Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25039Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 14:44

Persze Malko sok jó cucc van, és sok olyan is, amit nem is ismerünk és azok az igazi cuccok. :777

A mai világban ha pénzed van, akkor bármilyen cuccod lehet, és sajnos a kompromisszum az ami választ helyettünk.
Biztos lehetne olyan hangfalat választani ami már nem nagyon kifogásolható, és a vendégek is örülnek velünk együtt, csak azt sajnos nem tudják megfizetni.
Ez a barátom, aki a Hk cuccát eladja, nem nagyobbat vásárol, hanem kisebbet, és nem igazán lagzis zenész, hanem jazzel, meg a Szolnoki Petivel dolgozik. Neki miért nincs szüksége Martin Audio-ra? Azt mondta - és milyen igaza van - hogyha nagy buliba mennek, akkor bérel cuccot, olyat, amilyenre szüksége van. Csak végig kell gondolni, ha mindenkinek lenne saját cucca - magyar mentalitás - akkor a bérlések szép lassan megszűnnének. Ez olyan mint a lakás vagy ház vásárlás. A világon mindenhol elfogadott az "albérlet" például a Német Miniszter Asszony is bérházban él. :o :?: Csak minket neveltek úgy, hogy VÁSÁROLJ HÁZAT-LAKÁST BÁRMI ÁRON!!! :hit2: Ezt kaptuk mindig, és most mi van? Mindenki rinyál, hogy nem tudom fizetni a törlesztést. Hát b....d így jártál, te kerested a bajt. Én albérletben élek, nekem volt saját házam ( nagy hangtechnikám ), de már nincs, és nem is bánom. Nincs mit elvegyen a NAV ... :lol: Ezért mondom mindig azt, hogy minek a nagy technika, mikor utána, ha jön egy olcsóbb János, és már nincs annyi bulid, mit kezdesz a több milliós cuccoddal? Még jó befektetésnek sem lehet nevezni, mert semmit nem kapsz, ha elakarod adni, mert nincs rá szükséged. Egy féleképpen lehet gyorsan eladni, ha nagyon ár alatt adod el. Én így szoktam megválni a dolgaimtól, a hirdetés feladástól számítva, 2-3 hét és eladtam. Bármit ...
Romániában a zenészek 1500 eurotól indulnak, ott egy három fős zenekar, ahol QSC hangfalak, Tyros5-76, Pa3xpro, Roland elektromos dob, Neumann mikrofonok, a keverőt nem tudom, ilyen eszközökkel zenél. 2800 euroig vannak ezek a zenekarok. Na ott lehet vásárolni saját örömünkre is. Ezt konkrétan tudom, mert augusztusban megyünk oda ehhez a zenekarhoz egy esküvőre.

Mindenki olyan cuccot vásároljon, amire van pénze, és tetszik neki, márkától, anyagtól függetlenül.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 25040Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:46

Nem ebben az árkategóriában keresgélnék, ha fizetnének egy buliban 300.000 Ft-ot. De amíg 100.000 fizetnek, addig ez van...

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 25041Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 14:49

