádat kiütni a nyeregből.
Azért azt tudni kell, hogy valamennyire az ár/érték arányok állandóak a keverők esetében is. Természetesen vannak kilengések, de azért azt tudni kell, hogy egyik gyártó sem jótékonysági intézmény. Annyira felteszek az árszintet, amit még el lehet kérni az adott cuccért.
Nekem Edirolom van. Hogy miért???
1. 110e forintomba került használtan, de kifogástalan állapotban. Előtte Yamaha keverő volt Mg166 CX-usb ha jól emlékszem. Azt használtan 100-ért adtam el. Így 10e forint a különbség. Nekem szempont volt, hogy kicsi legyen, minél kevesebb kábel legyen látható. Gyakorlatilag 1 kábel jön a vezérlőegységéhez. Tehát meg van a cuccnak az előnye, de azért ennyi pénzért ne várjunk csodákat. Ez nagyon könnyen kezelhető, mert gyakorlatilag teljesen olyan, mint egy analóg pult a potikkal együtt. DE: szerintem a cucc maga zajos. NEm zavaró, de azért fülesen keresztül eléggé hallható. Bár az aktív hangfalak is zajosak, eddig egyedül a JBL falam volt tök süket, ha nem szólt benne semmi. Itt gyakorlatilag 1 effektet tudok használni (zengető, vagy visszhang), illetve ha 2 AUX-ot használok, akkor egyet sem. Az első 2 csatornán van csak külön compresszor, stb...
Viszont a kimenete jól el van látva, 16 sávos akár automata eq-val, Finalize effektekből is van jó pár és programozható.
Tehát az egész összefoglalva, mint a reklámban van: "Na de, tanár úr! Ha itt egy ötössel kevesebb, máshol egy ötössel több!"
Azért azt tudni kell, hogy valamennyire az ár/érték arányok állandóak a keverők esetében is. Természetesen vannak kilengések, de azért azt tudni kell, hogy egyik gyártó sem jótékonysági intézmény. Annyira felteszek az árszintet, amit még el lehet kérni az adott cuccért.
Nekem Edirolom van. Hogy miért???
1. 110e forintomba került használtan, de kifogástalan állapotban. Előtte Yamaha keverő volt Mg166 CX-usb ha jól emlékszem. Azt használtan 100-ért adtam el. Így 10e forint a különbség. Nekem szempont volt, hogy kicsi legyen, minél kevesebb kábel legyen látható. Gyakorlatilag 1 kábel jön a vezérlőegységéhez. Tehát meg van a cuccnak az előnye, de azért ennyi pénzért ne várjunk csodákat. Ez nagyon könnyen kezelhető, mert gyakorlatilag teljesen olyan, mint egy analóg pult a potikkal együtt. DE: szerintem a cucc maga zajos. NEm zavaró, de azért fülesen keresztül eléggé hallható. Bár az aktív hangfalak is zajosak, eddig egyedül a JBL falam volt tök süket, ha nem szólt benne semmi. Itt gyakorlatilag 1 effektet tudok használni (zengető, vagy visszhang), illetve ha 2 AUX-ot használok, akkor egyet sem. Az első 2 csatornán van csak külön compresszor, stb...
Viszont a kimenete jól el van látva, 16 sávos akár automata eq-val, Finalize effektekből is van jó pár és programozható.
Tehát az egész összefoglalva, mint a reklámban van: "Na de, tanár úr! Ha itt egy ötössel kevesebb, máshol egy ötössel több!"
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Kinek a pap, kinek a papné.
Amikor a Korgot árultam, volt egy srác, aki T3-at szerette volna a Musikantra cserélni. Mondtam neki, legalább neten hallgassa meg előtte. Felhívott egy óra múlva, hogy köszöni szépen a tanácsot, meghallgatta, de ő soha-soha-soha...... nem adná a T3-at oda egy Pa3x Musikantért.
Volt egy másik srác, aki T4-et akart venni, de akkor nem volt a piacon, megvette tőlem a Pa3xM-et. Amikor később árultam a T4-et, szóltam neki, hogy itt van a lehetőség, visszaveszem a Korgot. Megkötöttük telefonon az alkut, de neki is mondtam, hogy neten azért hallgassa meg a 2 hangszert, és lehetőleg normális bemutatókat. Ezután felhívott, hogy teljesen "gagyi" a T4 a Korghoz képest, mégsem cseréli el.
2 ember, egymásnak 180 fokos ellentétben álló vélemény... Ezért nem dönthet helyettünk más, max tanácsot tud adni....

Amikor a Korgot árultam, volt egy srác, aki T3-at szerette volna a Musikantra cserélni. Mondtam neki, legalább neten hallgassa meg előtte. Felhívott egy óra múlva, hogy köszöni szépen a tanácsot, meghallgatta, de ő soha-soha-soha...... nem adná a T3-at oda egy Pa3x Musikantért.
