Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23330Hozzászólás malko
2014.03.20. 09:51

Ne haragudj manyus de teljesen egyet értek Tomival. Nem olyan kicsi dolgok ezek azért, hogy csak így simán túl lépjünk rajtuk.
Ha már egyszer ügyelnek minden kis apró részletre, hogy a pl a saxi mennyi levegőt használjon akkor miért nem működik az a kontroll? Nincs ember aki ezeket tesztelje? Nincs aki kipróbálja vagy nem hallja azt , hogy a beütő egyszerűen rossz? Ezek szerint ilyen szinten nincs és azt is sajnálom hogy nem adnak a felhasználók véleményre. Ja és még egyszer bocs mindenkitől de ezzel a "NATURAL" sound hangzással engem a sírba lehet vinni. Hol hallatok ilyen hangzást? Legyen az alap hangszín natur vagy mit tom minek nevezitek, DE!!!!!!!!! akkor lehessen már legalább egy effectet rá tenni és úgy elmenteni akár egy midiben. Minek mennek a zenekarok stúdióba ha elég lenne ez a natúr hangzás világ. Én is azt mondom, hogy a ketron audyába jól szólnak a hangszínek egy része alapban, de ennyi is semmi más nincs. A közel 8 év alatt nem tudtak egy olyan programot kihozni amivel ezt a dolgot meg lehet csinálni vagy legalább a hangszerben rendbe tenni? Na ez már gáz. Bocsi mindenkitől ha valaki bántásnak veszi, de nem annak szántam, csak utálom ha egy hangszert az egekig magasztalnak és a háttérben meg ott vannak ezek a dolgok amik nekem igen is sokat számítanak.

Üdv Malkó!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23331Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 09:56

Na most aztán elvesztettem a fonalat. :xx:
Nem értem. :dash2:
Akkor most jó vagy sem? Bár mindegy is, hogy ki mit mondd, szerintem azért talán a sok vacak között ez a jobbik vacak.
AlmaTom most tényleg érdekelne, hogy mi az amit most használsz, ami nem ilyen mint ezek a hangszerek. Ez szerintem hasznára válhatna mindenkinek akit ez egyáltalán érdekelhet, már ha ezt a titkot megosztod velünk. Nekem személy szerint az a bajom ezekkel a vitákkal, hogy itt kevesen zenélnek olyan szinten, hogy bárki is a rendezvényen azzal a problémával keresne meg, hogy a seprűs beütő lecsengési ideje mintha kevés lett volna, sőt nem az amit hallott - bár úgy tűnt - nem is volt seprűs beütő. :o
Volt idő mikor én azt is megpróbáltam, hogy a Logic-al készítem el a dalokat, és elég egy szinti meg egy Wav lejátszó. Ez akkora meló - meglehet csinálni -, hogy annyit nem fizetnek érte. Szerintem mindenki a tökéletesre törekszik - ami ugye elérhetetlen, mert ez szubjektív - és amit csinál azt a saját tudásának megfelelően teszi. Nyilván, pl. én soha nem fogok olyan luxus hajókon zenélni mint amiken AlmaTom járt, éppen ezért a "tökéletesre" való törekvésem a magam szintjén azt gondolom maximális.
Az meg elég szomorú, hogy már a Ketron is beállt a tömeg gyártásos sorba. Ez nem jó. Viszont itt megint megjegyezném - már sokadszorra - , hogy akinek a hangszínek számítanak, az miért nem vásárol egy csúcs szintit? Mondjuk egy Kronos X-t? Abban biztos jó a seprűs beütő, meg a hasonló hangszínek, de amennyiben esetleg nem tetszik a hangszín, akkor azt úgy változtatja meg ahogyan csak szeretné. Miért kell varrógép? Nincs értelme. Egyáltalán semmi. :dash2: :cry2:
Talán értem AlmaTom problémáját a hangszerválasztás terén, mert lehetséges, hogy a Ketronra megírt midi dalok - sok minden mással együtt használva - nem kompatibilisek a "hagyományos" akár szintikkel is, és ezért nagy meló lenne azt újra megírni, vagy átírni, de ezt majd AlmaTom, ha akarja elárulja.