malko írta: De akkor miért kell egymástól infókat gyűjteni, csak azért mert nekünk fontos, hogy jobban szóljunk?
Én ha infót kérek valahonnan, a megbízhatósága és a minősége miatt kérek. (megbízhatóságról eszembe jutott egy dolog: unokatesóm zsír újonnan vásárolt flexe a kezében füstölt el a bekapcsoláskor, szemtanúja voltam.) A lőtéri kutyát nem érdekli egy buliban hogy ki milyen cuccon játszik, nem még a közönséget. Egy dolog a cucc, más dolog amit ki hoz belőle a felhasználója. Voltam jópár éve Irigy Hónaljmirigy fellépésen Egerben. Ne tudjátok meg hogy milyen "minőségben" szólalt meg a CD amire playbeckeltek, 10 perc után a közönség látványosan elindult haza, velünk együtt. Recsegett, sercegett, érthetetlen volt, élvezhetetlen volt, minősíthetetlen volt. Nem ők hozták a cuccot, egy "hangosító" emberke csinálta a hangosításnak nem nevezhető förmedvényt, pedig "látszatra hú de jó cucc" volt. Még szakközépiskolába jártam, mikor megvolt az első belépő szintű cuccom: Phonic PowerPod 408-as keverőerősítő, 2 maszek hangfal oldalanként 2db 30 cm-es hangszóróval + 1 piezzoval, egy db Jefe AVL 1900-as miksi, meg a Roland E-16. Ezzel indultam, és örültem neki mint majom a farkának hogy egyáltalán van. Szakközéposkolában felléptünk egy haverommal, és mikor megláttuk a cuccot amin majd játszunk, tátottuk a szánkat hogy "hűdef@sza, de jól szólunk majd rajta".. A nagy büdös túrót! Érthetetlen trágya volt az egész, mert a "technikus" nem értett semmihez, csak ahhoz hogy hogy kell összedugdosni a cuccot. Nem tudta tisztára kikeverni, nem tudta mi az élvezhető hangerő, mi az érthetőség, egy hatalmas katyvasz volt az egész. Mindkettő cuccot megcsúfoltam volna minőségben az első belépő cuccommal, ezt túlzás nélkül mondom. De mondok megint mást. Ismerek egy zenekart, akiknek már szinte a létező összes valamire való cucc megfordult a kezük alatt, és "egyik se szólt jól". XY hangosító haveromnak szóltak egy időben hogy menjen már el hozzájuk és állítsa be a cuccot nekik. Mackie, JBL, BOSE, Dynacord, csupa fullos keverők, ládák és végfokok voltak, mégse "jó" egyik sem. Nem biztos hogy itt már a technikában van a hiba... Leírom a cuccot mivel játszottuk a legutóbbi lagzinkat: Castone CPA800b végfok, Castone CPA 600b végfok, Castone SC203 crossover, 2 db Castone SUP 15 hangfal, 2 db Valkó féle mélyláda, Allen&Heath ZED 12 FX keverő, Shure Sm58 miksi, Shure Beta58 miksi, A.T. AE 4100-as miksi, meg két maszek saját gyártmányú kontroll. Nem azt mondom hogy a legjobb hangzást nyújtotta amit életemben hallottam, de ezen a héten is bátran kiállok vele Szolnokon az Európa Étteremben, meg a jövő héten is Nagyrédén nem tudom hol, meg az az utáni héten is Egerben a Szent István hotelban. Mert szalonképesen meg tud szólalni ha szépen odafigyelve állítjuk be a hangerőarányokat, a hangszíneket a keverőn, a crossovert, meg mindent amit kell. Falubeli kollégám, barátom hosszú évek óta Soundcraft Spirit Folio keverővel, Jefe térmikrofonokkal, "made in china Peavey" topládákkal, Behringer végfokkal-crossoverrel meg Reloop mélyládákkal hangosít. Ja, meg van két darab "három betűs" aktív ládája kontrollnak. És szólnak neki meg hívják, mert kihozza belőlük ami bennük van. Nem hangerőben, hanem minőségben meg tisztaságban, mert ért hozzá. A félreértések elkerülése végett nem azért ajnározom itt a fennt leírt cuccokat hogy mindenki ezt vegyen mert milyen jó, mindenki azt vesz amit akar. Én nem tehetem meg hogy megvegyem a milliós Bose cuccot, félmillás végfokot meg miegyebet, abból kell gazdálkodnom amim van. De ha valaki kis költségvetéssel rendelkezik, az is össze tud állítani okosan olyan felszerelést, ami jól meg tud szólalni. Ésszel, ha már a Jóisten adott az embernek... :lol:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25042Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:52

malko írta:Arról beszélnék, hogy kell a jó minőség!!!! De ezek a ládák nem azok. Elfogadhatóak és kész.
Tehát, akkor senki sem zenél jó minőségű hangfalakkal....hú. :o ..tényleg ne vitatkozzunk tovább...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25043Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:57

B.Bazsi írta:De ha valaki kis költségvetéssel rendelkezik, az is össze tud állítani okosan olyan felszerelést, ami jól meg tud szólalni.
malko írta:Ha jó minőséget akarunk akkor nem ebben az ár kategóriában kell kereskednünk sajna.
Minden hozzáállás kérdése...

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 25044Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 15:09

