Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25029Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 13:31

Rolandbk5 írta:Arról mindenki elfeledkezik, hogy kit érdekel a hangfal típusa, csak minket, egy vendéget sem. Zenélni kell rendesen,
Előtted is meghajlok!
Erről beszélek évek óta...

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25030Hozzászólás malko
2014.06.05. 13:41

Rolandbk5 írta:Arról mindenki elfeledkezik, hogy kit érdekel a hangfal típusa, csak minket, egy vendéget sem. Zenélni kell rendesen,
Senki nem feledkezik meg erről. Persze, hogy nem érdekli a vendégeket, hogy min játszol csak jó bulit csinálj.
De akkor miért kell egymástól infókat gyűjteni, csak azért mert nekünk fontos, hogy jobban szóljunk?

A mai hangfalgyártó cégek kifejlesztenek egy végfokot lásd.: DB, Yamaha, EV, QSC...stb és ami nekem érdekes, hogy szinte mindegyik 1000W körüli teljesítményűek. A ládára paraszt vakításként ezt írják rá .És ezt szerelik mindegyik ládájukba úgy, hogy máshol van a limitálás. De ez a limitálás, hogyan történik az szinte mindegyik hangfalba más. Ha valakinek lesz alkalma hallgassa meg a yamaha utána meg egy QSC-én ezt a dolgot. Igencsak meglepő dolgot fogtok tapasztalni. Még a yamahánál azt érzed, hogy fuldoklik a hangfal azt a qsc-nél szinte észre sem veszed. Most nem bántani akarom a Ev-Zlx családot de annál is ugyan azt a jelenséget halottam. Mondja meg nekem valaki, hogyan lehet azt megoldani (kb 100.000forintból) amit te vagy 180-ért veszel majd meg jobb esetben, hogy kapsz egy 1KW-os végfokot, jó hangszórókat egy igényes dobozt.Lehet azt mondani, hogy jól szól a cuccom de még a jó középkategóriát sem ütöm meg hangzás terén. Addig mindig én is azt mondtam, hogy az én cuccomtól nem kell jobb, míg nem játszottam egy meyer sound upa-1 hangfalon. És ha valakinek egyszer adódik egy ilyen alkalom akkor ő is azt fogja majd mondani amit én. Olyan messze állok a jó hangzáshoz, hogy le sem tudom írni. Most egy-két ember majd azzal fog jönni, hogy háááááá milyen drága az a hangfal, meg Józsi bácsit nem érdekli, hogyan szól csak csináld a bulit.(De engem nem is Józsi bácsi érdekel) Persze, hogy drága az, és ráadásul csak 550W-ot tud. Persze kompromisszumot kell kötni magunkban és tudom, hogy nem sok mindenki engedheti magának ezt a ládát.(többek közt én sem)És azért nem szeretem azt mikor azt mondja valaki, annyira jól a cuccom. Ár/érték arányban lehet jó, de akkor is a béka segge alatt vagyunk.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25031Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:09

Hallod almaTomikám!
Te is a béka segge alatt vagy! Vagy lehet, hogy te már belebújtál a seggébe?

malko
VIP

Hozzászólás: # 25032Hozzászólás malko
2014.06.05. 14:14

Gabikám te csak megint gúnyolódni tudsz és fingod sincs az egészről.
Tudjuk, hogy Tomi milyen jó zenész és, hogyan szólnak a zenéi de nem erről beszéltem. Ki ragadtál egy mondatot ami téged bosszant és ennyi. De ha neked csak ennyi jött le akkor sajnálom a dolgot. És nem kívánok egy olyan emberrel vitázni aki leragadt a vermona hangfalaknál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2014.06.05. 14:17-kor.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25033Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:17

De én itt a béka segge alatt is jól érzem magam!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25034Hozzászólás Attila
2014.06.05. 14:28

Malko, bravo ! :777 Egyetértek veled.
A vendéget nem érdekli a hangfal, csak a buli.......
Hogy jól is szóljon az amit egy jó zenész (almatom vagy akár ki más) játszik, ahhoz nem elég csupán két kéz ! Kell a jó minőségű hangosítás !
Én próbáltam ezt is, azt is és el kell hogy mondjam: - nem mindegy :!:
És abban is egyetértek, hogy akár hangszer, akár hangfal, akár autó, akár nő..........., én első sorban magamnak vásárolok, választok és úgy választom meg, hogy én meg legyek elégedve azzal.

Atti

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25035Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:30

malko írta:És nem kívánok egy olyan emberrel vitázni aki leragadt a vermona hangfalaknál
Db-m van.

malko
VIP

Hozzászólás: # 25036Hozzászólás malko
2014.06.05. 14:34

Nincs jelentősége, hogy mid van úgy is csak a béka segge alatt vagy , pedig azt is csak a megszólalásra értettem.Érezd magad jól Gabikám ott ahol akarod.Én elmondtam a véleményemet erről a dologról és te belém kötsz egy szaros mondatom miatt.
De akkor is ez az igazság!!!! Ha elfogadod ha nem. Lehet, hülye fejjel okoskodnod de még egy értelmes mondatot nem mondtál. Állandóan kínlódol valamin. Remélem neked nem lesz ilyen élménybe részed sosem mert akkor még véletlenül be kell látnod.

Üdv Malkó!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25037Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 14:35

Kell a jóminőség Marcikám, de Te már az EV-t és a Yamahát is legallyaztad, hogy az is "fuldoklik"...
Akkor mi a jó?
A QSC?
Ha a QSC a jó, akkor nekem elég egy sz@r Opera 602D is!
malko írta:Még a yamahánál azt érzed, hogy fuldoklik a hangfal azt a qsc-nél szinte észre sem veszed. Most nem bántani akarom a Ev-Zlx családot de annál is ugyan azt a jelenséget halottam.

malko
VIP

Hozzászólás: # 25038Hozzászólás malko
2014.06.05. 14:43

Arról beszélnék, hogy kell a jó minőség!!!! De ezek a ládák nem azok. Elfogadhatóak és kész.
Nincs mit többet belemagyaráznom. Ebben az árkategóriában ennyit tudnak és kész az egyiknek a limitálása szar a másiknak meg a hangképe pl nekem (QSC K-12). A harmadiknak a doboz anyaga stb....
De ennyi, elmondtam amit szerettem volna. Ha jó minőséget akarunk akkor nem ebben az ár kategóriában kell kereskednünk sajna.

Új hozzászólás