Volt egy másik srác, aki T4-et akart venni, de akkor nem volt a piacon, megvette tőlem a Pa3xM-et. Amikor később árultam a T4-et, szóltam neki, hogy itt van a lehetőség, visszaveszem a Korgot. Megkötöttük telefonon az alkut, de neki is mondtam, hogy neten azért hallgassa meg a 2 hangszert, és lehetőleg normális bemutatókat. Ezután felhívott, hogy teljesen "gagyi" a T4 a Korghoz képest, mégsem cseréli el.
2 ember, egymásnak 180 fokos ellentétben álló vélemény... Ezért nem dönthet helyettünk más, max tanácsot tud adni....
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez teljesen így van.
Mindenkinek valami más kell a hangszerből, más hangok, más szerkeszthetőség, más menü, van aki szereti bővítgeni, majd évekig matat a hangokkal, stílusokkal, dalokkal és van aki azonnal kész anyagot szerene. (Ami azért tegyük hozzá nincs és nem is lehet, mert kinek a műsorához és milyen hangokkal, beállításokkal legyen kész.
) Sok a bogaras a zenészek között, mint jómagam is a fémházas hangszerekkel kapcsolatos elvárásommal, De nálam ez is szempont, lehetőleg legyen nagy, nehéz és vasból
a billentyűzete pedig nagyon jó.
Dehát billentyűshangszer, tehát valahol evidens...
Nincs tökéletes bérescsepp a hangszerek között. Mindegyik elvérzik valamiben, vagy gyengébb valamiben egy másiktól. Ja, NAGYON SOKAT JELENT a ZENÉSZ, ki beállítja magának a vasat. Talán sokkal többet mint egy új hangszer ígérete.
Bizony mindenki magának vesz és nem objektív okok alapján. De így van ez jól. Így lehet sokszínű a hangszerpiac és lehet mindenkinek kedvére való billentyűje.
Mindenkinek valami más kell a hangszerből, más hangok, más szerkeszthetőség, más menü, van aki szereti bővítgeni, majd évekig matat a hangokkal, stílusokkal, dalokkal és van aki azonnal kész anyagot szerene. (Ami azért tegyük hozzá nincs és nem is lehet, mert kinek a műsorához és milyen hangokkal, beállításokkal legyen kész.
Nincs tökéletes bérescsepp a hangszerek között. Mindegyik elvérzik valamiben, vagy gyengébb valamiben egy másiktól. Ja, NAGYON SOKAT JELENT a ZENÉSZ, ki beállítja magának a vasat. Talán sokkal többet mint egy új hangszer ígérete.
Bizony mindenki magának vesz és nem objektív okok alapján. De így van ez jól. Így lehet sokszínű a hangszerpiac és lehet mindenkinek kedvére való billentyűje.
Buba
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Elnézést, ha zavarok Tisztelt Zenész Urak, de ha valaki nem "profi" hangtechnikai kérdésével fordul segítségért hozzátok, az is kaphat esetleg korrekt szakmai választ
Köszönöm !
Köszönöm !
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Biztos vagyok benne hogy igen! 
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Manyus!manyus írta:Elnézést, ha zavarok Tisztelt Zenész Urak, de ha valaki nem "profi" hangtechnikai kérdésével fordul segítségért hozzátok, az is kaphat esetleg korrekt szakmai választ![]()
Köszönöm !
Én már azért adtam.
Konkrét típust ne várj tőlem, mert két hangfalat 50 ezerért magába foglalja a belépő szintű kategóriát - még használtan is -, amiben nekem a mai palettán lévő falak esetében nincs tapasztalatom. Ezt ne vedd nagyképűségnek részemről, ez csak az igaz válaszom részedre.
Ilyen árért olyan falat, amelyik jól szól, strapabíró kicsit túlzó igény. Akkor ki venne drága falakat? De elfogadható ár/érték arányú falakat azért ki lehet fogni, mint ahogy Gohstrider barátunk is vett két Y-Audio aktív falat, mely meglepően jól szól. Ebbe az árkategóriába felsorolok neked pár márkát, melyek között szörfözgethetsz:manyus írta:Tudtok esetleg valamilyen hangfalpárt ajánlani egy 100 wattos keverőerősítőhöz (elsősorban hobbycélra) elfogadható áron, amelyik mélynyomó nélkül is jól szól ?
- Y-Audio, ennek az utódja az FS-Audio
- RH-Sound
- Behringer
- Alto
- Omnitronic
- Voice-Kraft
- Stage-Line
- Soundsation
Sőt, találtam egy linket, ahol ezen márkák nagy részét megkapod újonnan: http://www.giantsound.hu/soundsation_hangfal.html
Nézzél szét itt, meg szörfözgess egyéb helyeken még - a Google jó barát, én is ez alapján találtam rá az előző linkre - , és vagy ezek olcsóbb változatai közül veszel egyet újonnan, vagy kinézel egy drágább változatot, és abból próbálsz keresni a neten használtat.
