|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Ne a lefagyás miatt félj az SD-1-től. Zeneboynak régiek a tapasztalatai már. Az SD-1 nem fagy le, jók a stílusai, jók a hangszínei, egy csomó dolgot nagyon jól tud. (Pl. kérdezd meg Zeneboy-t, milyen macera a Korgban megfelelően elmenteni egy áthangszerelt midit. A Ketronban szól a midi, átkevergeted, majd megállítod és save. El van mentve minden beállítás rajta.) Minden jól működik rajta, de az érintőképernyő, a sliderek világa után már nehézkes a használata.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Asterix írta:Ne a lefagyás miatt félj az SD-1-től. Zeneboynak régiek a tapasztalatai már. Az SD-1 nem fagy le, jók a stílusai, jók a hangszínei, egy csomó dolgot nagyon jól tud. (Pl. kérdezd meg Zeneboy-t, milyen macera a Korgban megfelelően elmenteni egy áthangszerelt midit. A Ketronban szól a midi, átkevergeted, majd megállítod és save. El van mentve minden beállítás rajta.) Minden jól működik rajta, de az érintőképernyő, a sliderek világa után már nehézkes a használata.
Lehet, hogy régiek a tapasztalatok ketron sd1ről! De ez a srác tyrost vett és a mai napig nem mer ketront megvenni csak második hangszernek! Aktív 1 hangszeres megoldásban valamiért csak fél még a megbízhatóbbnak mondott szériától is! Talán azért mert rendesen elmélyült benne!
Talán te is tudod, hogy korg sem macera, ha ctrl sys-eket nem kell átírogatni megkeresni event editben! Akkor 1 nóta nekem is annyi idő, míg kicserélem a hangszíneket! Csak ha normálisan akarja az ember akkor egyébként sem 1-2 percet kell szánni egy dalra!
Lehet e ketronon elég ennyi is, csak akkor még én nem hallottam ennyire beállítva egy ketront! Egyébként pont almatomi mondta a ketron pontosan a felesleges midi üziktől áll be! Ő meg elég nagy Ketron FAN, hogy ne a levegőbe beszéljen!
Én nem akarom lebeszélni egyáltalán! Csak elmondtam a saját tapasztalatomat! És azt ajánlottam próbálja ki! Illetve felhívtam a figyelmét, hogy inkább e3gy jobb hangrendszerbe érdemes fektetni, bár mint kiderült anyegin válság van...így érthető a döntése is!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv!
Melyik a jobb hangszer a KETRON X1 vs. KETRON SD1 Plus?
- Asterix
- Globális Moderátor
Ez nem lehet kérdés, természetesen az SD-1 Plus. A fölött a hangszer fölött már csak az Audya található a Ketronok között.marton1974 írta:Üdv!
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv Asterix!
Szerinted Ketron X1 vs.XD9 a jobb választás.
Úgy tudom az XD9 -ben nincs beépített szekvenszer...
Hangzásilag ,használhatóságban mi a különbség a két gép között?
Szerinted Ketron X1 vs.XD9 a jobb választás.
Úgy tudom az XD9 -ben nincs beépített szekvenszer...
Hangzásilag ,használhatóságban mi a különbség a két gép között?
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Már régóta tudom, több alkalommal írtam azt, hogy ezek a ferdeszeműek tudják mit, miért csinálnak.
Különösen azt, hogy mit, miért nem csinálnak.
Üdv.
Különösen azt, hogy mit, miért nem csinálnak.
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- Asterix
- Globális Moderátor
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Egy biztos. Józan paraszti ésszel már bárki a sok hangszermárka legjobb tulajdonságait egy cuccba összeollózhatta volna. Nem lenne gondja a konkurenciával szerintem.vladimirmusic írta:Már régóta tudom, több alkalommal írtam azt, hogy ezek a ferdeszeműek tudják mit, miért csinálnak.![]()
Különösen azt, hogy mit, miért nem csinálnak.![]()
Üdv.
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Volt egy másik Fórumon egy nagy Téma:
Milyen Arranger lenne az ideális verzió?!
A vége felé egy zenész hozzáadot egy kérdést: melyik az a zenész, aki kihasználja a hangszerét 100%?
Itt is lehetne ezen nyitni egy kis vitát.
/Ez miatt is helyeztem át a két hozzászólást a Korg fórumbol./
Üdv.
Milyen Arranger lenne az ideális verzió?!
A vége felé egy zenész hozzáadot egy kérdést: melyik az a zenész, aki kihasználja a hangszerét 100%?
Itt is lehetne ezen nyitni egy kis vitát.
/Ez miatt is helyeztem át a két hozzászólást a Korg fórumbol./
Üdv.
Vladimir
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- -Dragoner-
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: KORG PA50 SD
- Adott köszönetek: : 19 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 9 alkalommal
Kössz a tippet!marton1974 írta:Üdv.
Állítgattam a pa2x-et,mivel a dobjaival nem voltam megelégedve.Rátöltöttem a telepítő cd-jén is lévő REALDRUM.SET-et.