Rolandbk5 írta: A világon mindenhol elfogadott az "albérlet" például a Német Miniszter Asszony is bérházban él. :o :?: Csak minket neveltek úgy, hogy VÁSÁROLJ HÁZAT-LAKÁST BÁRMI ÁRON!!! :hit2: Ezt kaptuk mindig, és most mi van? Mindenki rinyál, hogy nem tudom fizetni a törlesztést. Hát b....d így jártál, te kerested a bajt.
Egy szóra azért álljunk meg szerintem, senki nem a bajt kereste azzal hogy belement a devizahitelbe lakásvásárláshoz. Tudjuk jól hogy olyan körülményeket teremtettek hogy egyszerűen jobban megérte a devizát választani, mint a forinthitelt. Igen, rinyál mindenki, mi is rinyálunk, de miért ne rinyálnánk, amikor felvettünk 5,5 milliót, visszafizettünk 6-ot és még a kedves bank szerint 4,5 millió hátravan.... Rinyáltunk mert 76 000 volt a kezdő törlesztőrészlet, és másfél év után már majdnem 120 ezer volt. Te rinyálnál, vagy boldogan mosolyogva fizetnél?? A Német miniszterasszony fizetését meg a miénket ne hasonlítgassuk már össze, így a életkörülményeket se... Ne haragudj ha bele vau-vau, mert esetleg nem nekem címezted, de ez nem ennyire kerek mint ahogy te gondolod. Ha nem 110 ezer lenne a fizetésem hanem annyi mint mondjuk egy német átlagkereset, akkor is tisztességtelen lenne ez az egész húzás a bankoktól, de talán könnyebb lenne 76 000 helyett 120-at visszafizetni 500 000 forintból, mint 110 -ből. UFF!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25045Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 15:21

Kedves Bazsi,

A házamra annak idején én is vettem fel 3 milliót, de volt annyi sütim, hogy forintban vettem fel, bár akkor már dübörgött a svájci frank. Én miért vettem fel forintban? Már réges régen visszafizettem, de nem lett a három millából 10 !!! :o Ja csak mert nem hittem el azt amit mondtak a forintról?
Miért lehet ez? Vagy a fejedhez pisztolyt tartottak, hogy ezt válaszd?
A szavaiddal élve: " Ésszel ha már a Jóisten adott az embernek ... " Én erre azt szoktam mondani, hogy ne csak nézz LÁSS is ... :o
És mégis milyen érdekes, hogy valóban többet keres a Miniszter Asszony, és még sincs oroszlános palotája. Ez miért lehet? Lehet tudod a választ ...

Ugyan ez a baj a hangfal, és az eszközök vásárlásával. Hidd el eléggé benne voltam ...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25046Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 15:36

Látod pont ez a baj a zenében is. A Magyarságunk. Irigyek vagyunk, elfogultak.
Sok jó megoldás van, sok olyan is, amiről nem is gondoltuk volna. Nyilván mindenki a jobbra törekszik, és mindenki magénak vásárol, de ezt be kell látni.
Emlékszem mikor a Va7-s után megláttam a Tyros1 a kiállításon, hozzá sem mertem nyúlni. Csuda jó érzés volt.
Mikor elmentünk a Eminence hangfalakat gyártatni, hihetetlen nagy boldogság volt. akkoriban nem volt ennyire telt az internet, csak személyes beszélgetések soron lehetett infó kapni bármiről is. Hetente jártunk fel a Tajtiékhoz. Nem mint most, itt fórumozunk, és mégsem tudunk semmit.
Meg kell venni az FBT Vertus szériát aztán csókolom. Bár nem tudom, mert műanyag ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2014.06.05. 15:50-kor.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25047Hozzászólás malko
2014.06.05. 15:42

Tényleg kár erről vitatkozni. Aki még nem próbálta annak hiába mondom. Tudtam, hogy így járok kár volt bele kezdeni is, na de már mindegy.
Egy pár mondat és lezártam a témát. Mindenki megpróbálja a saját cuccából kihozni a maximumot és ez így is van jól. Szépen szólunk élvezzük és lehet, hogy amit hallunk még tetszik is, csak lehet hogy messze van a valósághoz. Ezek a 200.000 forintos ládák szólnak ahogy szólnak. De azt senki nem mondja már nekem, hogy ez a jó minőséget képviseli!!! Azt, hogy meg egy balfék teknikus egy jó cuccból rossz hangképet produkál ez is benne van de a cucc még attól jó. Elég ha megnézitek, hogy egyes zenekarok milyen ridereket kérnek a színpadra. Lassan már a belépő cuccnak egy L-acusticnak kell minimum.
A mai világban a mennyiségre mennek a hangfalgyártók nagy többsége nem a minőségre. És még a technika fejlődésére sem lehet hivatkozni mert amit mondok hangfalat azt 1980-ban kezdték el gyártani ami mai napig szinte etalon az ő 2 milliós árával.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25048Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 15:44

Rolandbk5 írta:Ja csak mert nem hittem el azt amit mondtak a forintról?
Én is vettem fel 6 milla hitelt.
Én is hansonlóképpen gondolkodtam és engem sem tudtak átverni a devizával. Akkor kicsit több volt a törlesztő ( mint a deviza alapú ), de még mindig annyi!

Nem vagyok arról híres, hogy megbízzak egy bankban...sem...

Új hozzászólás