Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 24879Hozzászólás Zongorista28
2014.05.31. 08:03

" Nem rég hallottam egy boset lagziba...hát én nem voltam tőle elragadtatva. "
"Konkrétan úgy szólt mint egy Sokol rádió"

Szia GaBesz!

Na ez van akkor amikor rossz kezekben van egy kiváló minőségű cucc. (Általában mindig ott vannak a jó cuccok, ahol nem kéne) Akinek nem inge... ;)
Nekem volt LD 2.1 rendszerem na az nagyon rosszul szól! Erőteljes kopogós erőszakos undorító nem élvezhető mélyek, és sikító magasak, minden 12 órára állítva! Utáltam el is adtam gyorsan!

Bose-on 3 évet muzsikáltam, szünnap nélkül, soha nem akartam felállni a hangszer mellől, mert élvezni akartam a Lineáris hangját! Lagzizni nem vennék, mert szerintem nem oda való nem arra fejlesztették ki! Bose-t szállodában, étteremben használnék sehol máshol. :777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 24881Hozzászólás GabEsz
2014.05.31. 08:23

Zongorista28 írta: Na ez van akkor amikor rossz kezekben van egy kiváló minőségű cucc. (Általában mindig ott vannak a jó cuccok, ahol nem kéne) Akinek nem inge... ;)

És hány hangszer van ilyen kézben.....ááá belegondolni is rossz. :)
Zongorista28 írta: Nekem volt LD 2.1 rendszerem na az nagyon rosszul szól! Erőteljes kopogós erőszakos undorító nem élvezhető mélyek, és sikító magasak, minden 12 órára állítva! Utáltam el is adtam gyorsan!
Ez mostanában volt? LD Dave G3 volt, vagy régebbi valami volt?
Zongorista28 írta: Lagzizni nem vennék, mert szerintem nem oda való nem arra fejlesztették ki! Bose-t szállodában, étteremben használnék sehol máshol. :777
Teljes mértékben egyetértek ezzel. :777

Üdv.: Gabesz

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 24882Hozzászólás Zongorista28
2014.05.31. 10:24

Az első szériás volt. Külsőre nagyon szép, tetszetős kis helyen elfér stb. Megvettem, mert meg kellett vennem! Jó persze senki nem tartott az arcomhoz pisztolyt, de akkor jött be egy stabil hely gyorsan dönteni kellett. Megvettem, de már az első perctől nem voltunk jó barátok! :D

Jelenleg egy Sony 2.1 aktív rendszerem van ( igazából a Sub csak egy csatornás azaz csak önmagát hajtja) a két álló hangfalat egy Uher UA-150 -nel hajtom, egy Sony Eq közbeiktatásával. Mivel nem vállalok semmilyen fajta bulit csak "beszélgetős" zenét játszok nekem ez a legjobb választás.

Tisztán szól nagyon szépen kellemes arányokkal, ámbár bővíteni fogom még két álló Sonyval és egy aktív Subbal. Tehát ami most van meg hangfalakban azt duplán szeretném. Így lesz négy álló, és két Sub. Az Uher elbírja. Azért szeretném bővíteni mert kint a kertben nem az hogy kevés nem arról van szó. Azért szeretném mert nem akarom csúcsközeli értékeken járatni a hangfalakat.

Viszont a Sony EQ-t mindenképp le szeretném cserélni, mert csak 2*7 sávos, nem túl sok... nem rossz,de lehetne jobb is.

;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24899Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.01. 16:24

BeeJay!
M10DX-el is lehet menteni a beállításokat!
SCENE gomb és ott van 8 hely!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 24920Hozzászólás Apelláta
2014.06.01. 23:37

Én hallottam a héten Pa3-at Bose-on megszólalni. Most volt szerencsém életemben először Bose-t hallani. Hát nem mondanám, hogy nem szólt jól. A tulaja is haknikra használja. Ja, és van neki vagy négy szett, de ezt már írtam a napokban.
...az irigység megesz. :PPP

Üdv.: Apelláta

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24924Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.02. 07:13

Ahogy ígértem, a Hk Lucas élőben való kipróbálásáról a tapasztalataimat megosztom veletek ... :777

