Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 24788Hozzászólás Attila
2014.05.28. 11:13

Van ilyen.
Ha nem ugyanabból a szögből, ugyanabból a távolságból megy a hang.......
Vannak mikrofonok amelyek ezt "nem veszik annyira zokon" :P

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24789Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.28. 11:24

Sziasztok,

A HK hangfalszettel nekem is ez a véleményem a paraméterei alapján. Sok fórumot elolvastam, és az írják, hogy olyan 100-120 fős rendezvényig zárt térben - mondjuk étterem - teljesen jól megállja a helyét.
A puding próbája az evés, ;) jövőhéten elviszem a Mackie-vel együtt. Egyébként nincs problémám a Mackie-vel, nálam rendben hozza azt a hangképet amit elvárok tőle. Van hangerő és dinamika is, szóval nem panaszkodom.
Csak egy ötletnek tűnik ... Bár nem tudom ki hogy van vele, de 80%-ban - nálunk legalábbis - 100 főnél nincs nagyobb esküvő. Egy átlagos étterem nem rendelkezik akkora befogadóképességgel, hogy ennél nagyobb esküvőt tudjon tartani, arról meg nem is beszélve, hogy manapság a költség csökkentés nem egy elhanyagolható dolog. A nagy esküvőket pedig úgyis olyan party zenekarok játsszák, akik vagy bérelnek - ez is divat - vagy olyan híresek, hogy komoly hangtechnikával rendelkeznek hozzátartozó technikussal. Szabadtéri buliban általában van hangosítás, és oda nem kell az én akár Trevis cuccom sem. Mindenképpen szerencsés helyzetben vagyok, hogy kitudom próbálni élőben. Majd megírom a tapasztalataimat a Mackie vs Hk Lucas -ról.
:777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 24790Hozzászólás Apelláta
2014.05.28. 12:01

---Qgli--- írta:
B.Bazsi írta:hangerőben nagyobb "egyenetlenséget" mutatott, kevésbé kiegyenlített hangja volt,
Ezt én nem értem...
Folyamatosan ugyanolyan hangerővel énekelt bele és nem egyforma hangerővel szólt?
Igen, mert miközben azonos hangerőn énekel, viszont nem egyforma hangmagasságon, és a Shurnak egyenetlenebb az átviteli karakterisztikája mint az AT-nek. A Beta-58 3-4 kHz-nél és 8-10 kHz-nél drasztikusan emel, ezért is agresszívabb a hangja. Ezért furcsa számomra amit Bazsi ír a mélyekről, mert a megadott karakterisztikák alapján az AT-nek nem csak egyenletesebben, de kicsit mélyebben is kellene szólnia. Persze nem lehet mindent a katalógusadatoknak sem elhinni. Tehát az egyenetlenebb karakterisztika az oka mindennek. Ettől függetlenül lehet, hogy az iránykarakterisztikában is van némi különbség.

Üdv.: Apelláta

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 24791Hozzászólás malko
2014.05.28. 12:22

B.Bazsi írta: Kis mélyet kell ráadni ha hasonló tónust szeretnénk mint amivel a Shure szól.
Nem vitát szeretnék gerjeszteni, csak nekem mindig furcsa ha valaki mélyet tesz a mikrofonra. Vagy melyik frekvencia az amit ti mélynek mondtok? Eddig én azt tudtam, hogy a mélyet vágjuk inkább mint emeljük.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24792Hozzászólás ---Qgli---
2014.05.28. 14:27

Rolandbk5 írta: A puding próbája az evés, ;) jövőhéten elviszem a Mackie-vel együtt. Egyébként nincs problémám a Mackie-vel, nálam rendben hozza azt a hangképet amit elvárok tőle. Van hangerő és dinamika is, szóval nem panaszkodom.
:777
Na ezt magyarázza meg nekem valaki!
Sosem értettem azt hogyha valami jól szól és elégedett vele a felhasználója, akkor miért akarja elcserélni? Ne értsd félre, nem beléd akarok kötni,mert mást is láttam már így gondolkodni, csak nem értem a dolgot.