És láss csodát!!!Nagyon ütős élő dobok vannak rajta.Kicsit megbolondítva nagyon komoly!
Gyerekek miért van az hogy az összes hangszer gyárilag úgymond nyersen gagyiul van belőve?Elkezdtem komolyabban állítgatni a 2-est,hát mit mondjak meglepődtem!!!
Ott van a kicsike!:)És én még el akartam adni.Na marad az biztos,mert amit ma tudni kell egy hangszernek azt mind vágja!Dinamikus ütős hangzása van ,csak hozzá kell nyúlni teljesen a gyári stílusokhoz is.
És a hangszíneket életre kell kelteni az EQ-val és a hangszínszabájzóval,meg az effekteket kicserélni és..........Bakker mintha nem is az a hangszer lenne!!!
Csak jó zene van! - legfeljebb nem a megfelelő helyen és nem a megfelelő embereknek játsszák.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
ÁTHELYEZETT BESZÉLGETÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Roland stílusok, hangszínek - Kérések
HozzászólásSzerző: B-Trió » 2012.03.16. 22:00
Sziasztok!
Egy szubjektív kérdést feszegetnék kicsit!
Roland,Korg, vagy Yamaha???(Casio LOL)
Nekem már mindegyik volt! A Roland egy nagyon megbízható , hagyományos hangszer! A Korg fantasztikus hangzást produkál, de hótt bonyolult!
A Yamaha a kettő között van félúton, szerintem!
Nagyon jó hangok és stílusok, úttörő felhasználói megoldásokkal!
Miért mégis az ódzkodás vele szemben!???
1, Billentés, billentyűzet
2,dob hangszínek
Ha ezt sikerül kiküszöbölni, átveszik a vezetést!!!!
Üdv
RANDOM_AVATAr
B-Trió
Újonc
HozzászólásSzerző: Asterix » Tegnap, 15:23
Igazat írtál. Bármelyik hangszergyártó cég kiküszöböli a hibáit, az biztosan át fogja venni a vezetést.
Nem tudom, mire alapozva mondod a Yamahával szemben az ódzkodást, de szerintem a Yamaha a legkönnyebben eladható hangszer. Kb. 4 Tyros-t el lehet adni annyi idő alatt, míg 1 Pa1x-et, de aki egyszer komolyan megtapasztalja a Korg hangzását, az már nehezebben húz a Yamahához. Szerintem... Az érintőképernyős Korgok a képernyő miatt szerintem a legkönnyebben kezelhető hangszerek. Néha a Yamahámnak is a képernyőjét nyomkodom, úgy megszoktam már a Korgnál.

HozzászólásSzerző: B.Bazsi » Tegnap, 22:19
Szép estét mindenkinek!
B-Trió, Asterix, egyetértek veletek. Úgy látom így is jókora verseny van a nagy hangszertártó cégek között, kíváncsi vagyok hová jutna ez a versengés ha komolyan vennék azon hibák orvoslását amelyek miatt valaki éppen nem azt a hangszert veszi meg amelyiket. Elég nehéz elhinnem hogy ne tudnák ezeket a felmerülő "hibákat" kiküszöbölni. Olyan hangzású és tudású hangszereknél, amelyek a piacon vannak, nem hiszem hogy pl. a Yamaha ne tudna olyan dobot belerakni az arrangerekbe amelyek igazán faszául szólnak. Ezt csak egy példának hoztam fel, mert azok közé tartozom akik a véleményem szerint meglehetősen gyenge dobhangjai miatt nem vesznek Yamahát. Többek között, de nálam ez elég nyomos ok... De szinte mindegyik gyártó hangszereiben lehetne kivetni valót találni. De hogy egy kicsit a saját hangszeremet is kritizáljam, G70... Vettem bele egy Sr-G01-es bővítőt, hát dobott rendesen a hangzáson. Remek dobkészleteket tartalmaz, igazi dögös basszusokat, de egyéb jó hangszínek is vannak rajta, a cimbalom az szerintem valami "brutális" ahogy szól. Mi lett volna ha a Roland alapból belepakolja ezeket a dolgokat a G70-be gyárilag? Ahogy olvastam már, jópáran kritizálták a G70-t (is) a "gyenge" gyári dobok miatt. Nekem kicsit olyan érzésem van hogy a cégek a "mit ne tegyünk bele" koncepciót követik a "mit tegyünk még bele" helyett, de lehet hogy csak az örökké elégedetlen énem mondja ezt... Azért az SR-G-vel jóval dögösebben szól a hangszer, de tényleg, miért nem tudták alapból ezekkel a gyári hangokkal piacra dobni? Jöhetett volna utána ugyanúgy egy bővítőkártya még extrább dolgokkal, mondjuk az SRX drum kártyáról többi dobbal, vagy a V-Syntiből szintihangokkal, stb... Hallottam már hogy hogy szólnak ezek az SRX dobok, hát mit mondjak, szerintem padlóra vágja a konkurens cégek hangszereinek a dobjait rendesen. Remélem eljön az az idő mikor felismerik a hangszergyártók hogy mennyit jelentene nekik is és nekünk is az ha tényleg úgy dobnák ki a hangszereket hogy a felhasználó csak mosolyogni és elismerően csettinteni tudna a hallottak alapján, legyen az dob, basszus, zongora, harmónika, akármi. Üzletpolitikai okok miatt van így....? A több pedig tényleg több lenne, nem is kevéssel.