Nem egy nagy helyen voltunk, 80 fő volt a vendégsereg. Akusztika rendben volt, nem volt semmi extra.
Össze szereltem a Hk-t, és minden csatlakoztatva volt, a Midjay, a Mainstage, az énekek.
A zenét indítottam először, és nem is volt semmi gond. A top ládák meglepően tisztán szóltak, jó volt hallani, a sub is kellemesen dolgozott.
Az éneket is megszólaltattam a zene mellé, és itt ez is rendben volt, tiszta, közepek jól hallatszottak, a teste is meg volt.
Viszont ez a hangerő kevésnek bizonyult. Mikor kezdtem felhozni a megfelelő dinamikára, úgy lassan elkezdett narancssárgába villani, onnan meg már nincs messze a vörös fény.
Próbáltam mélyet elvenni, a jeleket állítgatni, de sajnos nem volt elég a hangerő.
És nem kísérleteztem tovább, feltettem a Mackie SRM 450-ket, és minden hangerő probléma megszűnt.
Aki azt állította, hogy kevés hangerőben annak tökéletesen igaza volt, de ezt így testközelből érzékelni megalapozottabb. :777
Előnye:
- kis helyen elfér
- a hangképe - szerintem - nagyon a helyén van, tiszta érthető

Hátránya:
- kevés a hangerő
- gerjedékenység

Így most biztos, hogy marad a Mackie. Eddig sem terveztem cserét, meg azt gondolom ezután sem kell ezen gondolkoznom. Bizonyára van jobb cucc is a Mackie-nél, nem gondolom, hogy ez a világ közepe, de ez így a legolcsóbb, ezért már nem kell pénzt adni. Nyilván a csere az mindenkinél a jobbra törekedést szolgélja - legtöbb esetben - éppen ezért, ameddig nem tudok QSC-t vagy Trevis-t vásárolni, addig ez megmarad.

Zoli

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 24925Hozzászólás Asterix
2014.06.02. 07:31

Megosztok én is egy hétvégi tapasztalatot. Szülinapi bulit játszottam egy nagy, zárt udvaron. Mivel esőre állt az idő, a hangfalakat a billentyűállvány 2 oldalára tettem fel állványokra. Nem előre néztek, hanem balra kb 30 fokot, így kezdet affelé tendálni a dolog, mintha egymás mögött lennének a hangfalak a hallgatóság szempontjából.
A mélyet odatekertem neki már 8dB-re a keverőn és alig volt mélyem. 2 óra múlva elment az esőfelhő, kitettem tőlem 6-8 méterre az egyik hangfalat és így már a hallgatóságnak szemben volt a 2 fal és csodák csodájára megjött a mély, simán vissza lehetett állítani a szokásos szintre a keverőt.
Ugyanazzal a cuccal ennyit számított egy hangfalelrendezés.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24926Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.02. 07:32

Rolandbk5 írta:Hátránya:
- gerjedékenység
Ez nem a mikrofon hátránya?
Rolandbk5 írta:de ez így a legolcsóbb, ezért már nem kell pénzt adni.
Szívemből szóltál!!!
Rolandbk5 írta:ameddig nem tudok QSC-t vagy Trevis-t vásárolni, addig ez megmarad.
Nekem csak egy "olcsó" DB-m van, de én ezt nem cserélném el a QSC-re az biztos. Legalábbis a K-sorozatra biztos nem... Idén vásároltam új hangtechnikát, de a QSC K sorozat rögtön kiesett a látószögemből - mondjuk ez az ára miatt is volt. Irreálisan drágának tartottam, ahoz képest, hogy én évente lejátszok 25-30 bulit.
Az árától függetlenül is nekem a DB sokkal jobban tetszik.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 24928Hozzászólás Asterix
2014.06.02. 07:55

Rolandbk5 írta:ameddig nem tudok QSC-t vagy Trevis-t vásárolni, addig ez megmarad.
A QSC K12-t elhozták egyszer hozzám kipróbálásra. Az biztos, hangerőben nincs hiány annál a falnál, de hangképben, a megszólalás minőségében lealázta a régi Valkó hangfalam. Pedig a gazdája, aki a bemutatókat tartotta vele tekergette a keverőpultot. Akár hangszerrel, akár cd-vel próbálkozott, nem sikerült belőle jobb hangzást kicsikarni. :lol:
Azt nem tudom, hogy Zsolti Trevise egy 2.1 rendszerben hangerőben mennyire elég egy nagy teremben, vagy kisebb szabadtéri rendezvényen, de hangképben biztosan nagyon a toppon van. Csak sajnos az ára is...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24933Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.02. 10:06

Qgli a mikrofon mind a kettőnknek Bete58. a Mackie-vel soha nem gerjedt, sokkal nagyobb hangerőn sem.
Itt a hangerő nem mondhatni nagynak, és előttünk mellettünk volt a cucc, még azt sem lehetett mondani, hogy beleszólt a mikrofonba.
Azért írtam a gerjedést, mert nem volt indokolt.
A QSC valóban drága, bár nem ismerem még buli környezetben. Egy biztos, hogy amire én hangfalat fogok vásárolni, addigra biztosan lesz olyan ami árban is és minőségben is megfelelő a Mackie után.

Új hozzászólás