Nekem van '95 óta egy BETA58A mikrofonom. Szidták már a beta 58-at, meg mondtak róla mindenféle rosszat, meg mondtak olcsóbban jobb mikrofont, de nekem még eszembe sem jutott, hogy elcseréljem, mert teljesen meg vagyok vele elégedve közel 20 éve.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24793Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.28. 14:49

Qgli,

Soha nem vennék más mikrofont mint a Bete58. Kb 15 éve azzal dolgozom és meg sem fordult a fejemben más mikrofon.
Annyi a sztory, hogy a barátom el szeretné adni a Hk cuccát, mert egy kisebbre cserélné. Nem állt ( áll ) szándékomban hangfalat vásárolni, mert a Mackie az igényeimet kielégítette, ill. kielégíti.
Egy sub hiányzik néha, de ezt nem tartom akkora problémának. Meghallgatom a Hk-t, és hozok egy döntést, ami természetesen mindenképpen előre mint hátra, és ha a Mackie hozza a formáját, akkor nincs miről beszélni, cseréről meg végképp.
Szerencsés helyzet ez, mert sehol nem tudnám ilyen körülmények között kipróbálni egy rendszert sem, és sajnos a kontroll ládánk még nem érkezett meg a Thomann-tól, így nem kell bérelni kontroll ládát. Két legyet egy csapásra. ;) :D
Aztán ez nem is jön rosszul itt a fórumon, hogy valaki tud érdemben véleményt írni, és nem mindig a leírásra hagyatkozunk. Ez mindig probléma, és vita tárgyát szokta képezni, hogy van egy eszközről egy féle leírás, ami vagy jobb mint amit írnak, vagy csak kamu, és fele sem igaz. Emlékszem, mikor a hangfoglaláson kipróbáltam az LD-nek az a 1sub-két top rendszerét, előtte már nézegettem, olvastam utána, és nem sok jóval kecsegtettek a paraméterek alapján, viszont mikor megszólalt hát kissé elállt a szavam élőben. Nekem volt Bose L1 rendszerem is, és hát arról sem sok jót hallottam ( most sem ) viszont sok zenész kereste a hangfalakt, mert mindenhol lehetett hallani a zenét, persze hangerő különbségekkel. Olyan szinten beszólt egy 150-200 fős lagzit, hogy csak na, de ezt bárkinek is mondanám, nem hinné el, mert nem 150kg a hangfal, és nincs 1000W teljesítménye. Én tudom, hogy milyen. És most ismét egy kérdéshez értünk, hogy miért adtam el? Hát mert akkoriban eltudtam olyan jó áron adni, hogy vettem a Thomann-tól 4 darab hangfalat, ami egy nagyobb zenekar teljes hangosítására elég volt. Ha ezt tudom, hogy ismét csak duóba zenélek, biztos vagyok benne, hogy nem adom el. Akkoriban adtam el a Korg Pa1xpro-t, amit Máton1974-től vásároltam. Hiba volt, de ez van, és kellett az ahhoz, hogy most itt lehessek ezekkel az eszközökkel amik most vannak.

Szóval jó Mackie, de egy próbát megér. :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 24794Hozzászólás Zeneboy
2014.05.28. 15:14

Roland Bk 5! Neked van Trevis? Ha jól olvastam?

Múlt hétvégén Tácon voltunk a Vénuszba, Te biztos ismered a helyet... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24797Hozzászólás ---Qgli---
2014.05.28. 16:21

Rolandbk5 írta:Nekem volt Bose L1 rendszerem is, és hát arról sem sok jót hallottam ( most sem ) viszont sok zenész kereste a hangfalakt, mert mindenhol lehetett hallani a zenét, persze hangerő különbségekkel. Olyan szinten beszólt egy 150-200 fős lagzit, hogy csak na, de ezt bárkinek is mondanám, nem hinné el,
Én elhiszem, meghallgattam az egyik ismerősömnek L1 van és hát....ha nem olyan lenne az ára, amilyen, akkor gondolkodás nélkül azt vettem volna.
Rolandbk5 írta:Szóval jó Mackie, de egy próbát megér.
Ebben igazad van....

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 24798Hozzászólás marton1974
2014.05.28. 16:47

Üdv.
Nekem HK AUDIO LUCAS IMPACT 2.1-es cuccom volt.Arról is azt mondták egy páran hogy kis teljesítményű...de betyár szépen és nagyot szólt!150-200 főig símán megállta a helyét még discó-nál is!Jók a HK cuccok,profi német minőség mint a DYNACORD...

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 24801Hozzászólás csepi
2014.05.28. 19:41

Ácsi!
A lucas szérián belül 4, vagy 5 méret van. A smart a legkissebb, az impact pedig a legnagyobb alatt eggyel. Az Impact valóban majdnem mindenütt megállja a helyét, és tényleg szépen szól, de a Smart felejtős! Nekem az egyel nagyobb volt a smartnál, a performer, de az is kevés volt sok buliban, azért is adtam el, a soundja egyébként nagyon zsír.

Új hozzászólás