HozzászólásSzerző: B-Trió » 2012.03.16. 22:00
Sziasztok!
Egy szubjektív kérdést feszegetnék kicsit!
Roland,Korg, vagy Yamaha???(Casio LOL)
Nekem már mindegyik volt! A Roland egy nagyon megbízható , hagyományos hangszer! A Korg fantasztikus hangzást produkál, de hótt bonyolult!
A Yamaha a kettő között van félúton, szerintem!
Nagyon jó hangok és stílusok, úttörő felhasználói megoldásokkal!
Miért mégis az ódzkodás vele szemben!???
1, Billentés, billentyűzet
2,dob hangszínek
Ha ezt sikerül kiküszöbölni, átveszik a vezetést!!!!
Üdv
RANDOM_AVATAr
B-Trió
Újonc
HozzászólásSzerző: Asterix » Tegnap, 15:23
Igazat írtál. Bármelyik hangszergyártó cég kiküszöböli a hibáit, az biztosan át fogja venni a vezetést.
Nem tudom, mire alapozva mondod a Yamahával szemben az ódzkodást, de szerintem a Yamaha a legkönnyebben eladható hangszer. Kb. 4 Tyros-t el lehet adni annyi idő alatt, míg 1 Pa1x-et, de aki egyszer komolyan megtapasztalja a Korg hangzását, az már nehezebben húz a Yamahához. Szerintem... Az érintőképernyős Korgok a képernyő miatt szerintem a legkönnyebben kezelhető hangszerek. Néha a Yamahámnak is a képernyőjét nyomkodom, úgy megszoktam már a Korgnál.
HozzászólásSzerző: B.Bazsi » Tegnap, 22:19
Szép estét mindenkinek!
B-Trió, Asterix, egyetértek veletek. Úgy látom így is jókora verseny van a nagy hangszertártó cégek között, kíváncsi vagyok hová jutna ez a versengés ha komolyan vennék azon hibák orvoslását amelyek miatt valaki éppen nem azt a hangszert veszi meg amelyiket. Elég nehéz elhinnem hogy ne tudnák ezeket a felmerülő "hibákat" kiküszöbölni. Olyan hangzású és tudású hangszereknél, amelyek a piacon vannak, nem hiszem hogy pl. a Yamaha ne tudna olyan dobot belerakni az arrangerekbe amelyek igazán faszául szólnak. Ezt csak egy példának hoztam fel, mert azok közé tartozom akik a véleményem szerint meglehetősen gyenge dobhangjai miatt nem vesznek Yamahát. Többek között, de nálam ez elég nyomos ok... De szinte mindegyik gyártó hangszereiben lehetne kivetni valót találni. De hogy egy kicsit a saját hangszeremet is kritizáljam, G70... Vettem bele egy Sr-G01-es bővítőt, hát dobott rendesen a hangzáson. Remek dobkészleteket tartalmaz, igazi dögös basszusokat, de egyéb jó hangszínek is vannak rajta, a cimbalom az szerintem valami "brutális" ahogy szól. Mi lett volna ha a Roland alapból belepakolja ezeket a dolgokat a G70-be gyárilag? Ahogy olvastam már, jópáran kritizálták a G70-t (is) a "gyenge" gyári dobok miatt. Nekem kicsit olyan érzésem van hogy a cégek a "mit ne tegyünk bele" koncepciót követik a "mit tegyünk még bele" helyett, de lehet hogy csak az örökké elégedetlen énem mondja ezt... Azért az SR-G-vel jóval dögösebben szól a hangszer, de tényleg, miért nem tudták alapból ezekkel a gyári hangokkal piacra dobni? Jöhetett volna utána ugyanúgy egy bővítőkártya még extrább dolgokkal, mondjuk az SRX drum kártyáról többi dobbal, vagy a V-Syntiből szintihangokkal, stb... Hallottam már hogy hogy szólnak ezek az SRX dobok, hát mit mondjak, szerintem padlóra vágja a konkurens cégek hangszereinek a dobjait rendesen. Remélem eljön az az idő mikor felismerik a hangszergyártók hogy mennyit jelentene nekik is és nekünk is az ha tényleg úgy dobnák ki a hangszereket hogy a felhasználó csak mosolyogni és elismerően csettinteni tudna a hallottak alapján, legyen az dob, basszus, zongora, harmónika, akármi. Üzletpolitikai okok miatt van így....? A több pedig tényleg több lenne, nem is kevéssel.
Picasso