Elkészítettem egy dalt amit véleményezésre átküldtem AlmaTomnak meg tommid1-nek. A dal érdekessége abban rejlett, hogy a pergőt, a csörgőt, a lábcint külön sávokra tettem, majd ezeket a LIVE szettből válogattam össze.
Megosztom veletek is, aztán ne kíméljetek ... :hit2:
Hallgassátok meg, és majd elmondom én is a véleményemet. :D

http://www.4shared.com/mp3/3ylLGR-Yba/Live_drum23.html

malko
VIP

Hozzászólás: # 23334Hozzászólás malko
2014.03.20. 10:24

Rolandbk5 írta:
Megosztom veletek is, aztán ne kíméljetek ... :hit2:
Hát akkor én nem kíméllek:) A gitár hangszín amire szinte a szám épül az elég bugyután szól. 0.23 mp-nél az a basszus húzás egy kicsit túlzás. A muted trombita az tetszik viszont 3 perc után a csörgő az szét veri a számot és a trombita nekem itt elég gagyin szól. A dob az elmegy, de semmi extra ami megfogna benne. Mentségedre annyit, hogy ez egy nagyon rossz midi. Azért is játszom én ezt a számot automata kísértettel:)

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal

Hozzászólás: # 23335Hozzászólás ---Qgli---
2014.03.20. 11:02

Mit csinál a 002-es kontrol?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23339Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 11:46

malko írta:Ja és még egyszer bocs mindenkitől de ezzel a "NATURAL" sound hangzással engem a sírba lehet vinni. Hol hallatok ilyen hangzást? Legyen az alap hangszín natur vagy mit tom minek nevezitek, DE!!!!!!!!! akkor lehessen már legalább egy effectet rá tenni és úgy elmenteni akár egy midiben. Minek mennek a zenekarok stúdióba ha elég lenne ez a natúr hangzás világ.
Malko,
Köszönöm a véleményed építő jellegű ... :777
Viszont itt amit idéztem tőled ezt nem értem. Mikor még Tyros2-m volt, és egy sráccal játszottam egy zenekarban, akinek G70-e volt akkoriban. Miután már nem voltunk egy zenekarban, és hallottam őket zenélni, csak csodálkoztam, hogy ez mi? :shock: Aztán mikor nála jártam, meghallgattam a G70-t, és - nem viccelek - úgy szólt - számomra - mint egy tökszár. :o :shock: Aztán beszéltünk róla, hogy nem értem, mikor a buliban hallottam fantasztikus volt, mikor pedig kipróbáltam ott nála, akkor meg nem volt jó. Elárulta, hogy felment Pestre, majd egy a stúdióban ahol a dalok készültek nekik, a hangmérnök srác beállította a hangszer effekt beállításait. "Köz" midiket használt ő is, semmi extra. Olyan szinten vissza vettették vele az effektet, hogy mintha nem is lett volna, és nagy cuccon fantasztikusan tudott szólni. Szerintem nem hiányzik annyi effekt amennyit szeretnénk, és még azt is gondolom, hogy azért téma az effekt, mert nem igazán van a Ketronban. Kérdezem én, hogy egy midi dalban egy Tyrosnál ahol van DSP rendesen mennyit használ a 100% felhasználó? Biztos tudja mindenki, hogy a dob szettnél nem igazán használunk zengetőt, csak egy kis chorust. És ez valóban így is van rendben. Egy másik történet, hogy a Hangfoglaláson jártam, és egy nagyon komoly több milliós keverővel dolgoztak ahol a bemutatók - hangos rész - voltak. Kérdeztem a hangmérnöktől, hogy ezzel a keverővel mindent meglehet csinálni. Azt felelte, hogy természetesen. Viszont a titok a mikrofonokban van, amivel a hangszer hangosítják, és nem is nyúl nagyon az eq-hoz. Na ez hogyan is van? :D

Szóval nem értem a Ketronról alkotott - még mindig - rossz képet. Nekem most egy T1, és egy Midjay plus van. Lehet hallani a különbséget. Valóban, a gitár az nem az igazi. De sajnos a kompromisszum az még mindig van, és örökre lesz is. Olyan soha nem lesz, hogy minden jó. A Tyrosokról köztudott, hogy a dob rész a gyengéje, ja meg az elvek ... :dash2:
Viszont ez áll a legközelebb ahhoz, amit ÉN szeretnék hallani, és itt ismét felüti a fejét a szubjektivitás. .... :777 :777