Ha van egy, vagy akár több kiválasztottad is, akkor a katalógus adataik alapján szívesen adok tanácsot, hogy melyiket célszerűbb előnyben részesítened, melyik felejtősebb, de hangoztatom, hogy ezek nem gyakorlati vélemények lesznek részemről. A leg korrektebb meg az, ha leszűkítjük 1-2 típusra a kiszemelt áldozatokat, amik a megadott paramétereik alapján bizalom gerjesztőek, és ezután meg meghallgatod őket a boltban, vagy a magán eladónál. És ha fülre is tetszik, akkor megveszed. Persze a tartósságában így sem lehetsz biztos, de legalább tetszeni fog a hangja.
Mivel a keverőerősítőd tudja a 4 ohmot és te láncba úgy sem fogsz fűzni több falat, mert csak hobbi célra kell otthonra, így választhatsz nyugodtan 4-, vagy 8 ohmosat is. 4 ohmos falakkal kicsit hangosabban fogsz szólni, de 4 ohmos falakat nehezebb találni. Ebben a kategóriában szinte csak 8 ohmosak vannak. Ne ez legyen a választásod fő szempontja.manyus írta:4 vagy 8 ohmos rendszer lenne célszerűbb ? ?
A teljesítmény sem a legfontosabb (bár nem lényegtelen), mert mindegyik fal 100 W felett van általában. Sőt, ha 8 ohmos falat kötsz a keverődre, akkor a keverőd teljesítménye úgy is leesik kb. 60 W-ra.
A csatlakozás sem annyira lényeges, mert max. átforrasztod, átforrasztatod a hangfalvezetéken lévő dugót. Amúgy vagy 6,3 Jack, vagy XLR aljzatok vannak. Ritkább esetben Speakon. Valamikor akár több fajta is egyszerre.
Ami lényegesebb (bár sajnos ezen olcsóbb márkáknál előszeretettel kozmetikázott katalógusadatok vannak):
- A frekvenciamenetét nézd, hogy minél alacsonyabb Hz értékről induljon.
- Az érzékenységét nézd, hogy minél nagyobb dB érték legyen.
- A mély hangszóró minimum 12 col méretű legyen, de a 15 col még jobb.
- A magas lehetőleg ne piezo, hanem titánium driver legyen. Ezen olcsó kategóriánál, ha nem írják ki, akkor nagy valószínűséggel piezo van. Ezt nem szabad megvenni, mert könnyen „bekerreg” és könnyen elszáll.
„Röviden” ennyi.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Bazsi, benned egy jósnő veszett el.B.Bazsi írta:Biztos vagyok benne hogy igen!
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Manyus,
Nem értem a problémát, hiszen privátban naponta levelezünk.
Privát levelezésünk után itt is adok némi segítséget.
Az egyik barátom, aki szintán 2x100w-os powermixert használ ezeket a falakat küldi vele.
Amikor meghallottam azt aminőséget és láttam a méretet lef**am a lábamszárát. 160W / 8 ohm 7,5kg/db PANASONIC minőség.
Ha használtan ki tudnál egy pár dobozt fogni magadnak, az nagyon jó lenne.
Biztosan előbukkan előbb uróbb egy eladó belőle.
RAMSA WS-A80E (Panasonic)
http://www.worthpoint.com/worthopedia/r ... -142355048
100%, hogy számodra nagyobb teljesítményt fölösleges tartani.
http://www.comfm.de/preise.html

Nem értem a problémát, hiszen privátban naponta levelezünk.
Privát levelezésünk után itt is adok némi segítséget.
Az egyik barátom, aki szintán 2x100w-os powermixert használ ezeket a falakat küldi vele.
Amikor meghallottam azt aminőséget és láttam a méretet lef**am a lábamszárát. 160W / 8 ohm 7,5kg/db PANASONIC minőség.
Ha használtan ki tudnál egy pár dobozt fogni magadnak, az nagyon jó lenne.
Biztosan előbukkan előbb uróbb egy eladó belőle.
RAMSA WS-A80E (Panasonic)
http://www.worthpoint.com/worthopedia/r ... -142355048
100%, hogy számodra nagyobb teljesítményt fölösleges tartani.
http://www.comfm.de/preise.html

Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Hello Asterix,
Elárulnád nekem, hogy az az Edirol ami neked van az pontosan melyik? Mert sehol nem találok róla leírást.
Olyan van, hogy Edirol M16DX, de olyan, hogy Edirol M160DX olyat nem találok sehol. Lehet, hogy elírás?

Elárulnád nekem, hogy az az Edirol ami neked van az pontosan melyik? Mert sehol nem találok róla leírást.
Olyan van, hogy Edirol M16DX, de olyan, hogy Edirol M160DX olyat nem találok sehol. Lehet, hogy elírás?