Ha nem ugyanabból a szögből, ugyanabból a távolságból megy a hang.......
Vannak mikrofonok amelyek ezt "nem veszik annyira zokon"
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Moderátor: Moderátorok
Igen, mert miközben azonos hangerőn énekel, viszont nem egyforma hangmagasságon, és a Shurnak egyenetlenebb az átviteli karakterisztikája mint az AT-nek. A Beta-58 3-4 kHz-nél és 8-10 kHz-nél drasztikusan emel, ezért is agresszívabb a hangja. Ezért furcsa számomra amit Bazsi ír a mélyekről, mert a megadott karakterisztikák alapján az AT-nek nem csak egyenletesebben, de kicsit mélyebben is kellene szólnia. Persze nem lehet mindent a katalógusadatoknak sem elhinni. Tehát az egyenetlenebb karakterisztika az oka mindennek. Ettől függetlenül lehet, hogy az iránykarakterisztikában is van némi különbség.---Qgli--- írta:Ezt én nem értem...B.Bazsi írta:hangerőben nagyobb "egyenetlenséget" mutatott, kevésbé kiegyenlített hangja volt,
Folyamatosan ugyanolyan hangerővel énekelt bele és nem egyforma hangerővel szólt?
Nem vitát szeretnék gerjeszteni, csak nekem mindig furcsa ha valaki mélyet tesz a mikrofonra. Vagy melyik frekvencia az amit ti mélynek mondtok? Eddig én azt tudtam, hogy a mélyet vágjuk inkább mint emeljük.B.Bazsi írta: Kis mélyet kell ráadni ha hasonló tónust szeretnénk mint amivel a Shure szól.
Na ezt magyarázza meg nekem valaki!Rolandbk5 írta: A puding próbája az evés,jövőhéten elviszem a Mackie-vel együtt. Egyébként nincs problémám a Mackie-vel, nálam rendben hozza azt a hangképet amit elvárok tőle. Van hangerő és dinamika is, szóval nem panaszkodom.
Én elhiszem, meghallgattam az egyik ismerősömnek L1 van és hát....ha nem olyan lenne az ára, amilyen, akkor gondolkodás nélkül azt vettem volna.Rolandbk5 írta:Nekem volt Bose L1 rendszerem is, és hát arról sem sok jót hallottam ( most sem ) viszont sok zenész kereste a hangfalakt, mert mindenhol lehetett hallani a zenét, persze hangerő különbségekkel. Olyan szinten beszólt egy 150-200 fős lagzit, hogy csak na, de ezt bárkinek is mondanám, nem hinné el,
Ebben igazad van....Rolandbk5 írta:Szóval jó Mackie, de egy próbát megér.