malko
VIP

Hozzászólás: # 23342Hozzászólás malko
2014.03.20. 12:56

Rolandbk5 írta: Elárulta, hogy felment Pestre, majd egy a stúdióban ahol a dalok készültek nekik, a hangmérnök srác beállította a hangszer effekt beállításait.
Hát max a reverbet állította kisebbre másba nem igazán nyúlt bele szerintem . De én nem erről beszélek mikor azt mondom, hogy effect.
Rolandbk5 írta: Kérdezem én, hogy egy midi dalban egy Tyrosnál ahol van DSP rendesen mennyit használ a 100% felhasználó?
Mondom amit én szoktam:
Dsp1: inserten Tempo delay bármelyik sávra ha kell egy kis delay ez megoldja.
Dsp2: Ezen nekem egy eq van beállítva amit a pergőre használok
Dsp3-6: Általában gitár effectek, orgonák, phaser és compresszor
szóval nem ritka olyan midim amiben 6 dsp használok és én az effectet erre értem és nem a reverbre. És az számomra elfogathatatlan, hogy 1 milliós hangszerben nem tudsz ilyeneket használni.
Rolandbk5 írta:Biztos tudja mindenki, hogy a dob szettnél nem igazán használunk zengetőt, csak egy kis chorust.
Na hát akkor le vagyok maradva mert kevés zengető ok de, hogy chorus is.
Rolandbk5 írta: Viszont a titok a mikrofonokban van, amivel a hangszer hangosítják, és nem is nyúl nagyon az eq-hoz. Na ez hogyan is van? :D
Hát ezt nem igazán értem megint. Milyen hangszerekről van szó? Vegyük sorba.
Dob: Na itt aztán bátran használják az eq meglehet nézni egy pergő vagy egy nagydob beállítást. És ugye nem ritka a gate használta és a kompresszor.
http://music.tutsplus.com/tutorials/a-g ... audio-4956

Szinti: Itt nem kell mikrofon itt sok baj nincs vonalban és kész.

Gitárok: Na itt lehet nem állít sokat a mikrofon eq-ján mert általában alap cuccokról játszanak és ott azért meg lehet nézni a tekergetést a hangszín gomboknál.

Fúvosok: Itt sem hiszem, hogy nem használ eq egy komoly hangtechnikus (mély vágás, magas emelés ill. vágás stb....)
http://dt7v1i9vyp3mf.cloudfront.net/sty ... k=v4v7H65J
De mehetnék így sorba csak nem értem, hogy miért mondd ilyet, hogy a hangszereknél nem állít a mikrofon eq-ján.
Rolandbk5 írta: Szóval nem értem a Ketronról alkotott - még mindig - rossz képet.
Nem az alap hangszínekkel van bajom ha nem azzal, egy nyamvadt gitárra vagy egy orgonára nem tudok megfelelő effectet rakni.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23343Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.20. 13:31

Úgy tűnik te is egy ritka Tyros vagy a Yamahások körében, mint Almaton a Ketronosok táborában.
Igen a DSP- két erre találták ki amire te használod. Ezek szerint akkor a pergőd kűlön sávon van?

Ha hazaérek megírom a pontos címét annak a könyvnek ahol ezt írják, nem én találtam ki. ;)

Sok mindenben egyetértek veled. Én sem adnék egy Ketronért sem 200.000-nál többet, de másért sem.

malko
VIP

Hozzászólás: # 23344Hozzászólás malko
2014.03.20. 13:51

Rolandbk5 írta:Ezek szerint akkor a pergőd kűlön sávon van?
Nem csak a pergő ha nem a nagydob is de őt már egy sys ex üzenettel hangszínelem.
Rolandbk5 írta:Ha hazaérek megírom a pontos címét annak a könyvnek ahol ezt írják, nem én találtam ki. ;)
Jó lenne :D

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23346Hozzászólás manyus
2014.03.20. 16:08

almatom írta: Szerinted miért használok a mai napig egy 15 éves ketron modult? Mert az normálisan kezeli az összes midi utasítást! Ehhez képest a midjpro maximum a hangerôt meg panorámát értelmezi.
Szerinted ez normális, Manyus???
Persze, hogy nem normális.
De akkor rajtad kivül itt senki nem ért a midjay plushoz és az audyahoz, mert ezeket a hibákat még senki nem hozta elő......
És ha ez valóban így van, én akkor csak írnék a ketron.it-nek, mint EUs ketron disztributornak, és az amerikai anyacégnek,
hogy most akkor mi is van :?:
Hátha mégis benézünk valamit, ha meg nem, akkor sűrgősen álljanak neki egy szoftverfrissítésnek !

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23347Hozzászólás manyus
2014.03.20. 16:50

malko írta: Nem az alap hangszínekkel van bajom ha nem azzal, egy nyamvadt gitárra vagy egy orgonára nem tudok megfelelő effectet rakni.

Az xd9-nél a voice edit a következő effekteket tartalmazza:
1 overdrive
2 distorsor
3 chorus
4 delay
5 delay-chorus
6 distorsor-chorus
7 distorsor-delay
8 distorsor-delay-chorus
9 overdrive-chorus + mindegyik lehetőségnél a reverb is természetesen rendelkezésre áll.
És ezek csak az effektek, és a többi állítási lehetőséget nem említettem.
Ha komolyan érdekel, szivesen lefényképezem a kijelzőt (több fénykép ), hogy a voice edit hány funkciót is tartalmaz.
Halkan ugyan, de azt is megjegyezném hogy az edit programmal (a Te általad beállított, effektezett) 4 db hangszínt rakhatsz egymásra :!:
Midinél a reverb -delay-chorus-distorsor effektekkel lehet dolgozni.

Új hozzászólás