Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha Tyros 5

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Re: Yamaha Tyros 5

Hozzászólás: # 22697Hozzászólás Asterix
2014.03.02. 07:47

Pityu!
Ezen a szinten ízlés különbség van. Ahogy én és egy pár Korgos kollégám nem tudott a Yamaha megszólalásáról pozitív véleményt kihozni a Korggal szemben, ugyanúgy van olyan ismerősöm a kollégák között, aki már a Tyros 3-al szemben sem tud előnyös hangzásról beszélni a Korg Pa3x Musikanttal kapcsolatban. Itt csak arról szól a dolog, hogy kinek-kinek az ízlése mit kíván meg.
Részemről, az én szuverén ízlésem szerint hangzásilag első a Ketron, második a Korg, harmadik a Yamaha. De ilyen szinten már mondom főleg az egyén ízlése és esetleg a kezelhetőség ami számít. Kinek-kinek mi áll a kezére... :777

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 22698Hozzászólás Gyuley
2014.03.02. 09:39

Ennyi pénzért, a technika mai állása alapján, már tele lehetett volna tömni a csúcsmodelleket vsti hangszerekkel!
Sajnos még az összes gyártó modelljei bőven elmaradnak hangzásban ettől a világtól, és még szerintem sok bőrt lehúznak a gyártók a hangszereikről a belecsepegtetett apróságokból!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 22699Hozzászólás manyus
2014.03.02. 09:51

Hali.

Érdekes, hogy ilyen minőségi hangszerbemutatókról, főleg meghívott külhoni szakértőkkel (beleértve sz összes hangszermárka képviselőjét !) én itt Magyaországon nem hallottam. Pedig itt lakok a fővárostól 20km-re és szoktam informálódni. Vagy csak ennyire nem lennék jól értesült ?
Esetleg az a magyarázat, hogy fasorba se vesznek a gyártók, mert nem vagyunk értékelhető felvevőpiac ?
Hallkan megjegyezném, (mint több évig volt yamahás :) ), a tyros 5 engem sem kápzáztatott el....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 22700Hozzászólás Asterix
2014.03.02. 10:27

manyus írta:nem vagyunk értékelhető felvevőpiac ?
Szerinted azok vagyunk??? :lol: :lol:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 22702Hozzászólás Apelláta
2014.03.02. 10:57

Akkor egy kis dicséret:

Az orgonák meg a gitárok szerintem nagyon ütősek. Megkockáztatom, hogy orgonákban veri a konkurenseket, de már a T4 is. (jó pár demó alapján állítom) A harmonika hangszínek is tetszettek. A dobokon is hallható pozitív változás. Ja és a 76 billu is a T5 pozitívuma közé sorolandó.

A bemutató második részének elején lévő orgonás rész nagyon állat.

Üdv.: Apelláta

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 22704Hozzászólás manyus
2014.03.02. 11:37

Asterix írta:
manyus írta:nem vagyunk értékelhető felvevőpiac ?
Szerinted azok vagyunk???
.

Nem tudom, hogy mi a az etalon, de nem hiszem hogy Romániában sokkal több új Tyrost vennének,
bár pontos eladási adataim nincsenek. Én azért tippelném, hogy nálunk százas nagyságrendben vásárolják a legújabb hangszereket, és nem csak a képzett hozzáértők, hanem sokan megveszik passzióból, vagy csak azért mert megtehetik......A pontos eladási szám meg nem nyilános, mert sokan "kerülő utakon" szerzik meg az új hangszert jó magyar szokás szerint ;)
Más. A T5 gitárjai és orgonái, a demo alapján azért tényleg ütősnek tűnnek :777

szcsabi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 32 alkalommal

Hozzászólás: # 22707Hozzászólás szcsabi
2014.03.02. 12:23

Őszintén szólva ámulok bámulok azon, hogy manapság a kis bulis megszólalást milyen szintre emelték a hangszer cégek. Van multi sampling, audió groowe meg tc vocal harmonizer aminek mi zenészek nagyon örülünk. De a másik oldalon ott áll a bulit megrendelő cég vagy műsor iroda aki laikusan áll a dolgokhoz és nem mindig tudja eldönteni mi az ami gépről szól és mi az ami a zenész érdeme. Pedig a gépet felkészíteni a bulikra sem kis munka...

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 51
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22711Hozzászólás Attila
2014.03.02. 13:33

"Ez már nagyon ott van......." - ezzel linkelted be a kisfilmet.
"Hangzásban pedig a fasorban sincsen........." - ezt írod most
- Szóval melyik is ???
- Te sem tudod ?

Attól függetlenül, hogy nekem is pa3x musikant van, én is azt mondom, hogy ezek nem érnek annyi pénzt amennyit elkérnek értük. Közel sem. Pláne ha figyelembe vesszük a gyártói árat. Mert ............jobb ha nem is írom meg, mennyi.
Szóval az a jó hangszer egy felhasználónak, amit "birtokol". De nem úgy, hogy ki tud adni érte X összeget, hanem hogy olyan szinten ki tudja használni ahogy az már megéri neki.
Szó sincsen "kinek jobb" szindrómáról, csupán vélemények hangzanak el. Én nem vagyok "szakértő", de a vásár előtt három ízben ültem le a Tyros5 76-os elé (alkalmanként egy-két órát), mert dönteni szerettem volna. És egyértelműen tudtam dönteni. Az itteni Yamaha rajongók, akik égre-földre Ty-ra esküsznek, most ugyanilyen véleményen vannak. És hidd el, vannak páran akik "megeszik" a Tyrost, vagyis olyan szinten belenyúlnak mint ez az úriember itt.
Kérdem tőled: - te játszottál-e rajta ?
- mert ha nem, hogyan mondasz véleményt ?
- egy demó alapján nem lehet

Ez a Fly Music Romániában hivatalos Yamaha forgalmazó, neki megéri "elhozni" és megcsinálni egy ilyen bemutatót. Gondolom nem csupán a zenészek kedvéért teszi ;) ( apropó eladás ). Mellesleg 36oo Euro nála egy Ty5 1Gb-os RAM-al és tokkal együtt.

Atti

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 22712Hozzászólás malko
2014.03.02. 13:56

Én csak egy dolgot szeretnék hozzá fűzni a bemutatóhoz. Hogy végre van egy olyan cég vagy hangszerüzlet vagy legyen bármi a neve aki egy komoly hangosítást tesz ki a hangszer mellé, és nem valami lim-lom szemetet.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 51
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22714Hozzászólás Attila
2014.03.02. 14:15

A Yamaha mindig is adott a reklámra malko, tudja, hogy kell feltálalni a "főztjét".
- egyáltalán nem mindegy milyen cuccban szólal meg a "varrógép csattogás" :)

Atti

Új hozzászólás