Ahogy ígértem, a Hk Lucas élőben való kipróbálásáról a tapasztalataimat megosztom veletek ...
Nem egy nagy helyen voltunk, 80 fő volt a vendégsereg. Akusztika rendben volt, nem volt semmi extra.
Össze szereltem a Hk-t, és minden csatlakoztatva volt, a Midjay, a Mainstage, az énekek.
A zenét indítottam először, és nem is volt semmi gond. A top ládák meglepően tisztán szóltak, jó volt hallani, a sub is kellemesen dolgozott.
Az éneket is megszólaltattam a zene mellé, és itt ez is rendben volt, tiszta, közepek jól hallatszottak, a teste is meg volt.
Viszont ez a hangerő kevésnek bizonyult. Mikor kezdtem felhozni a megfelelő dinamikára, úgy lassan elkezdett narancssárgába villani, onnan meg már nincs messze a vörös fény.
Próbáltam mélyet elvenni, a jeleket állítgatni, de sajnos nem volt elég a hangerő.
És nem kísérleteztem tovább, feltettem a Mackie SRM 450-ket, és minden hangerő probléma megszűnt.
Aki azt állította, hogy kevés hangerőben annak tökéletesen igaza volt, de ezt így testközelből érzékelni megalapozottabb.
Előnye:
- kis helyen elfér
- a hangképe - szerintem - nagyon a helyén van, tiszta érthető
Hátránya:
- kevés a hangerő
- gerjedékenység
Így most biztos, hogy marad a Mackie. Eddig sem terveztem cserét, meg azt gondolom ezután sem kell ezen gondolkoznom. Bizonyára van jobb cucc is a Mackie-nél, nem gondolom, hogy ez a világ közepe, de ez így a legolcsóbb, ezért már nem kell pénzt adni. Nyilván a csere az mindenkinél a jobbra törekedést szolgélja - legtöbb esetben - éppen ezért, ameddig nem tudok QSC-t vagy Trevis-t vásárolni, addig ez megmarad.
Zoli